8 Kasım 2015 Pazar

Kahvaltı İçin Tarifler

KAHVALTI İÇİN YİYECEK SEÇENEKLERİ

Sabah kahvaltısı günün en önemli öğünlerinden biridir. Herkes tarafından bilinen bu gerçeği öğrenmemekte ısrar eden aile bireyleriniz varsa bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. Düşüncem kahvaltı için hazırlanan bu yiyeceklerin reddedilemeyeceği yönünde. Kahvaltı için yiyecek seçenekleri yazımda 2 tarif birden paylaşacağım. 
Kahvaltı için tariflerin ilki peynirle desteklenmiş vitamin deposu olan sebze sepetleri.
İkinci tarif ise yine peynir destekli yumurta ve zeytinden oluşturulan örümcek yumurta. Örümcek yumurtaları hazırlarken aklımda Renkli Pasta Sepeti.com'un sahibesi sevgili Nahide Zereyak vardı. Kendisi ile süper kahraman Örümcek Adam'la ilgili bir sohbetimiz olmuştu. Bu nedenle tarif Nahide hanıma gidiyor. Umarım beğenir... Unutmadan bu tarifi aldığım adresi paylaşayım. Ki orada hazırlanan tabak bence bir harika. Adres ise şöyle: http://noshingwiththenolands.com/spider-guacamole-eggs/


Örümcek Yumarta

Güne sağlam başlamak için zeytin destekli haşlanmış yumurtanın yanında minik bir sebze sepeti olmasının iyi bir fikir olduğu düşüncesine katılacağınızı tahmin ediyorum. 
Aslında fotoğraflara bakıp tariflerde hangi malzemelerin kullanıldığını bulmak oldukça kolay.

Sebze Sepeti Tarifi



Malzemeler:

Cherry domates
Maydanoz
Salatalık
Havuç
Sivri biber
Krem peynir
Baharat

Yapılışı:

Salatalığı yanlamasına dilimleyin ve içinin yumuşak kısmını çıkarın. Krem peynirin içine dilediğiniz baharatı katarak karıştırın. Salatalıkların oyuk kısımlarını çay kaşığı yardımı ile doldurun. Dilimlediğiniz diğer sebzeleri krem peynirin üzerine yerleştirin.
        ***

Örümcek Yumurta Tarifi


Kahvaltıda Örümcek Yumurta


Malzemeler:

Yumurta
Lor peyniri
Baharat
Zeytinyağı
Tuz
Zeytin

Yapılışı:


Yumurtaları katı halde olacak şekilde haşlayın. Diklemesine ortadan ikiye bölün. Yumurtanın sarı kısmını bir tabağa alın. Yumurta başına 2 çay kaşığı lor peyniri, 2 çay kaşığı zeytinyağı, baharat ve tuz ekleyerek malzemeleri harmanlayın. Bir kaşık yardımı ile yumurtaların içine doldurun. Zeytinleri fotoğraftaki formu verecek şekilde doğrayarak yumurtanın üzerine yerleştirin.
Afiyet olsun!

37 yorum:

  1. Çok güzel tarifler canim.orumcek yumurtayı oğlum sevebilir. .

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, farklı ve yaratıcı kahvaltı tarifleriniz ne kadar güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sefa hn beğenmenize sevindim.:)

      Sil
  3. Sunumlara bayıldım bayıldım, tam benlik diyet yapan biri için çok sağlıklı ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlaması çok keyifli oluyor, beğenmenize ayrıca sevindim, teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Evet örümcek adam yine sahnede..:) ama bu örümcek adam çok sağlıklı ve besleyici.. Güzel kahvaltılık sunumlarına kim hayır diyebilir ki.:) Ellerinize sağlık... Bu güzel sunumların bulunduğu bir postta adımın geçmesine çok sevindim. Teşekkür ederim..:)

    Benim de bir penguen yumurta denemem oldu. Çok şirin görünüyordu. Tüm yumurtanın kafası ve kolları siyah zeytinden oluşuyor.Sevimli bir penguen. Bir gün sırası gelirse yayınlarım... Bizim oğlan pengueni görünce ne desin:"Böyle yumurta mı olur anne.. Bana gerçek yumurta getir.." Tamam ona alıştığı şekilde yumurtasını yedirecektim... Ama uğraşıp, özenip hazırlamış bir anne olarak en azında biraz sevinç ve sevgi sözleri duymayı bekledim. Yok maalesef.. Hemen penguenimizi bozup 'normal yumurtayı' yedirdim çocuğa.::) Demek ki bizimki böyle enteresanlıkları pek beğenmiyormuş. Örümcekli yumurtaya ne der bilmiyorum. Deneyip görelim. "Böyle yumurta mı olur" derse hiç şaşırmıcam, söz veriyorum.::)

    Bizim örümcek adam mevzusuna gelince: Bir iki defa 'Ben örümcek adamı sevmiyorum.' diyecek oldum. Hemen savunmaya geçti. Hatta şimdi bana 'ben örümcek adam pitırım' diyor. Ali diye sesleniyorum. Hayır anne ben örümcek adam pitırım... Bir de pitır çıktı başımıza... Anladım ki bu süper kahramanlardan uzaklaştırma işini daha sessiz, sakin çözmem gerekecek.. Konuşup yapma etme veya sevmiyorum demek tersine tepki doğuruyor... Şimdilik çare olarak deftere kaleme sarıldım. Her yerde boyama kağıtları ve kalemleri var... Nereye dönse birşeyler karalayıp çiziyor.. Umarım böylelikle geçer..

    YanıtlaSil
  5. 'Bana gerçek yumurta getir!' İlahi, hiç beklemezdim böyle bir tepki, çok güldüm :)) Örümcek Adam konusunda işiniz zor Nahide hanım, zaten kolay olan ne var ki? Allah kolaylık versin diyorum...
    Bu postu hazırlarken de paylaşırken de çok mutlu oldum, sizinle paylaşmak ayrıca mutlu etti beni :) Pitır'ı yerime öpün lütfen :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim.::) Pitır öpüldü ve uykuya dalması dört gözle bekleniyor..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Zalımsın Zülal :) Sana kahvaltıya geleyim iyisi mi poğaçaları da çıkarırsın oh mis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başımın üstünde yerin var :) Poğaçalara dokunmuyorum hala buzluktalar :)))

      Sil
    2. Yerim ya!! Seni de onları da :D

      Sil
  8. Ne güzel olmuş bunlar aynı örümcek eline sağlık yaratıcı fikirler güzel oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ediyorum Özgen hanım:) G+ da görüp yaptıklarım, ben sadece yeniden dizayn ettim. İnşallah yenilerini yapacağım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum takibe aldım banada bekliyorummm ;)

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Meltem hanım takipteyim zaten:))

      Sil
  11. pratik, sağlıklı ve sunumu şık... daha ne olsun. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, keşif etkinliğiyle buldum blogunuzu çok beğendim takipteyim. Bloguma da beklerim.
    www.blogluyorum.net

    YanıtlaSil
  13. Mest oldum aaa jest oldu oooo! Kız seni alan yaşadı da diyorum ve biraz nostalji esintisiyle giriş yapayım dedim :) Ellerine, yaratıcılığına sağlık! Haşlanmış yumurta bu kadar cazip gelebilirdi herhalde! yumurtayı sevmediğim tek pişirme şekli olur da kendisi ama çocuklar için çok cazipmiş ya da misafirler için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni aldılar bile:) Haşlanmış yumurtanın sarısına yapılan peynir ilavesi bayağı bir zenginleştiriyor, lor peyniri de olur krem peynirde. Bir de böyle şans verin derim. Sevebilme ihtimaliniz ortaya çıkabilir, kim bilir ;)) Sevgiler.

      Sil
  14. Sepete bayıldım da örümcek yumurta ürküttü beni biraz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumurta yabancı kaynaklı bir tarif. Cadılar bayramı bünyesinde yayınlamışlardı amaç gerçekten korkutmak onlar için. Örümcegin bizim içinse tarihsel bir kutsallığı var... Sevgiler

      Sil
  15. Hmmm süper görünüyor denenebilir
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Örümcek teması bana çok hoş gelmedi ben böceklerden biraz iğreti oluyorum da :))) Ama çocukların hoşuna gidecektir.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böcek cinsini, özellikle evlerde yaşamaya çalışanları ben de sevmiyorum ama örümceklere karşı -garip gelecek ama- bir saygı besliyorum:)

      Sil
  17. Çok sirin görünüyorlar. Belki yumurta düsmani kizimin severek yemesini saglayabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı çocuklar yumurtanın kokusundan çok rahatsız oluyorlar. Oğlum buna en iyi örnek haşlanmış yumurtayla aynı odada bile kalamaz kendisi. Onlar için şirinlikte fayda etmiyor maalesef.:)

      Sil
  18. Fenomen sayesinde buldum sizi :)
    Özellikle örümceğe bayıldım!!!
    Çok severim her şeyi süslemeyi, tarifleri farklılaştırmayı.
    Şimdi vakit buldukça koşturmayla geçiyor ama yine de bu sunumlar çok vakit almayacağı halde çok güzeller, vakitsizlikte bile yapılabilir, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  19. Hem sağlıklı hem de eğlenceli kahvaltılar için harika tarifler:)

    YanıtlaSil
  20. Kahvaltı için tariflerin ikisi de birbirinden sağlıklı ve harika gorunuyorlar.Örümcek yumurtaya bayıldım,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Ağız sulandırıcı hemde sunum şıklığı ayrı :) yapılabilir kolay pratik teşekkür ederim paylaşım için....

    YanıtlaSil
  22. Kahvaltı için tarifler ve sunumlarına bayıldım.Kahvaltı masalarımızda şirin sunumları görmek mutluluk veriyor.Ellerinize sağlık Zülalcim :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön