6 Şubat 2015 Cuma

Kağıttan Fiyonk Yapımı


FİYONK YAPIMI



Sevdiklerinize hediye verirken hediyenin içeriği kadar onun sunumu da önemlidir. Hediye verirken söylenecek bir iki tatlı sözle birlikte hediyenin ambalajı ve süslemesi de önem arz eder. 




Bu yazımda hediyenin içeriği ve söylenecek güzel sözlerden ziyade süsleme konusunda yardımcı olabileceğimi düşünerek renkli kağıttan fiyonk yapımı nasıl olur onu anlatacağım sizlere.

Gerekli Olan Malzemeler:
- Renkli Kağıt
- Makas
- Yapıştırıcı

İnternette görüp denemeye karar verdiğim renkli kağıtlardan yapılan fiyonklar için  öncelikle temiz bir çizim gerekiyor. Yazıcıya sahip olanlar fotoğrafın çıktısını alarak çizim olayını sorunsuzca halledebilirler. Benim gibi yazıcısı olmayanlar ise fotoğrafta büyütme yapıp ekranın üzerine kağıt koyarak fiyonk çizimini gerçekleştirebilirler. Şahsen ben bu şekilde yaptım. Fotoğraflara dikkatlice bakarsanız kurşun kalem izlerini görebilirsiniz.
Kağıt olarak kırtasiyeden yazı yazmak için kullanılan renkli A4 kağıtlarından aldım. Bir kağıdın fiyatı 10 kuruş, merak edenler için bu ayrıntıyı da vermiş oldum böylece. Evimde şeffaf tutkal vardı, yapıştırma işlemini tutkalla yaptım. Kısaca çizim olayını geçtikten sonra makasla düzgün bir şekilde kesip yapıştırma işlemi de yapıldıktan sonra fiyonk yapımı işlemi sona ermiş oluyor. 
Kullanmadığım bir anahtarlık vardı, ufacık bir fiyonk yapıp üzerine yapıştırdım. Sırf keyif olsun diye yaptım. Espri mahiyetinde yani. Siz de hayal gücünüzü kullanarak yapacağınız fiyonkları değişik şekillerde kullanabilirsiniz. Mesela mı? Yemek fotoğrafı çekerken fotoğrafta boş bir alan kalırsa koyuverin bir fiyonk, inanın çok işe yarayacaktır.
Sevgilerimle...
Hobi olarak kağıtlarla bir çok şey tasarlayabilirsiniz.


18 yorum:

  1. Çok hoş duruyor.Ve kolaymış üstelik.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş tam benlik , öğrencilerimle en yakın gırsatta yapacağım . Teşekkür ederim güzel paylaşım olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Umarım çocuklarda severler :)

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Umarım çocuklarda severler :)

      Sil
    3. Ellerinize sağlık :)

      Sil
    4. Teşekkür ederim Mehmet Ali Bey :)

      Sil
  3. Zülal!!!! 7-1 çıkması gayet normal, sana boşuna demiyorum yaratıcı insan diye!
    Baksana kanıtı bunlar :)
    Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuç 7-1 çıkınca kendimi elinde mendil habire ağlayan duygusal biri olarak damgaladım. Olayın bir de yaratıcılık kısmı vardı değil mi? :)
      Teşekkür ederim:)
      Yorumu okuyup 7-1 nedir diye merak edenler için; Kore Fenomeni blogunda bir yazı yayınladı. özetle: sağ beyin ve sol beyin ne işe yarar konusu işlenmiş. Yazının sonunda da bir test var. 7-1 bu testin sonucudur :)

      Sil
    2. Aynen öyle, hissiyat annelikten dolayı fazladır, yaratıcılık, sanatsal yön falan normal tabii :)

      Sil
  4. itiraf ediyorum. Çocukluğumdan beri böyle muntazam fiyonklar yapmak isterdim ve bu isteğime hiç kavuşamadım..:):)
    Ama şimdi görüyorum ki istemek yetmiyor. her işin bir yolu yordamı varmış. Bir bilenden öğrenmek gerek..:) oturup bir düzine fiyonk yaparım ben şimdi yılların acısını çıkarmak istercesine..:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır itiraflara başlamışken ben de bir itirafta bulunayım. Kağıttan fiyonk tamamda kurdela ile muntazam fiyonk yapamıyorum. Çatala takıp yapıyorlar ama elime çatal alıpta deneyemedim bir türlü :)) Karşılıklı fiyonklaşalım :))

      Sil
  5. Harika bir fikir..elinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
  6. Çoka ama çok güzel. Bu arada sizi mimledim. Beklerim

    YanıtlaSil
  7. Inanilmaz sirin fyonklar. Ne kadar beceriklisin.

    YanıtlaSil
  8. Kağıttan fiyonk yapımı çok kolay olduğu için bundan sonra hediye paketlerine kendi ellerimle yaptığım fiyonkları takıp, sevdiklerime jest yapabilirim. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Zülal çok güzel bir fikirmiş bu harikalar :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön