10 Kasım 2015 Salı

Vizyona Girecek Filmler 13 Kasım 2015

VİZYONA GİRECEK FİLMLER

Son anda listelere ekleme olmazsa bu hafta sinemaseverler için sadece 5 yeni film gösterime girecek. 2 tanesi yerli olan filmlerin ilki Cem Yılmaz'ın iki ayrı masal ismini kaynak olarak kullandığı Komedi türündeki 'Ali Baba ve 7 Cüceler'... İkinci yerli yapım ise Erhan Güleryüz'ün yönettiği ve oynadığı 'İçimde Akan Nehir - Kafkas' filmi. Her iki yapımın ortak bir yönü var, o da baş kadın oyuncularının model olması. 13 Kasım 2015 günü vizyona girecek filmler listesinin yabancı yapımlarının en dikkat çekeni ise 'Hayal Ülkesi - Jauja' filmi. 8 ülke yapımcısnın bir araya gelip kotardıkları 'Jauja', katıldığı festivallerden ödülle dönmesini bilmiş. Jauja'nın afişi ise uzun zamandan beri gördüklerim arasında en etkileyici olandır.

Hayal Ülkesi - Jauja (2014)

Yönetmenliğini Lisandro Alonso'nun, senaristliğini Lisandro Alonso ve Fabian Casas'ın üstlendiği film Dram, Western türünde ve 109 dakika sürüyor. Danimarka'da çekilen filmin yapımcı ülkeleri: Arjantin, Danimarka, Fransa, Meksika, ABD, Almanya, Brezilya ve Hollanda. Filmin müziklerini ise filmde başrol oynayan Viggo Mortensen yaptı. Viggo Mortensen kimdir diye merak edenler için çok kısa bilgi vereyim. Kendisi 1958 New York doğumlu olup sahne sanatları ve görsel sanatlarla oldukça içli dışlı olan bir oyuncudur. Filmin Cannes Film Festivali dâhil çeşitli festivallerden 5 ödül kazandığını ayrıca 16 ödül adaylığı olduğunu da belirteyim.

Jauja

  • Hayal Ülkesi - Jauja (2014) Konusu:

Film 1882 yılında geçiyor. Patagonya'da yerli halka karşı soykırım harekâtı sürdürülürken bir yandan da kayıp bir asker olan Zuluaga aranmaktadır. Arayışa katılan Danimarkalı Yüzbaşı Gunnar Dinesen’in (Viggo Mortensen) 15 yaşındaki kızı Ingeborg (Viilbjørk Malling Agger) genç bir askere tutulup çadırdan kaçınca, yüzbaşı kızının peşinden, tekinsiz düşman bölgesine girmeyi göze alarak gitmeye karar verir. Filmin mekânı alışılmışın dışında çoğunlukla dağlarda bayırlarda geçiyor, yani Patagonya'da. Kurşundan askere ve müziklere dikkat!

  • Hayal Ülkesi - Jauja (2014) Oyuncuları:

Viggo Mortensen, Ghita Nørby, Viilbjørk Malling Agger, Esteban Bigliardi, Diego Roman, Adrián Fondari, Mariano Arce, Misael Saavedra
İmdb Puanı: 6,4

Ali Baba ve 7 Cüceler (2015)

Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği Komedi ve Macera türündeki son filmi ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’ 13 Kasım 2015 günü sinemalarda gösterilmeye başlanacak.



  • Ali Baba ve Yedi Cüceler (2015) Konusu:

Kahramanlarımız Şenay ve İlber, Şenay Cüccaciye isimli bir işletmenin iki ortağıdır. Bahçe cücesi satma işindedirler. İşleri istedikleri gibi gitmediğinden kendilerini ve çevrelerini geliştirmek amacı ile Sofya'da bir bahçecilik fuarına katılırlar. Fuardayken yanlış zamanda yanlış yerde olmaları başlarının belaya girmesine yol açar. İşadamı Mançov'un kirli işlerini öğrenmeleri kendilerini bir savaşın içinde bulmalarına sebep olur. Rus kızı Veronika ve eski Rus askeri Memedov, Şenay ve İlber'e yardım ederler...

  • Ali Baba ve 7 Cüceler (2015) Oyuncuları:

Cem Yılmaz Zafer Algöz, Çetin Altay, Irina Ivkina, Yosi Mizrahi, Bahtiyar Engin, İzzet Altınmeşe, Duygu Bal, Can Yılmaz, Fevzi Gökçe, Yavor Baharov

İçimde Akan Nehir - The Caucasus (2015)

Yönetmenliğini, senaristliğini ve müziklerini Erhan Güleryüz'ün yaptığı film Dram türünde. Erhan Güleryüz'ü Ayna grubu hayranları hemen tanıyacaktır. Film 'Kafkas' adı ile de biliniyor.


Kafkas 2015

  • İçimde Akan Nehir (2015) Konusu:

Hazar Kafkas (Erhan Güleryüz) beş parasız biri olarak yıllar sonra memleketine döner. Ağır sağlık sorunları yaşamaktadır. Babasından kalan ev dışında bir varlığı yoktur. Evi satarak yıllardır görüşmediği oğlunun geleceğini garanti altına almayı planlamaktadır. Tesadüfen tanıştığı Nehir'de aşkı bulan Hazar, Nehir’in (Tuğçe Kazaz) ölmek üzere olan kızının varlığını öğrenir. Hazar parayı kim için kullanacaktır?

  • İçimde Akan Nehir (2015) Oyuncuları: 


Cahit Berkay, Erhan Güleryüz, Tuğçe Kazaz, Hasan Kaçan, Nursel Köse, Nureddin Mehdihanli, Petra Sybille, Koray Mincinözlü, Ahmet Uluışık, Cihan Özdeniz, Harun Özakıncı, Tayfun Yılmaz, Kerem Çay

Snoopy ve Charlie Brown: Peanuts Filmi - The Peanuts Movie (2015)

Yönetmenliğini Steve Martino'nun yaptığı filmin senaryosunu Bryan Schulz, Cornelius Uliano ve Craig Schulz birlikte yazdılar. Animasyon, Komedi, Macera türündeki film 93 dakika sürüyor. Merak edenler için: Snopy çizgi karakteri Amerikalı Charles M. Schulz tarafından 1950 yılında yaratıldı. Snoopy, Charlie Brown, Lucy, Linus, Woodstock ve diğer sevilen kahramanlarıyla Peanuts sinemalarda 1980 yılından sonra ilk kez yer alacak.



  • Snoopy ve Charlie Brown: Peanuts Filmi (2015) Konusu:

Snoopy ve Charlie Brown, Charlie'nin en büyük düşmanı Kızıl Baron ile mücadeleye girerken Charlie bir yandan kızıl saçlı kızın ilgisini çekebilmek için elinden geleni yapacaktır. Snoopy ise Charlie Brown'u ezik olma durumlarından kurtarmak için devamlı bir çaba içinde olacaktır.

  • Snoopy ve Charlie Brown: Peanuts Filmi (2015) Seslendirenler:

Rebecca Bloom, Kristin Chenowet, Anastasia Bredikhina, Francesca Capaldi, Bill Melendez, Madisyn Shipman, Kristin Chenoweth, Hadley Belle Miller
İmdb Puanı: 8,1

The Pack (2015)

Yönetmenliğini Nick Robertson'ın üstlendiği filmin senaryosu Evan Randall Green'e ait. Avustralya yapımı olan film Gerilim, Korku türünde ve 90 dakika sürüyor. Müzikler ise Tom Schutzinger imzalı. The Pack aynı zamanda Vizyona Girecek Filmler 13 Kasım 2015 listesinin son filmi.



  • The Pack (2015) Konusu:

Yaşlı bir çift gece yarısı çiftliklerinde korkunç bir saldırıya uğrar... Adam Wilson kendi çiftliğinin çevresinde gezdiği sırada koyun ölüleri bulur. Adam Wilson, eşi ve iki çocuğu ile birlikte insanlardan uzak bir çiftlikte yaşamakta ve ekonomik açıdan zor günler geçirmektedir. Bir banka memuru onları ziyarete gelir... Bir gece, çiftlikleri vahşi köpekler tarafından basılır. Üstelik dışarıda beklemek yerine evin içine girmeye çalışmaktadırlar. Kapana kısılan aile korku dolu saatler geçirmeye başlar.

  • The Pack (2015) Oyuncuları:

Anna Lise Phillips, Jack Campbell, Charles Mayer, Kieran Thomas McNamara, Hamish Phillips, Katie Moore İmdb Puanı: 5,0

16 yorum:

  1. Merhaba ,
    Güzel bilgilendirme olmuş.
    Blog keşif etkinliğinden geldim :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. The Pack'ı merak ettim,paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllı vahşi hayvanlar var filmde... Rica ederim sevgiler:)

      Sil
  3. Mortensen'li Hayal Ülkesi kesinlikle tek favorim oldu listede.. O adamı aşırı seviyorum ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekçiğim merhaba, film kare formatta sunuluyor izleyiciye, fragmanını izledin mi bilmiyorum ama kare format farklı bir hava katmış filme... Viggo Mortensen'i bende seviyor ve başarılı buluyorum. Bir de oynadığı oyunla filme ödül getirmiş... Paylaşmadan edemeyeceğim; adamın afişteki duruşuna ben çok içlendim. Dert, üzüntü, çöküntü her şey var o fotoğrafta... Sevgiler :)

      Sil
  4. Cem yılmaz yine döktürmüş gibi görünüyor...Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Oldukça kaliteli filmlere benziyor teşekkürlr.

    YanıtlaSil
  6. Cem Yılmazın filmini görmek isterim.. Cem Yılmaz filmlerinin müthiş bir zeka ürünü olduğunu düşünüyorum. Her zaman için farklı, dikkat çekici bir şeyler yapmayı başarıyor.. Ali Baba ve 7 Cüceler ismini ilk duyduğumda da aynı hisse kapıldım. Cem yılmaz dan komik, eğlendirici, farklı bir film daha geliyor...Umarım yanılmıyorumdur..:) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galadan bir gün sonra katıldığı bir tv programında rastladım Cem Yılmaz ve film ekibine. İzleyiciyi ne tür filmlerle sinemaya çekebilirim istatistiklerini merak ediyorum demişti. Umarım bu filmle sinema izleyicisinin nabzını tutmayı başarır. Ben onun en çok Yahşi Batı filmini sevmiştim. Sevgilerimle :)

      Sil
  7. Öncelikle bu güzel paylaşım için çok teşekkür ediyorum. Böyle bir yazıya ihtiyacım vardı çok iyi olmuş. Ben sinema filmi tercihlerimi yerli filmlerden yana yapıyorum, yani çoğunlukla. Sinema salonlarında izlediğim yabancı yapımlar çok azdır. Bu yazıyı sık kullanılanlara kaydettim. Bir de eşimle inceleyip tercih yapalım, sıraya koyalım:)
    Tekrar teşekkür ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film yazılarımla seçim yapmanıza faydalı olabiliyorsam mutlu olurum.:) Filmler hakkında objektif bilgiler vermeye çalışıyorum... İlginiz için teşekkür ediyorum:)

      Sil
  8. Yarın ali baba ve 7 cücelere gideceğim biraz gülmek lazım bu aralar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi seyirler diliyorum canım. Cem Yılmaz'ı birden fazla rolde görmeye hazır ol :))

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön