25 Haziran 2015 Perşembe

Vizyondaki Filmler Haziran

VİZYONDAKİ FİLMLER 26 HAZİRAN 2015

Haziran ayının son haftasında Cuma günü gösterime girecek yeni filmlerden ikisi ABD yapımı, diğer filmlerin yapımcı ülkeleri ise Malezya, Venezüella, Panama, Belçika, İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere şeklinde sıralanıyor. ABD ve Avrupa ülkeleri dışında bir ülkenin filmini görünce heyecan yapıyorum. Sanırım o yüzden özellikle yapımcı ülkeleri belirtme gereği duydum!
Vizyondaki filmler 26 Haziran 2015 günü tanışacağımız yeni filmlerin en göze batanları “Onur “, “McFarland, USA”, “ Taksi Tahran “, “Araftaki Ev” ve “Terminatör 5” filmleri.  90’ lı yıllara damgasını vuran Terminatör filmlerinin devamı olan “Terminatör 5” filmi de 8,0 İmdb puanına sahip bulunuyor.  Vizyona giren 2015 yapımı yeni filmler, İmdb puanlamasına baktığımızda kaliteli olduklarını söylüyorlar.  Onur - Pride (2014), McFarland, USA (2015) ve Araftaki Ev - La casa del fin de los tiempos (2013)  filmleri sonuncusu korku gerilim filmi olmasına rağmen izleyip hoşlandığım filmler arasına girdiler. İyi izlemeler!

Onur - Pride (2014)
Yönetmenliğini Matthew Warchus’un üstlendiği filmin senaryosu ise Stephen Beresford tarafından yazıldı. 120 dakika süren film Dram, Komedi türünde.
İngiltere yapımı olan filmde yönetmen, direnmenin güzelliğini eşcinseller ve madencileri konu alarak sürükleyici bir dille anlatmış.




Onur - Pride (2014) Filminin Konusu:
İngiltere'de Margaret Teatcher'ın (nam-ı diğer Demir Lady) başbakan olduğu 1984 yılında Onur Yürüyüşü sırasında tanışan gençler faydalı işler yapmak adına bir grup kurarlar. İçinde sadece geylerin ve 1 lezbiyenin olduğu bu grup grev yapan madencilere parasal anlamda destek olmak için ellerinde kovalar para toplamaya başlarlar. Fakat topladıkları paraları kabul edecek maden sendikası bulamazlar. Kimse geylerden para kabul etmek istemez. 20 li yaşlardaki gençlere sonunda bir yanlış anlama sonucu Gallerli madencilerden yanıt gelir. Toplumun gey ve lezbiyenlere karşı <<hele demadenciler gibi mizaçları sert-kuralcı erkeklerden oluşan bir toplumun>> yaklaşımı nasıl olacaktır? Genç aktivist Mark Ashton (Ben Schnetzer ) ezilen iki topluluğu (Madencileri ve eşcinselleri) aynı potada buluşturabilecek midir?

Foto: Zülal G.
Onur - Pride (2014) Filminin Oyuncuları:
Bill Nighy, Imelda Staunton, Paddy Considine, Dominic West, Ben Schnetzer, George Mackay,  Andrew Scott, Joseph Gilgun, Faye Marsay, Freddie Fox, Jessie Cave, Jessica Gunning, Karina Fernandez, Chris Overton, Liz White, Sophie Evans, Monica Dolan, Lisa Palfrey, Menna Trussler, Johnny Gibbon, Jack Baggs, Joshua Hill, Kyle Rees, Nia Gwynne, Dyfan Dwyfor, Rhodri Meilir, Matthew Flynn, Mary-Anne Dymond
İmdb Puanı: 7,8
http://www.imdb.com/title/tt3169706/?ref_=fn_al_tt_3

McFarland, USA (2015)
Yönetmenliğini Niki Caro'nun yaptığı filmin senaryosunu Grant Thompson, Bettina Gilois, Christopher Cleveland'ın yazdı. ABD yapımı film 130 dakika sürüyor.
Dram ve Spor türündeki yapımın yönetmeni olan Niki Caro daha önce 2005 yapımı "North Country" isminde, bu filmde olduğu gibi gerçek hayattan alınan ve ayakları yere basan bir film çekmişti. Pozitif ayrımcılık yaparak, kadın bir yönetmen tarafından yapılan ve beğendiğim bu film için "toplayın çoluğu çocuğu gidin sinemaya" tavsiyesinde bulunuyorum:) Usta oyuncu Kevin Costner'de başarı hikâyesinin anlatıldığı bu filmde!
McFarland, USA (2015) Filminin Konusu:
Okullarda Amerikan futbolu koçluğu yapan Jim White (Kevin Costner), hayatında bir süredir bazı problemlerle mücadele etmektedir. Bir anlık asabiyeti sonucu işinden olunca iki kızı ve eşi ile birlikte California'nın en fakir bölgelerinden olan McFarland'a taşınmak zorunda kalır. Yeni okulunda beden eğitimi ve fen bilmleri derslerinde öğretmenlik yapacaktır. Kasabaya geldiği ilk gün yaşadıkları onu oradan ayrılma noktasına getirir. Fakat öğretmen maaşıyla başka bir yerde geçinmeleri mümkün değildir. Amerikandan çok Meksika kasabasına benzeyen bu yerde ırgatlık yapan öğrencileri (Damacino, David, Dany Diaz kardeşler, Thomas Valles karakterleri) Bay Beyaz'ın gelecekle ilgili hayallerini tamamen değiştirecektir. Hayatında futbol koçluğundan başka bir şey yapmayan Jim koşmanın güzelliğini keşfedecektir.

McFarland, USA filminden bir sahne
McFarland, USA (2015) Filminin Oyuncuları:
Kevin Costner, Carlos Pratts, Johnny Ortiz, Hector Duran, Sergio Avelar, Maria Bello, Morgan Saylor, Daniel Moncada, Ramiro Rodriguez, Rafael Martinez, Michael Aguero, Diana Maria Riva, Omar Leyva, Chelsea Rendon, Mariann Gavelo, Vincent Martella, Elsie Fisher, Connor Weil, Catherine Toribio, Vanessa Martinez, Ben Bray, Josh Clark
İmdb Puanı: 7,5
http://www.imdb.com/title/tt2097298/?ref_=nv_sr_1


Taksi Tahran - Taxi (2015)
Filmin yönetmeni, senaristi, oyuncusu, yapımcısı tek bir kişi: Jafar Panahi. Dram, Komedi  türündeki bu tek kişilik film 82 dakika sürüyor. İran’daki yasakları delerek kotarılan ve 65. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı ödülü kazanan film için doğaçlama dersek sanırım yanlış olmayacak.
Taksi Tahran - Taxi (2015) Filminin Konusu:
Jafar Panahi İran'da rejim karşıtı olarak bilinen bir yönetmen. Kendisi bir taksinin direksiyonuna geçmiş, aracın içine değişik yerlere ise kameralar yerleştirmiş. Taksisine binen müşteriler filmin diğer oyuncuları olmuş. Taksi şöförü ile müşterileri arasında geçen diyaloglar da filmin senaryosunu oluşturmuş. Filmin mekânı ise İran'ın başkenti Tahran sokakları. Tahran insanının takside nasıl davrandığını neler konuştuğunu merak ediyorsanız İran yapımı bu ödüllü filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.
İmdb Puanı: 7,6
http://www.imdb.com/title/tt4359416/

Araftaki Ev - La casa del fin de los tiempos (2013) 
Yönetmenliğini ve senaristliğini Alejandro Hidalgo'nun üstlendiği, sinemalarda filmlerinin nadir oynadığı bir ülkeden Venezüella'dan Gizem, Gerilim türünde bir filmle karşı karşıyayız. 101 dakika süren, gerilimin seviyesinin güzel dengelendiği filmin müziklerinde ise Yoncarlos Medina'nın imzası var. İngilizce ismi "The House of the End Times" olan, zamanın sonundaki ev olarak Türkçeye çevrilen film 2 ödüle aday olmuş ve 2 dalda ise ödül almış. Filmin izlediğim kısımlarında, yani başlarında 2 defa yüreğimin ağzıma gelmesi durumunu yaşadım. Ki yönetmen bu duyguyu uzun süre yaşamama izin vermedi. Araya çocukların neşeli oyunları girdi, korkuyu attım üzerimden. Bu sefer de işin gizem kısmı sıradaki yerini aldı... İzlediğim yere kadar, "Araftaki Ev" filminin aldığı 6,9 İmdb puanını hakettiğini düşünüyorum. İspanyol gerilim filmlerindeki benzer atmosferi yaşadığımı ayrıca ekleyerek filmin konusuna geçiyorum.
Araftaki Ev - La casa del fin de los tiempos (2013) Filminin Konusu:
Bir gece kadın (Ruddy Rodríguez) başından yaralı bir şekilde yerde kendine gelir. Evdeki eşyalar dağınıktır. Ses duyup alt kata indiğinde kocası Juan Jose'yi (Gonzalo Cubero) satırla öldürülmüş olarak bulur. Küçük oğlu Leopoldo ise gözünün önünde kayıplara karışır. Gerçekleşen bu olaylardan sonra Dulce cinayetle suçlanıp ömür boyu hapse mahkûm olur. 30 yıl sonra yaşlı kadınlara verilen haktan yararlanarak hapisten çıkar. Eski yaşadığı kocaman evine geri döner. Eşi ve çocuklarıyla geçirdiği günlerin anılarına döndüğü sırada Peder Parish onu ziyarete gelir. Dulce çok eski olan ve hükümetin çok ucuza kendilerine sattığı evi Peder Parish'e gezdirir. 
Ev gariptir. Dulce'nin geçmişinde ise sırlar vardır. Peder evle ilgili araştırmalar yaparken 30 yıl aradan sonra evde tekrar garip olaylar meydana gelmeye başlar.
Araftaki Ev - La casa del fin de los tiempos (2013) Filminin Oyuncuları:
Rosmel Bustamante, Ruddy Rodríguez,  Adriana Calzadilla, Simona Chirinos, Gonzalo Cubero, Alexander Da Silva, Miguel Flores, Guillermo García, Amanda Key, José León, Guillermo Londoño, Héctor Mercado, Yucemar Morales, Efraín Romero
İmdb Puanı: 6.9
http://www.imdb.com/title/tt2640474/

Escobar: Kayıp Cennet - Escobar: Paradise Lost (2014)
Yönetmenliğini ve senaristliğini Andrea Di Stefano'nun yaptığı film Gerilim, Romantik türlerinde. 120 dakika süren ve Fransa, İspanya, Belçika, Panama ortak yapımı olan filmin müziklerinde Max Richter imzası bulunuyor.
Escobar: Kayıp Cennet - Escobar: Paradise Lost (2014) Filminin Konusu:
Gerçek bir kokain cenneti olan Kolombiya'ya abisi ile gelip sahile yerleşen genç sörf eğitmeni Nick (Josh Hutcherson), burada geçirdiği günler boyunca Maria adında bir kadınla tanışır ve âşık olur. Fakat yolsullara yardım için çalışan Maria'nın sıra dışı bir ailesi vardır. Bölgenin en büyük kokain tüccarlarından olan Pablo Escobar'ın yeğeni olan Maria, Nick'i de çalkantalı bir yaşamın içine doğru çekecektir. Maria'ya tutkun olan Nick, hayatında bir şeylerin ters gittiğini çok geç fark edecektir.
Andrea Di Stefano'nun senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği filmde Pablo Escobar'ı Porto Ricolu ünlü aktör Benicio Del Toro canlandırıyor. Filmde Del Toro'ya eşlik eden isimlerse Açlık Oyunları serisiyle dikkatleri çeken Josh Hutcherson ile güzel yıldız Claudia Traisac.
Escobar: Kayıp Cennet - Escobar: Paradise Lost (2014) Filminin Oyuncuları:
Benicio Del Toro, Josh Hutcherson, Claudia Traisac, Brady Corbet, Carlos Bardem, Ana Girardot, Aaron Zebede, Laura Londono, Micke Moreno, Juan Francisco Selles, Mario Miranda, Lauren Ziemski, Elmis Castillo, Henry Bravo, Rossana Uribe
İmdb Puanı: 6,6
http://www.imdb.com/title/tt2515030/?ref_=fn_al_tt_1

Terminatör: Yaradılış - Terminator Genisys (2015)
Yönetmenliğini Alan Taylor'un yaptığı, senaryosunu Laeta Kalogridis, Patrick Lussier ve James Cameron'un yazdığı ABD yapımı film Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu, Gerilim türlerinde.  119 dakika süren filmin müziklerini Lorne Balfe yaptı. Diğer ismi: Terminator 5 olarak anılan filmin çekim yeri ise New Orleans, Louisiana. 2015 yapımı yeni filmler grubundaki filmin konusu ise şöyle;
Terminatör: Yaradılış - Terminator Genisys (2015) Filminin Konusu:
Takvimler 2029 yılını gösterirken insan ırkının direniş lideri John Connor, makineler imparatorluğu Skynet'in ölümcül gücüne karşı savaşmaktadır. John Connor, sadık dostu Çavuş Kyle Reese'i 1983 yılına geri gönderir ve katil bir robot tarafından takip edilmekte olan annesi Sarah Connor'ı kurtarması için görevlendirir. Bu sayede insan ırkının geleceğini korumuş olacaktır. Fakat Kyle Reese 1980'lerin Los Angeles'ına vardığında karşılaştığı şey bildiği anlamda bir geçmiş değildir. Hadiselerin beklenmedik bir şekilde yön değiştirmesi, zaman çizgisinde kırılmaların yaşanmasına neden olur. Kyle bu yabancı geçmişte beklenmedik müttefikleriyle, yeni düşmanlarına karşı geleceği yeniden başlatmak gibi zorlu bir görevi yürütecektir.
Terminatör: Yaradılış - Terminator Genisys (2015) Filminin Oyuncuları:
Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke, Jai Courtney, Byung-Hun Lee, Matt Smith, J.K. Simmons, Dayo Okeniyi, Courtney B. Vance, Michael Gladis, Gregory Alan Williams, Sandrine Holt, Douglas Smith, Aaron V. Williamson, Thomas Francis Murphy, Teri Wyble,Griff Furst, Bryant Prince, Matty Ferraro, Terry Dale Parks, Benjamin Wood, Anthony Michael Frederick, Kerry O'Malley, Starlette Miariaunii, Brandon Stacy, John L. Armijo, Joshua Mikel, Kerry Cahill, Tina Gilton, Douglas M. Griffin, Kyle Russell Clements, Brett Azar, Nolan Gross, Moses Munoz, Mark Adam
İmdb Puanı : 8.0
http://www.imdb.com/title/tt1340138/

Alkarısı: Cinnet (2015)
Fırat Üniversite'sinde Profesör olan Esma Şimşek'in halk edebiyatı konusunda yaptığı araştırmalardan yola çıkılarak hazırlanan bir filmle karşı karşıyayız.
Yönetmenliğini Muzaffer Gülçek'in üstlendiği filmin senaryosunu ise Alper Kıvılcım yazdı. Film 2015 yapımı ve Korku, Gerilim türünde. Al karısı için Dr. Esma Şimşek'in yazdıklarına bir göz atalım: "Genel olarak al karısı, lohusa hanımlara ve atlara musallat olan korkunç bir yaratıktır. Uzun boylu, uzun parmaklı ve uzun tırnaklıdır. Çok çirkin ve iğrenç bir suratı vardır. Bedeni yağlı, uzun ve siyah saçlıdır. Saçları, aynı zamanda darmadağınıktır ve kocaman bir başa sahiptir. Dişleri at dişi gibi iri ve seyrek, ayakları ise terstir. Bunlar lohusa kadınların ve yeni doğan çocukların ciğerlerini yiyerek beslenirler. Daha çok kırmızı elbise giyerler; subaşında ve ağaçlık yerlerde yaşarlar." İslamiyet’in kabulü öncesinde de yaygın olan Orta Asya'dan beri Lohusa kadınların korkulu rüyası olan bu efsane ile ilgili filmin konusuna geçelim hemen;
Alkarısı: Cinnet (2015) Filminin Konusu:
Dilara (Sanem İşler) yedi aylık hamiledir. İşten doğum izni alarak ayrılır. Evde istirahat edeceği için mutludur. Ama Dilara'ya musallat olan kâbuslar onu rahat bırakmaz. Paranoya yaşamaya başlayan genç kadın arkadaşını, kaynanasını ve eşini suçlamaya başlar.
Alkarısı: Cinnet (2015)  Filminin Oyuncuları:
Sanem İşler, Tuncay Tarhan, Mehmet Tokatlı, Aynur Mutlucan, İlker Köklük, Burcu Polat, Ceyda Saltadal
İmdb Puanı: -


Karanlık Yerler - Dark Places (2015)
Yönetmenliğini ve senaristliğini Gilles Paquet-Brenne'in üstlendiği film Gillian Flynn'ın yazdığı ve best-seller olan aynı adlı kitabın uyarlaması olarak karşımıza çıkacak. Kitap Ağustos 2011'de yayınlanmış Amerika’da çok satan bu kitabı merak edenler için link vereyim:
Gillian Flynn, Artemis Yayınları http://www.kitapyurdu.com/kitap/karanlik-yerler/259619.html&manufacturer_id=86538 
Fransa yapımı olan Dram, Gizem, Gerilim türündeki film 113 dakika yani 2 saate yakın sürüyor. Filmin müziklerinde ise BT, Gregory Tripi isimlerini görüyoruz.
Karanlık Yerler - Dark Places (2015) Filminin Konusu:
Libby Day'in (Charlize Theron) annesi ve kardeşleri Kansas şehrindeki bir çiftlikte vahşi ve acımasız bir şekilde katledilir. Yalnızca beş yaşında olan Libby, Ocak ayının ölümcül kar fırtınasının ortasında, bir şekilde buradan kaçıp kurtulmayı başarır. Ancak bu bir kurtuluş değildir. Zira yolda çeşitli hazin olaylar ve talihsizlikler bir türlü hayatından silinmez. En sonunda medyanın baskısından kurtulamayarak ailesinin ölümüne dair abisi ile ilgili talihsiz bir beyanatta bulunmak zorunda kalır. 25 yıl geçmesine rağmen geçmişi unutamaz. Bir gün Kill Club isimli, gizemli suç olaylarını araştıran gizli bir topluluğu keşfeder. Sonrasında ise ailesini kimin öldürdüğünü araştırmaya başlar.
Karanlık Yerler - Dark Places (2015) Filminin Oyuncuları:
Charlize Theron, Nicholas Hoult, Chloë Grace Moretz, Christina Hendricks, Corey Stoll, Tye Sheridan, Drea de Matteo, Andrea Roth, Sean Bridgers, Laura Cayouette, Glenn Morshower, Addy Miller, Azure Parsons, Sterling Jerins, Shannon Kook-Chun, Jeff Chase, Sheri Davis, Justin Lebrun, Jason Douglas, J. LaRose,Richard Gunn, Vanessa Amaya, James Moses Black
İmdb Puanı: 6,7
http://www.imdb.com/title/tt2402101/?ref_=nv_sr_1

Kıvırık: Ay Macerası - Black to the Moon 3D (2013)
Yönetmenliğini Francis Nielsen'in üstlendiği filmin senaryosunu Angel E. Pariente, Gorka Sesma yazdı. Hikayesi Segundo Altolaguirre'e ait olan Animasyon, Macera, Komedi türündeki film İspanya,  İtalya,  Fransa ortak yapımı olup 81 dakika sürüyor. Filmin müziklerinde ise Xavier Berthelot'un imzasını görüyoruz.
Kıvırık: Ay Macerası (2013) Filminin Konusu:
Çiftlikte yaşayan Blacky adındaki kara koyun, Ay’a gitmeyi çok istemektedir. Köpek Kanuto ise gizliden gizliye âşık olduğu Blacky için bunun planlarını yapmaya koyulur ve Kanuto ile Blacky, birlikte sıra dışı özelliklere sahip karakterlerle tanışacakları bir maceraya doğru yol alırlar.
Kıvırık: Ay Macerası (2013) Seslendirenler:
Emilee Wallace, Kristina Hughes, Peter Hudson, Sarmarie Klein, Tony Pauletto, Brian Vermeire, Ryan Dowler     
İmdb Puanı: 3,6
http://www.imdb.com/title/tt1199779/

Kurbağa Prens - Ribbit (2014)
Yönetmenliğini Chuck Powers'ın üstlendiği filmin senaryosu da yönetmenle birlikte Amir Hafizi'ye ait. Animasyonun yapımcı ülkesi Malezya ve film 88 dakika sürüyor. Filmin künyesi ile ilgili son vereceğim detay ise müziklerde Edry Abdul Halim isminin emeği geçtiği.
Kurbağa Prens - Ribbit (2014) Filminin Konusu:
Zıplamayı sevmeyen bir kurbağa düşünebiliyor musunuz? Bu filmdeki Ribbit isimli kurbağa zıplama eylemini hiç mi hiç sevmiyor! Ve çocuklar sıkı durun Ribbit sudan da nefret ediyor! Zavallı Ribbit’in çevresindekiler onun neden böyle davrandığını anlayamadıklarından onu garip biri olarak görmeye başlarlar. Yaşadığı çevrede iyice sıkılan genç kurbağa, sevdiği bir arkadaşını yanına alarak uzaklara gitme kararı alır. Kendini bulma arayışına giren kahramanımızı değişik maceralar beklemektedir.
Kurbağa Prens - Ribbit (2014) Seslendirenleri:
Sean Astin, im Curry, Russell Peters, Cherami Leigh, Elza Irdalynna, Amelia Henderson, Sonny Franks, Christina Orow, Kennie Dowle, Valentine Cawley, Martin Dysart, Dilly Shakir, Ali Astin, Casey Powers, Chuck Powers
İmdb Puanı: 4.0
http://www.imdb.com/title/tt2066048/?ref_=nv_sr_1

4 yorum:

  1. Taksi Tahran be Pride'ı bir köşeye not aldım hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pride güzel film, Taxi benimde izlenecek filmler listeme girdi:)

      Sil
  2. Araftaki ev ilgimi çekti. Aslında gerilimle aram çok iyi değildir ama bu film ilgimi çekti nedense..Çizgi sinemelar da tam oğlumla izlemelik..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araftaki Ev güzel bir film, sıkılmadan izleyebiliyorsunuz, gerilmek istemediğimden bu türü barındıran filmlere çok prim vermiyorum ama film güzel çıktı. Devamını da ilk fırsatta izleyeceğim. Sevgiler:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön