6 Mart 2015 Cuma

Kırmızı Pancar Salatası

Aklımda pancar suyundan tatlı yapmak vardı. Eve bu amaçla alınan pancarları haşlayınca internette hep gözüme takılan ve alıp tarifini sakladığım kırmızı pancar salatası yapma fırsatı da önüme gelmiş oldu. Şans eseri evde yoğurtlu çorba yapmak için haşlanmış buğday ve fasulyem vardı. Buğdayım olmasaydı bu çılgın pembe renge sahip salatayı sadece yoğurt ve pancar ile yapacaktım. 



Yapmayı düşünenler için tavsiyem, buğdaylı hatta dövülmüş ceviz eklenerek yapılması yönünde. Buğdayı ve fasulyeyi haşlamak hazırlık süresini oldukça uzatacaktır. Ancak bu şekilde salatanın lezzeti ve besin değeri artmış olacaktır.

Malzemeler:
2 tane kırmızı pancar
1 su bardağı haşlanmış dövme
1/2 su bardağı haşlanmış fasulye 
1,5 su bardağına yakın yoğurt
1 demet dereotu
1 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz

Kırmızı Pancar Salatası Yapılışı:
Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi ve buğdayı haşlayıp suyunu süzün.  Pancarı haşlayın. Haşlarken soymadan bütün halde haşlayabilir ya da benim yaptığım gibi soyup parçalara ayırarak az suda haşlayabilirsiniz hem daha çabuk pişer. Bana pancar suyu lazım olduğu için ikinci yöntemi uyguladım. Aslında kabuklu halde haşlamak besin değerinin korunması yönünden daha uygun olurdu.
Haşlanan pancarları rondo ile çektikten sonra üzerine haşlanmış buğday, fasulye ve yoğurt ekleyin. Sarımsağı tuz ile birlikte dövün. Sarımsağa 1 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırın. Sarımsağın tuzlu suyunu salatanın içine süzün. Salatayı karıştırıp tuzunu kontrol edin. Son olarak servis yapacağınız tabağa salatayı koyun. İnce kıydığınız dereotuyla etrafını süsleyin.



Pancar Salatası Yorumum:
Ben çok beğendim. Bol dereotuyla kaşık kaşık yedim. Fakat oğlumun yıldızı barışmadı pancarla. Buna biraz üzüldüm. Kızartmasını yapsaydım kesinlikle yerdi:)
Bu lezzetli salataya konulacak malzemeleri yukarıda listeledim. Ancak her bir kalemle rahatlıkla oynayarak kendi ağız tadınıza layık hale getirebilirsiniz. 
Esenlikler diliyorum.


14 yorum:

  1. Zülal Hanım bugün pişti olmuşuz :)) Ama ben böylesini hiç bilmiyordum, değişik bir tarif. Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tarifin gelişimi spontane oldu. Aşurelik buğdaydan yapılma tarif var hali hazırda internette rastlamıştım. Fasulyesi eksra oldu benimkinin. Evet pişti olduk fark edince bende güldüm:)

    YanıtlaSil
  3. Görüntü 10 numara Yıldız 5 olmuş çok güzel bana versinler salata hiç bıkmam vallahi :) ellerine sağlık Zülal....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salataların en güzel yanı hafif olmaları. Tercih etmemizin başlıca sebebi bu bence.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Zuhal yazmışım ama görmemişin sanırım Başka var mı salata tarifin :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınladığım 2 salata tarifi var. Ama diğerini de görmüşsün zaten :)) O da yogurtlu bir tarif: Yogurtlu Havuç salatası.
      Teşekkür ediyorum:)
      Tarif yayınlamayı seviyorum ama fotoğraf çekmeye üşeniyorum bu aralar. :)

      Sil
    2. hahahahahah hepimizde bir üşengeçlik var desene :))) Onu yapacağım Salı günü misafirlerim var onu aklımda :)) Teşekkür ederim paylaşım için azcık kısırı düşüneyim ıspanak kısmını :))

      Sil
    3. Kısır, misafirliklerde olmazsa olmazlardan. Şahsen çok seviyorum. Sen düşünedur.;)
      Kuzu ıspanak bulabilirsen denemeni tavsiye ederim. Taze sıkılmış nar suyu ekleyince birlikte güzel oluyor.:)

      Sil
  5. Görüntüsü bile iştah kabartmaya yetiyor..

    YanıtlaSil
  6. Kırmızı pancar salatası nefis görünüyor.Ellerinize sağlık Zülal hanım 😊

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön