27 Ekim 2015 Salı

Otel Transilvanya 2012

BU SAHNE KÜÇÜK ÇOCUKLARA UYGUN MU?

Hotel Transilvanya 2 filmi 23 Ekim 2015 tarihinde sinemalarda gösterilmeye başlandı. Sevgili http://www.deneyimlianne.com/ sahibesinin blogumda yaptığı bir yorum nedeniyle filmin küçük çocuklara uygun olup olmadığı kafama takıldı. Bu yazıma konu olan film aslında daha önce izlediğim ve aklımda anlık korkutucu sahneleri kalan Otel Transilvanya filminin ilki. Film çok güzel, keyifle izlemiştim. Ayrıca belirtmek istiyorum.

Filmden kısa bir görüntüyü Youtube'a yükledim. Merak ettiğim konu şu, yayınladığım videodaki görüntü 3 yaşındaki çocuklara uygun mudur, değil midir? Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum. 
Not: Kaynak video silinmiş...

Bu sahne küçük çocuklara uygun mu? sorusunun yanıtı için küçük çocuğu olan annelerin fikirlerini almak istiyorum. 
Paylaşımda bulunmak isteyenlere şimdiden teşekkür ediyorum...

9 yorum:

  1. Ben de küçük kardeşimle birlikte gitmiştim. Epey korkmuştu bu sahnelerde. Zaten bence bazı animasyonlar çocuklar için değil de yetişkinler için bu da o tarz sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film güzel güzel giderken hareketi aniden yapmaları etki bırakıyor bence. Küçükler korkabilir diye düşünmüştüm bak korkmuş işte. Rüyalarına girip girmediğini de bilemeyiz... Teşekkür ederim canım.

      Sil
  2. artık bir babaenneyim (2 ay olacak) :)) ama çocuk sahibi olmayanlar da ürkütücü olacağını söyleyecektir mutlaka. özellikle de korkunç bir ifade olmasa bile aniden gelen yüksek ses bile onları korkutur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk torun olduğunu bilmiyordum ;) Çocuklara film izletmeden önce büyükler bir denetlese küçük yaşta olumsuz etkilerden korurlar diye düşünüyorum. 8-9 yaşlarında iken Kuduz isminde bir film izlemiştim TRT de, kabuslarla uyandığımı hatırlıyorum. Üzerinden 30 küsür sene geçti hala o kabuslarımı unutamadım...

      Sil
  3. 20 yaşında kızım şu an :)Ama minikler korkabilir sanırım canım:)

    YanıtlaSil
  4. 20 yaşında kızım şu an :)Ama minikler korkabilir sanırım canım:)

    YanıtlaSil
  5. Cimcimen vaar :) Yerime yanaklarından öpüver canım :) Hemfikir olmamıza sevindim. Anneler olarak çocukların izledikleri konusunda çok dikkatli olmamız lazım.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar hassassiniz Zülal Hanim bayiliyorum size. Aslinda güzel bir animasyona benziyor ama o sahneyi izleyince ben bile korktum.:) Birakin animasyonlari ne cizgi film var izletilecek ve de kitap var okutulacak bu yaş grubuna. Geçen kitap fuarı vardı Ankara'da arayıp taramadığım yer kalmadı neredeyse hiçbiri kriterlere uymuyor! En sonunda bana masal yazdiracaklar:)) Yapmak istediğim çok şey var da zaman ve emek istiyor. Çok seçici bir anne olmama rağmen maalesef bu ortam da yine bunlara maruz kalıyor çocuklar. Her çizgi filmde büyü, sihir, korkutucu sahneler, argo kelimeler... Mesela oğlum hayaleti nereden duyduysa "anne hayalet geliyor kacalim" diyor! Tabletlerdeki oyunlari gorseniz bir de! Maalesef kacamiyorsunuz da yine bir sekilde az veya cok hayatimizdalar. Bu hassasiyet icinde ayrıca tesekkür ederim. Siz bu tür sahneler oldugunu söyleyince izlememiştik, demek biraz daha vakit var bu filme. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Otel Transilvanya'yı izlememiştim. Şu kısa görüntüye bir bakayım dedim. Bişey itiraf edeyim mi? Tatlı tatlı şarkı söyleyen yumuşak sesli adamın bir canavara dönüşmesini hiç beklemiyordum. Kendimi müziğe kaptırmıştım. Ve çok korktum. Evet şu yaşımda çok korktum. Bu filme çocuğumu götürmeyi tercih etmezdim açıkçası.. Ama maalesef tv ler de çok kötü çizgi filmlerle dolu. Ailelerin çok dikkatli ve seçici olması gerek..

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön