14 Ekim 2015 Çarşamba

Vizyona Girecek Filmler 16 Ekim 2015

16 EKİM 2015 VİZYONA GİRECEK FİLMLER

Ekim ayının 16’sında sinemalarda 7 yeni film izleyicisi ile buluşacak. Bu haftaki Vizyona girecek filmler listesindeki yerli yapımlar; Yaktın Beni,  Öyle ya da Böyle ve Kü'fa Cin Kapanı isimlerini taşıyor. Yabancı yapımlardan en dikkat çekenler ise aynı zamanda Belgesel, Biyografi türlerinde olan ‘Amy 2015’ ve ‘Kara Düzen 2015’ isimlerindeki filmler. Türkiye gösteriminden önce festivallerde boy gösteren bu filmlerin yüksek İmdb puanları var. Kızıl Tepe - Crimson Peak (2015) filmi Gizem türü meraklıları için biçilmiş kaftan gibi görünüyor. 16 Ekim 2015 vizyona girecek filmler listesinin son filmi ise aynı zamanda bir müzikal olan ‘My Little Pony: Arkadaşlık Oyunları’ Animasyonu. Animasyon, çocuğunun elinden tutup sinemada birlikte vakit geçirmek isteyen ailelerin tercih edebileceği özellikte görünüyor.

Amy (2015)

Yönetmenliğini Asif Kapadia'nın yaptığı; Belgesel, Biyografi, Müzik türündeki yapım, 16 Ekim 2015 haftasının ilk biyografik filmi olma özelliğini taşıyor. İngiltere, ABD ortak yapımı olan filmin müzikleri Amy Winehouse ve Antonio Pinto'ya ait. Diğer bir adı Raw: The Amy Winehouse Story olan film 90 dakika sürüyor. Yönetmen Asif Kapadia daha önce de 34 yaşında ölen Brezilyalı yarışçı Senna belgeselini yönetmişti. Film ayrıca Cannes Film Festivali’nde yönetmenine ödül kazandırdı.


  • Amy 2015 Konusu:


Henüz 27 yaşındayken 2011 yılının Temmuz ayında hayata veda eden, yüzyılın en önemli yeteneklerinden biri olarak kabul edilen Amy Winehouse'un hayatını beyazperdeye yansıtan film, ünlü müzisyenin kendi anlatımı eşliğinde, daha önce görülmemiş arşiv görüntülerini de izleyiciyle buluşturacak.

  • Amy (2015) Oyuncuları:

Yasiin Bey, Amy Winehouse, Mark Ronson, Tony Bennett, Pete Doherty, Blake Fielder-Civil, Mitch Winehouse, Tyler James, Salaam Remi, Blake Wood, Nick Shymansky, Janis Winehouse, Juliette Ashby, Lucian Grainge, Monte Lipman
İmdb Puanı: 8,0
http://www.imdb.com/title/tt2870648/


Yaktın Beni 2015

Yönetmenliğini Can Yücel'in yaptığı, Uğraş Güneş'in ise senaryosunu yazdığı 'Yaktın Beni' filmi, Komedi, Romantik türünde. Müziklerinde Yıldıray Gürgen imzası bulunan film 100 dakika sürüyor. Uğur Yücel kısa bir süre önce televizyonda verdiği röportajda; İlk kez, türü tamamıyla Komedi olan bir filmde oynadığını söylemişti.


  • Yaktın Beni 2015 Konusu:

İtfaiye çalışanı olan Selam (Sarp Apak), ailesini kaybettikten sonra kendi düzenini kurup hayata geri dönmeyi başarmıştır. Selam'ın önündeki en büyük hayal ise yıllardır birlikte olduğu İpek (Sinem Kobal) ile dünya evine girmektir. Selam bu hayaline adım adım yaklaşırken yıllardır görmediği dayısı Macit'in çıkagelmesiyle işler karışır. Selam'ın evine yerleşmeye karar veren Macit'in (Uğur Yücel), Leyla'ya (Meltem Cumbul) aşık olması ise bu karmaşaya tuz biber eker.

  • Yaktın Beni 2015 Oyuncuları:

Uğur Yücel, Sarp Apak, Sinem Kobal, Meltem Cumbul, Hasibe Eren, Sezai Aydın, Ozan Özcan, Bülent Şakrak, Ayça Damgacı, Fedon, Can Tarakçı, Emre Çağrı Akbaba, Yağız Kılınç, Dilek Genç
İmdb Puanı: -

Kızıl Tepe - Crimson Peak (2015)

Yönetmenliğini Guillermo del Toro'nun üstlendiği yapımın senaryosunu Guillermo del Toro ve Matthew Robbins birlikte yazdılar. Korku türünde ve fantastik ögeleri de içinde barındıran ABD yapımı film 119 dakika sürüyor. Müziklerini Fernando Velázquez'in yaptığı 'Kızıl Tepe 2015' Toronto, Kanada'da çekildi. Çekimler Mayıs 2014'te tamamlandı.


  • Kızıl Tepe - Crimson Peak (2015) Konusu:

Edith Cushing (Mia Wasikowska) Geçmişinde yaşadığı talihsiz hatıralardan uzaklaşabilmek için çok da fazla tanımadığı Sir Thomas Sharpe (Tom Hiddleston) ile evlenir. 19. yy sonlarında kuzey İngiltere'nin büyük ölçüde kırsal ve dağlık bölgesinde bulunan bir evde yaşamaya başlarlar. Kocasının gizemli özelliklerin keşfeden Edith evdeki gizemlerle de tanışacaktır. Görümcesi Lady Lucille Sharpe (Jessica Chastain) gerçekleşen olayların neresinde yer alacaktır?

  • Kızıl Tepe - Crimson Peak (2015) Oyuncuları:

Charlie Hunnam, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska, Doug Jones, Jim Beaver, Burn Gorman, Leslie Hope, Bruce Gray, Eunice Emily Coutts, Alec Stockwell, Gillian Ferrier, Tamara Hope, Kimberly-Sue Murray, Sofia Wells, Joanna Douglas, Javier Botet, Peter Spence, Matia Jackett, Carter Craig, Martin Julien, Shane McPherson, Thomas Dorey, Laura Waddell, Amanda Smith, Myrna Moretti
İmdb Puanı: 8,3
http://www.imdb.com/title/tt2554274/
  

Kara Düzen - Black Mass (2015)

Yönetmenliğini Scott Cooper'ın yaptığı, senaryosunu Scott Cooper, Mark Mallouk ve Jez Butterworth yazdığı ABD yapımı film 123 dakika sürüyor. Biyografi, Polisiye, Gerilim türlerini barındıran 'Kara Düzen 2015' filminin müzikleri ise Junkie XL'e ait. Boston Globe muhabirleri Dick Lehr ve Gerard O'Neill, iki kardeşin hikâyesini yazmak için yola çıkmışlar, Jez Butterworth ise Black Mass kitabını kaleme almış. Film, Dünya premiyerini ise 72. Venedik Film Festivali'nde yapmıştır.


  • Kara Düzen - Black Mass (2015) Konusu:

Güney Boston bölgesinin en azılı suçlularından olan Whitey Bulger (Johnny Depp), aynı zamanda eyalet senatörü Bill Bulger'in (Benedict Cumberbatch) erkek kardeşidir. Kendisini temize çıkartmak için, bir mafya ailesine karşı FBI muhbiri olmayı kabul eder...

  • Kara Düzen - Black Mass (2015) Oyuncuları:

Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Kevin Bacon, Jesse Plemons, Peter Sarsgaard, Corey Stoll, Juno Temple, David Harbour, Rory Cochrane, Julianne Nicholson, James Russo, Adam Scott, Jeremy Strong, Brad Carter, W. Earl Brown, Jamie Donnelly, Erica McDermott, Bill Camp, Scott Anderson, Danae Nason, Bretton Manley, Jay Giannone, Patrick M. Walsh, Owen Burke, Arthur Hiou, Anthony Molinari,  Bates Wilder, Tom Kemp, J.P. Valenti, Joe Jafo Carriere, Marinko Radakovic, Dicky Eklund Jr. Steve Rasetta, Berglind Jonsdottir, J.T. Turner, Rhet Kidd, Terry Conforti, Lonnie Farmer, George J. Vezina, Todd Ryan Jones, Marshall Berenson, Damien Di Paola, Simba Dibinga, Lewis D. Wheeler, Alexander Cook, Stevie Costa, Maeve Power
İmdb Puanı: 7,5
http://www.imdb.com/title/tt1355683/?ref_=fn_al_tt_1

Öyle ya da Böyle 2015

Yönetmenliğini Alper Kaya'nın yaptığı 2015 yerli yapım olan Komedi filmi 16 Ekim 2015 tarihinde vizyona giriyor. Çekimleri Ankara'da gerçekleştirilen filmin yapımı Altın Yapım'a ait. Senaryo yazarı ise Emrah Aktürk.


  • Öyle ya da Böyle 2015 Konusu:

Mehmet (Osman Karagöz) ve Hakan (Ferit Kaya), üniversitede tiyatro-yazarlık bölümü okumuş iki yakın arkadaştır. Eğitimleri sırasında idealist iki arkadaş olan Mehmet ve Hakan, hayallerinde başka projeler olmasına rağmen mecburiyetten dizi film işine girmeye karar verirler. Senaryoları 'Koç Yiğit Ali' uyarlamasının kaynağı ise artık ilgi gösterilmeyen bir yazarındır. Bu arada Mehmet bir yandan da büyük aşkı Peri (Şeyma Korkmaz) ile yeniden birlikte olma peşindedir.
Filmin kahramanlarının İstanbul'a gitmemek Ankara'da kalıp başarıyı orada yakalamak gibi bir takıntıları olduğu bilgisini de paylaşayım. 

  • Öyle ya da Böyle 2015 Oyuncuları:

Reha Özcan, Ferit Kaya, Erdal Tosun, Deniz Özerman, Şeyma Korkmaz, Selim Erdoğan, Osman Karagöz, İsmet Numanoğlu, Bülent Yıldıran, Taner Rumeli, Mehmet Tekatlı, İhsan Gedik, Zeki Şen, Ayşegül Çaylı, Cengiz Uzun, Alper Baytekin
İmdb Puanı: -

My Little Pony: Arkadaşlık Oyunları 2015

ABD yapımı olan, yönetmenliğini Ishi Rudell'in yaptığı, Animasyon , Aile , Fantastik, Müzikal türlerindeki  film 72 dakika sürüyor. Orjinal adı 'My Little Pony: Equestria Girls – Friendship Games' olan filmin müzikleri ise William Anderson imzalı.


  • My Little Pony: Arkadaşlık Oyunları 2015 Konusu:

Filmin kahramanları olan Pinkie Pie, Fluttershy, Rainbow Dash, Rarity, Applejack ve Sunset Shimmer, Canterlot Lisesi'nde okumaktadır. Her yıl düzenlenen Arkadaşlık oyunlarında rakip okul olan Crystal Prep Akademisini bir türlü yenmeyi başaramamaktadırlar. Kazanmaya yakın olduklarını düşündükleri sırada arkadaşları Twilight Sparkle karşı takıma geçer.  Bu onlarda şok etkisi yaratır.

  • My Little Pony: Arkadaşlık Oyunları 2015 Oyuncuları:

Tara Strong, Ashleigh Ball, Andrea Libman, Rebecca Shoichet, Tabitha St. Germain, Cathy Weseluck, Iris Quinn
İmdb Puanı: 7,6
http://www.imdb.com/title/tt4450396/

Kü'fa: Cin Kapanı 2015

Yönetmenliğini Aykut Karagöl'ün üstlendiği filmin senaryosunu ise Alper Kıvılcım yazdı. Korku, Gerilim türündeki yapım 16 Ekim 2015 vizyona girecek filmler listemizin son yerli yapımı.


  • Kü'fa: Cin Kapanı Konusu:

Sevgili olan Burçak ve Serhat arasında devamlı sorunlar çıkmaktadır. Serhat, sevgilisi ile arasını düzeltmek; ayrıca arkadaşları ile vakit geçirmek için ailesine miras kalan satılık kır evinde kısa bir tatil planlar. Fakat bu ıssız evde korku dolu olaylar yaşanacağının henüz kimse farkında değildir.

  • Kü'fa: Cin Kapanı Oyuncuları:

Zerrin Eren, Ezgi Yanık, Onur Elaldı, Cem Ağırgez, Belma Topçakan, Adnan Zaman



12 yorum:

  1. Amy'i kesinlikle kaçırmamalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amy, çok özel görüntülerin kullanıldığı bir belgesel. Yönetmen zaten kendini kanıtlamış. Filme hiç biri için olmasa bile müzik için gidilir diye düşünmekteyim...

      Sil
  2. Korku ve komedi filmi hastasıyım. Gerçi artık nedense korku filmi de izlemek istemiyorum. Gerilmek artık korku filmleri dışında da olduğu için sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku her yerde... Sinemada siz onu seçiyorsunuz ama gerçek hayatta o gelip sizi buluyor...

      Sil
  3. Bu arada ölümüne gerçekten üzüldüğüm Amy Winehouse hayatını da izlemek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altı dolu diye nitelenen filmlerden olduğuna inanıyorum...

      Sil
  4. nedense içlerinde beni çeken bir film yok..Belki Yaktın Beni filmi izlenebilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta film sayısı az. Seçenek fazla yok gibi...

      Sil
  5. Amy'in yaşadıkları o zaman da çok konuşulmuştu. Filmi de çok konuşulacaktır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle güzel bir sesi var ki, sevenleri yalnız bırakmayacaktır diye düşünüyorum...

      Sil
  6. amy'i mutlaka seyretmek istiyorum çok ilginç bir hayat hikayesi olacaktır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözönünde bir hayatı olmak ne demek filmi izleyince daha iyi anlayabilecegiz sanırım. Teşekkür ederim.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön