16 Aralık 2015 Çarşamba

Vizyona Girecek Filmler

HAFTANIN FİLMLERİ

17 ve 18 Aralıkta 8 film izleyicisi ile buluşacak. Detaya inmeden önce haftanın filmleri hangileri isimlerine hemen göz atalım: Yıldız Savaşları 7, Nadide Hayat, Gassal, Kahinin Kızı, Mutlu Yıllar, Ma Ma, Lolo,  Çılgın Dostlar 4: Korkak Kahraman.
17 Aralık 2015 Günü Vizyona Girecek Filmler

  • Star Wars 7: Güç Uyanıyor - Yıldız Savaşları 7 (2015)

17 Aralık 2015 Perşembe günü vizyona girecek olan orjinal adı 'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens' olan filmin yönetmenliğini J.J. Abrams üstlendi. Senaryosunu ise J.J. Abrams, George Lucas ve Lawrence Kasdan yazdılar. 135 dakika süren ABD yapımı film; Bilim Kurgu, Fantastik, Aksiyon türlerinde. Filmin başrollerinde ise Carrie Fisher, Mark Hamill, Harrison Ford, John Boyega ve Adam Driver rol aldı.

Filmin Konusu:

Harrison Ford’u Han Solo rolünde izleyeceğimiz Yıldız Savaşları 7 filminin konusu hakkında 1 satırı geçmeyen bir açıklamanın haricinde bilgi olmadığı için her türlü süprize açık olunuz diyeceğim.
İmdb Puanı: 9.1
18 Aralık 2015 Günü Vizyona Girecek Filmler



  • Nadide Hayat (2015)

Yönetmen Çağan Irmak'ın Komedi türündeki yeni filmi Nadide Hayat'ın başrollerini Demet Akbağ, Sevil Akı, Efecan Şenolsun, Yetkin Dikinciler, Ümit Erlim, Irmak Örnek, Gizem Erdem, Sadi Celil Cengiz, Burak Can, Batuhan Begimgil, Çisem Çancı, Ali Karagöz ve Tarık Tarcan birlikte paylaştılar.

Filmin Konusu:

Nadide, genç yaşta okulunu bırakarak evlenmiş, kocası ölene ve çocukları büyüyüp kendi hayatlarını kurana kadar kendisi için birşey yapmamıştır. 50 yaşına gelmiş boş zamanını değerlendirmek için dikiş kursu, koro, geziler, kabul günleri gibi etkinlikler denemesine rağmen mutlu olamamıştır. Okuduğu bir haber sonrası öğrenci affı olduğunu öğrenerek yarım bıraktığı okuluna geri dönme kararı alır. Sonrasında genç okul arkadaşları ile katıldığı mavi yolculuk, hayatını değiştirecek bir maceraya dönüşecektir.
İmdb Puanı:  -

  • Kahin'in Kızı - Skammerens Datter - The Summer's Daughter (2015)

2015 Danimarka yapımı olan filmin yönetmenliğini Kenneth Kainz yaptı. Senaryo Anders Thomas Jensen imzalı. Macera türündeki yapım 96 dakika sürüyor. Filmin önemli rollerini ise Rebecca Emilie Sattrup, Maria Bonnevie, Søren Malling, Laura Bro, Jakob Oftebro ve Stina Ekblad paylaşıyor.

Filmin Konusu:

Doğuştan annesinin yeteneklerine sahip olan Dina (Rebecca Sattrup), istememesine rağmen insanların doğrudan ruhlarını görebilmektedir. Hatta yanlış yaptıklarında insanları yönlendirme yeteneğine de sahiptir. Bir gün krallıkta Dina'nın annesinden gücünü kötü amaçlar için kullanmasını isterler. Birisine işlemediği bir cinayeti yeteneği ile itiraf ettirmeyi istemeyince anne hapse atılır. Dina, hem annesini kurtarmak, hem de gerçekleri ortaya çıkarmak istediğinde, araştırmaları onun hayatını tehlikeye atacaktır.
İmdb Puanı: 6,2

  • Mutlu Yıllar - Love the Coopers (2015)


2015 yılı ABD yapımı olan filmin yönetmenliğini Jessie Nelson üstlendi. Senaryosunu Steven Rogers'in yazdığı Komedi türündeki yapım 107 dakika sürüyor. Başrollerde ise Amanda Seyfried, Olivia Wilde, Marisa Tomei, Diane Keaton, Ed Helms, Alan Arkin, Anthony Mackie ve John Goodman isimli oyuncular yer alıyor.

Filmin Konusu:

Yılbaşı öncesinde Charlotte Cooper, 4 kuşağı bir çatı altında toplamak ve güzel hatırlanacak bir yemek vermek ister. Fakat çok fazla kar yağar, beklenmedik misafirler ortaya çıkar, hatta yiyecekler havalanır. Tüm bu garip olaylar Cooper ailesine 'aile olmanın anlanımı' tekrar hatırlatacaktır.
İmdb Puanı: 5,8

  • Ma Ma (2015)


İspanya yapımı Dram türündeki filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Julio Medem üstlendi. Penélope Cruz, Luis Tosar, Asier Etxeandia, Alex Brendemühl, Silvia Abascal 111 dakika boyunca izleyicilerin karşısında olacaklar.

Filmin Konusu:

Bir ilkokulda öğretmenlik yapmakta olan Magda, ikinci kez meme kanserine yakalandığını öğrenir. Magda işini kaybetmiş, eşi ile ayrılmak üzeredir.  Bu zor günlerde en yakınlarının neşesine güvenmektedir: Bunlar, 10 yaşındaki futbol delisi oğlu, bir türlü şarkı söyleyemeyen jinekoloğu ve karısıyla kızını bir kazada kaybeden ve Magda’nın hayatına aniden giriveren Arturo. Hayattan alabildiğince keyif almanın derdinde olan Magda, bunu yanındakilere de geçirmek ister. Kendisine 6 aylık ömür biçildiği gün hamile olduğunu öğrenir ve kaderini değiştirmeye karar verir.
İmdb Puanı: 5,8

  • Gassal (2015)

Korku Gerilim türündeki 'Gassal' filmini Alper Kıvılcım yazıp yönetti. 2015 yılı yapımda Ayhan Eroğlu, Nilay Olcay, Hatice Yıldız, Mustafa Çelik ve Alican Çokoğur rol aldılar.

Filmin Konusu:

Abbas, evinin alt katında köyün erkek ölülerini yıkayarak yaşamına devam etmektedir. Zaman zaman yoldan geçen kamyoncular ondan oda kiralamaktadır. Akay isminde genç bir kızın yolu Abbas'ın evine düşer. Sadece bir gece kalacakken oradan ayrılamaz. Abbas'ın ise sırları vardır ve Akay'ın evinde kalması gerilime yol açar.
İmdb Puanı:  -

  • Lolo (2015)

Fransa yapımı olan Komedi türündeki Lolo, Fransız yönetmen ve oyuncu Julie Delpy tarafından yönetildi. Senaryosu Julie Delpy ve Eugénie Grandval tarafından yazılan film 99 dakika sürüyor. Önemli rollerde Julie Delpy, Dany Boon, Vincent Lacoste, Karin Viard ve Christophe Vandevelde rol aldılar.

Filmin Konusu:

Violette, 40'lı yaşlarına gelmiş, eşinden ayrılmış, çalışkan bir modacıdır. Yakın arkadaşı Ariane'a hayatında bir erkeğin olmamasından duyduğu üzüntüyü anlatmıştır. Bir kaplıca bölgesinde tanıştığı Jean-Rene ile birlikte olmaya başlar. Fakat 20 yaşındaki oğlu Lolo, annesine çok düşkün oluşu nedeniyle bu ilişkiyi kesinlikle onaylamaz ve onlara zorluk çıkarmak için elinden geleni yapar.
İmdb Puanı: 6,1

  • Çılgın Dostlar 4: Korkak Kahraman - Open Season: Scared Silly (2015)


ABD yapımı olan 'Open Season 4' Animasyon türünde ve yönetmenliğini David Feiss yaptı. Animasyonun orjinal seslendirmesinde ise Garry Chalk, Kathleen Barr, Trevor Devall, Melissa Sturm ve Donny James Lucas görev aldı.

Filmin Konusu:

18 Aralık 2015 günü vizyona girecek filmler listesinin sonunda bulunan Animasyonda Boog, her yaz gittikleri ormanda yapacakları kamptan, Elliott’ın anlattığı korkunç kurtadamla ilgili bir hikâye dinlemesinden sonra korkmaya başlar. Kamp işinin suya düşeceğini gören Elliott ve arkadaşları ise onu cesaretlendirmek ve kurtadamın sırrını çözmek için hummalı bir çalışmaya girişirler.

İmdb Puanı:  -

16 yorum:

  1. Kış aylarında film izlemek daha güzel olur sanırım.. Ben bu zevki pek tadabilenlerden değilim ama izleyebilecek olanlar için güzel filmler var doğrusu..
    sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika olur hemde. Sinema koltuğuna gömülüp dalacaksınız filme... Tabi ön koltukta uzun boylu iri yarı biri oturmuyorsa :))

      Sil
  2. Bizim evin erkeklerindr de haril haril bir star wars hazirligi var. Avusturyada haftaya basliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Star Wars 7 filmini heyecanla bekleyenler kervanında siz de varsınız demek, güzel bir heyecan. Çocukluğumun filmiydi :) Sinema izleyicisine konulan ışın kılıcı ve maske yasaklarıyla hükümetler bile farkında olmadan filmin reklamını yaptılar, ilgi iyice arttı. Avusturya'da film izleyicisine kurallar konuldu mu bilmiyorum ama sinemaya giderken bunlara dikkat etmekte fayda var. Şimdiden iyi seyirler diliyorum :)

      Sil
  3. Kahinin Kızı, Lolo ve Ma ma dikkatimi çekenler. Özellikle de Ma Ma çünkü Julio Medem hayran olduğum bir yönetmendir. Basklı oluşu da bu hayranlığımın temel sebebidir Kutup Çizgisi Aşıkları filmiyle beraber :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta Avrupa sineması fark ettirmeden çıkarma yapmış sinemalara :)) Kutup Çizgisi Aşıkları filmini hayal meyal hatırlıyorum. Eğer yanlış hatırlamıyorsam tarihi bir binanın önündeki ıssız puslu bir bahçede yapılan çekim ve gökyüzünün uzun plan çekimleri kalmış aklımda. Ama en çokta gökyüzü... filmin gerisi yok , tazelemeli :)

      Sil
  4. Her yerde Star Wars Allah'ım. Nedir bu? İzlemedim hiç ama herkes ondan bahsediyor;D artık sinema falan hak getire çocuğu uyutup tv'den izleyeceğiz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salgın var :) Çocukluğumda izlemiştim, büyükler hatıralardan yola çıkıyor, küçükler de aksiyon arıyor zaten...

      Sil
  5. :) star wars serisini defalarca izledim, bilimkurgu ve fantastik sinema ilgi alanım ama gassal da çok ilgimi çekti. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Star Wars filmi hakkında izleyenlerin yorumları gelmeye başladı, bilimkurgu sevenler tarafından oldukça tutulduğunu gözlemledim. Film dünyası için güzel bir haber bence. Gassal, ürpermek isteyenler için ideal görünüyor... Ben de teşekkür ediyorum.

      Sil
  6. Ahh kizlardan sinemaya hasret kaldik ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasip kısmet artık, bizlerde farklı durumda degiliz aslında :)

      Sil
  7. Çağan Irmak filmlerine bayılıyorum. İlk fırsatta Nadide Hayat'ı izlemek istiyorum.. Star Wars çılgınlığı devam ediyor, biletler tükenmiş şimdiden.. :)
    güzel bir post olmuş,teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz iki film haftasonu Düğün Dernek filminden sonra en çok rağbet gören filmler. Star Wars'ın haftasonu izlenme rakamlarına baktım az önce 411 bin kişi izlemiş. Hafta arası fırsat olsa bilet bulunabilir belki de :) Çağan Irmak iyidir. Bana iyi geliyor, sizinle uyuşuyoruz bu konuda. Sevgiler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön