28 Eylül 2015 Pazartesi

Vizyona Girecek Filmler 2 Ekim 2015

2 EKİM 2015 VİZYONA GİRECEK FİLMLER

Ekim ayında sinemalar iyice hareketlenecek. Çünkü 3-11 Ekim tarihlerinde Filmekimi günleri başlıyor. Filmekimi’nde Dünya festivallerinde ödül almış filmler çeşitli kentlerde Vodafone Free Zone desteğinde gösterilecek. Bu ay hem vizyona girecek filmler de hem de diğer etkinliklerde kaliteli filmler izlemeye hazır olun… 2 Ekim 2015 vizyona girecek filmler birbirinden güzel. Bu hafta sinemalarda ilk kez gösterilecek 8 filmin içinde ABD ve İngiltere yapımı 3 film dikkati çekenlerden. Marslı – The Martian Bilim Kurgu filmlerini sevenler için oldukça yerinde bir seçim. Hatta sevmeyenler içinde aynı şey geçerli bence… Şah Mat 2014 filmi ilginç bir kişiliğe sahip Bobby Fischer adlı satranç oyuncusunun katıldığı 1972 yılındaki final maçını konu alıyor. Konusu gerçek… 3. Film ise İngiltere’de uzunca bir dönem gündemde kalan ikiz gangsterlerin hayatını anlatan Efsane – Legend 2015 Ki bu filmde gerçeklerden yola çıkılarak çekilmiş… Animasyon olan ‘Tuhaf Bir Sihir’ ise özellikle müzikal seven çocuklar için…
Diğer 4 filmimiz ise tamamen yerli yapımlardan oluşuyor. Kafes, 80 darbesi zamanlarını, Zeki Demirkubuz’un yönettiği Bulantı, bir adamın hayata bakışının değişimini, ‘Evlenmeden Olmaz’ erkek kadın ilişkilerini, Vesvese: Cin Tuzağı ise büyü yapılmış bir adamın hikâyesini anlatıyor.
Yazarın Notu: Evlenmeden Olmaz filmi 23 Ekim tarihine ertelendi...

Marslı - The Martian (2015)

Ünlü yönetmen Ridley Scott'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosu Drew Goddard ve Andy Weir'e ait. ABD yapımı Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu türündeki film 130 dakika sürüyor. Matt Damon'un başrolünde olduğu Marslı'nın müziklerini ise Harry Gregson-Williams yaptı. Andy Weir'in yazdığı The Martian orjinal isimli kitaptan (Türkiye'de Marslı ismi ile yayınlanmıştı) uyarlanan filmin İmdb puanı da hayli yüksek.


  • Marslı - The Martian (2015) Konusu:

Mars gezegenine görev için giden bir grup astronot orada şiddetli bir fırtınaya yakalanır. Ekipteki arkadaşları, Mark Watney’in fırtına nedeniyle öldüğünü düşünerek dönüş yolculuğuna başlarlar. Fakat Mark ölmemiş bir başına Mars gezegeninde kala kalmıştır.

  • Marslı - The Martian (2015) Oyuncuları:

Matt Damon, Sean Bean, Kate Mara, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Michael Pena, Kristen Wiig, Sebastian Stan, Aksel Hennie, Chiwetel Ejiofor, Mackenzie Davis, Donald Glover, Nick Mohammed, Chen Shu, Eddy Ko, Enzo Cilenti, Jonathan Aris, Gruffudd Glyn, Naomi Scott, Geoffrey Thomas, Yang Haiwen, Narantsogt Tsogtsaikhan, Brian Caspe, Benedict Wong, Matt Devere, Mike Kelly, Szonja Oroszlan, Greg De Cuir, Mark O'Neal, Peter Linka, Declan Hannigan, Peter Schueller, Waleska Latorre, Frederik Pleitgen, Nikolett Barabas, Karen Gagnon, Lili Bordan, Charlie Gardner, Nora Lili Hörich, Kamilla Fátyol, Yang Liu, Xue Xuxing, Dilyana Bouklieva, James Fred Harkins Jr. Scott Alexander Young, Sam Spruell, Ben O'Brien, Nicholas Wittman
İmdb puanı: 8,6 tt3659388 

Efsane - Legend (2015)

Yönetmenliğini Brian Helgeland'ın yaptığı ve senaryosunu Brian Helgeland, John Pearson (kitap yazarı) oluşturdukları yapım Biyografi, Suç, Gerilim türlerinde. İngiltere yapımı olan Efsane 2015; Burnham Beeches, Buckinghamshire, İngiltere'de çekildi. Müziklerini Carter Burwellton'ın yaptığı ve 131 dakika süren film bir dönem İngiltere'nin başına bela olan (yargılanmaları bile) ikiz gangsterlerin yaşamını konu alıyor. Film Kray ikizlerinin yükselişini ve düşüşünü anlatan "The Profession of Violence" kitabından uyarlandı. İkizleri tek bir oyuncunun canlandırdığını da belirteyim.


  • Efsane - Legend (2015) Konusu:

24 Ekim 1933 te doğan Ronald (Ronnie) ve Reginald (Reggie) Kray kardeşler 1950 ve 1960'lı yılllarda Londra'da yeraltı dünyasında sözü geçen gangsterler arasındaydılar. Bu yıllarda kundaklama, saldırı, dolandırıcılık, silahlı soygun ve adam öldürme suçlarını işlediler. Aynı zamanda dönemin siyasetçi ve oyuncuları ile de ilişkileri olan ikiz kardeşler ünleri ve çevreleri nedeniyle televizyon röportajlarına da katıldılar.


  • Efsane - Legend (2015) Oyuncuları:

Paul Anderson, Tom Hardy, Christopher Eccleston, Joshua Hill, Emily Browning, Colin Morgan, Tara Fitzgerald, Nicholas Farrell, Adam Fogerty, Mel Raido, Millie Brady, Chris Mason, Stephen Thompson, Sam Spruell, Taron Egerton, Alex Ferns, Martin McCreadie, Shane Attwooll, Richard Riddell, Huggy Leaver, Sam Hoare, David Thewlis, Frankie Fitzgerald, Christopher Adamson, Chazz Palminteri, Alex Giannini, Duffy
İmdb Puanı: 7,5 tt3569230

Şah Mat - Pawn Sacrifice (2014)

Yönetmenliğini Edward Zwick'in yaptığı filmin senaryosunu Steven Knight, Stephen J. Rivele ve Christopher Wilkinson birlikte yazdı. ABD yapımı olan ve Montreal, Québec, Kanada'da çekilen film 114 dakika sürüyor. Biyografi, Dram türündeki yapımın müziklerini ise James Newton Howard yaptı. Rol dağıtımlarına bakarken KGB ajanları dikkatimi çekti. Bakalım soğuk savaş yıllarına denk gelen bu maçta Amerika ve SSCB arasındaki gerginliğin maçta yeri olacak mı? Boby Fisher'ın ilginç bir hayat hikâyesi var. Onunla ilgili bir kaç film daha çekildiğini öğreniyorum bu film sayesinde... Kendisi bir Yahudi ve Amerika'da gerçekleşen 11 Eylül olaylarıyla ilgili 'Amerika karşıtı-Filistin yanlısı' sözleriyle şimşekleri üzerine çekmiş... Filmle direkt olarak ilgili olmayan konulara yer vermeye başlamışken daha önce izlediğim ve hatırımda kalan 2 tane satranç konulu film ismi de vereyim. Satranç meraklıları varsa sıkılmadan izleyebilirler. Fransa yapımı olan Satranç Kraliçesi (2009) ve yine Fransa yapımı olan The Luzhin Defence (2000)


  • Şah Mat - Pawn Sacrifice (2014) Konusu:

1972 yılında İzlanda'nın başkenti Reykjavit'te Dünya Satranç Şampiyonu Sovyet Boris Spassky ve Amerikalı genç oyuncu Bobby Fischer final maçı yaptılar. Uzun yıllar konuşulan bu benzersiz final maçı öncesinde özellikle Bobby Fischer'ın (Tobey Maguire) maça hazırlanışına ağırlık veren filmde Sovyet satranç ustasını Liev Schreiber canlandırdı.

  • Şah Mat - Pawn Sacrifice (2014) Oyuncuları:

Tobey Maguire, Liev Schreiber, Michael Stuhlbarg, Peter Sarsgaard, Lily Rabe, Robin Weigert, Sophie Nélisse, Evelyne Brochu, Seamus Davey-Fitzpatrick, Andreas Apergis, Nathaly Thibault, Raphael Grosz-Harvey,Dennis Staroselsky, John Maclaren, Katie Nolan, Arthur Holden, Carlo Mestroni, Eric Lee Huffman, Shawn Campbell, Brett Watson
İmdb Puanı: 7,5

Kafes (2015)

Yönetmenliğini Mahmut Kaptan'ın üstlendiği filmin senaryosunu Bektaş Topaloğlu yazdı. Müziklerinde Volkan Sönmez imzası bulunan yapım, Dram türünde ve 117 dakika sürüyor. Kafes filminin çekimleri, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ve Ulucanlar Cezaevi'nde yapıldı.


  • Kafes (2015) Konusu:

Kafes, 1980 yılındaki darbe döneminde geçiyor. 12 Eylül döneminde cezaevinde işkencelere maruz kalan gençlerin hayatını anlatıyor. Bilindiği gibi o dönemde sağ-sol kutuplaşmaları had safhadaydı.

  • Kafes (2015) Oyuncuları:

Turgay Atalay, Barış Küçükgüler, İsmail Hacıoğlu, Murat Ercanlı, Nilay Duru, Fırat Şahin, Mine Doğan, Janberk Nak, Şefik Onatoğlu, M. Şekip Taşpınar, Melda Arat, Erdal Cindoruk, Fatih Doğan, Cem Sultan Karabulut, Tolga Yüce, İbrahim Ethem Arslan, Murat Çağlar, Gürol Salman, Deniz Kaynak

Bulantı (2015)

Zeki Demirkubuz bu filmde yönetmen, senarist ve oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Yönetmenin 10. filmi olan Dram türündeki Bulantı, 2014'ün Mart ve Nisan aylarında İstanbul'da çekildi.


  • Bulantı (2015) Konusu:

Kaçamak yaptığı bir gece karısı ve küçük kızını trafik kazasında kaybeden Ahmet, kimseyi umursamayan, hiçbir şeyin önünde eğilmeyen biri olarak bu trajik olaydan pek etkilenmeden yaşamına devam eder. Fakat bir zaman sonra, görünürde bir sebep olmaksızın kendinde ve yaşamında bazı değişimler olmaya başlar. Küçük ve tuhaf aksilikler peş peşe gelmekte, çok sevdiği kadınlarla arası bozulmakta, hayat karşısında zorlanmakta ve kendisinden beklenmeyecek zayıflıklar göstermektedir.

  • Bulantı (2015) Oyuncuları:

Zeki Demirkubuz, Şebnem Hassanisaughi, Öykü Karayel, Çağlar Çorumlu, Cemre Ebuzziya, Ercan Kesal, Kaan Turgut, İpek Türktan, Nurhayat Demirkubuz, Mert Salih Şentürk, Bahar Özus, Yazgı Demirkubuz, Aydın Yıldız
İmdb tt5037996

Vesvese: Cin Tuzağı (2015)

Sümeye Kökten Korku türündeki filmin senaryosunu yazdı, görüntü yönetmenliğini yaptı ve yapımcılığını üstlendi. Yönetmenin 4. uzun metrajlı olan filmi 92 dakika sürüyor. Filmin afişindeki mesaj şöyle;  “Cinler insanlara vesvese vererek musallat olurlar.” Yönetmenin daha önce bloğumdan duyurduğum diğer filmini merak edenler için linkini vereyim. Filmin adı ‘Son Bir Dans’  tık tık  


  • Vesvese: Cin Tuzağı (2015) Konusu:

Alev'le birlikte mutlu bir çift olan Murat, Ceren'i tanıdığında hayatının değişeceğini henüz bilmemektedir. Ceren Murat'a âşık olup karşılık bulamayınca ona büyü yaparak intikam almaya kalkışır. Alev ve Gülseven Murat'ı bu büyüden kurtarmaya çalışacaklardır.

  • Vesvese: Cin Tuzağı (2015) Oyuncuları:

Okan Aydın, Duygu Yenilmez, Mustafa Ağdere, Defne Vardarlı, Layla Onlen, Yelda Vardarlı, Hanifi Özcan, Batuhan Eryörük

Tuhaf Bir Sihir - Strange Magic (2015)

2 Ekim 2015 vizyona girecek filmler yazımın son filmi ünlü yönetmen yapımcı George Lucas’ın yapımcı ve senarist olarak görev aldığı Strange Magic 2015 filmi. Yönetmenliğini Gary Rydstrom'un yaptığı, senaryosunu Irene Mecchi, Gary Rydstrom, George Lucas ve David Berenbaum'un oluşturduğu ABD yapımı film, Animasyon, Aile, Fantastik, Müzikal türlerinde. Müziklerini Marius De Vries'in üstlendiği yapım 99 dakika sürüyor.


  • Tuhaf Bir Sihir - Strange Magic (2015) Konusu:

Fantastik yaratıkların sihirli bir iksirin peşinde koştukları Müzikal Animasyonda, Shakespeare'in Bir yaz Gecesi Rüyası'nın izleri mevcut.

  • Tuhaf Bir Sihir - Strange Magic (2015) Seslendirenler:

Alan Cumming, Evan Rachel Wood, Elijah Kelley,  Meredith Anne Bull, Sam Palladio, Kristin Chenoweth, Alfred Molina
İmdb Puanı: 5,7 tt4191054

8 yorum:

  1. Marslı'nın bende kitabı var artık okusam ya iyice meraklanmadan :) Kafes benim yeni Türk Yapımları arasında en merak ettiklerimden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marslı kitabını okursan kritiğinden haberim olsun, büyük ihtimalle filmini merak etmeme rağmen izleyemeyeceğim. Hiç değilse kitabını okuyayım.:) Kafes filmi sosyal medyada gördüğüm kadarıyla ülkücülerin heyecanla karşıladıkları bir film. İzlemediğim için Kafes hakkında ancak bu kadar yorum yapabiliyorum. Sevgiler :)

      Sil
  2. Mars ta su bulunda haberinden sonra Marslı filmine gitmek geldi aklıma neden acaba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüğüm kadarıyla filmin vizyona girmesi ile su bulunduğu haberi eş zamanlı çıktı. Yok artık denilecek durumlardan -ki Yok Artık filmi de halen sinemalarda gösterilmekte :)))

      Sil
  3. Marsta suyun bulunması ile bedava reklam yapmış kadar oldu marslı filmi :)

    YanıtlaSil
  4. Yakın zamanda İnterstellar - Yıldızlararası isminde bir film oynadı. Çok güzel bir filmdi. O filme astrofizikçi Kip Thorne dahildi. The Martian filminin oluşumunu bilmiyorum, araştırma fırsatım olmadı. Yani İnterstellar daki gibi bilim adamları ile temas halinde iseler ve basın açıklaması yapılmadan önce tüyo aldılarsa... Bilmiyorum tabi belki uçuk bir tahmin benim ki... Ama çok iyi bir reklam olduğu konusunda hem fikiriz sizinle:)

    YanıtlaSil
  5. Şu sıralar bir film izlemek bana çok iyi gelirdi aslında... sıkıntılı bir yaz dönemini geride bırakırken rahtlamama yardımcı olacak bir film fena olmaz hani...
    Marslı'nın konusu ilginç geldi. Öldü zannedilen Mark, marsta neler gördü kim bilir.. Zaten uzay hep ilgisini çeker insanoğlunun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntılı zamanlarda iyi bir film işe yarar, tarafımdan tecrübe ile sabitlenmiştir :) 2 gün önce 'belle' adında kölelik ilgili bir film izledim, içinde tarih var, gerçekler var, aşk var daha ne olsun. Doyurdu resmen... Sevgiler...

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön