28 Aralık 2014 Pazar

Sıcak Noel Manzaraları


Samoa
Kuzey yarım kürede kış yaşanırken güney yarım kürede havalar günlük güneşlik geçiyor. Hava sıcaklıkları örneğin Sydney Avustralya da 25-30 C derecelerde seyrediyor. Hal böyle olunca güney yarım kürede Noel, Hıristiyan âleminde biraz daha farklı geçiyor. Kış mevsiminin yaşandığı ve çam ağaçlarına gerçek karın yağdığı yarım küremizin aksine güney yarım küredeki Noel manzaraları tezat oluşturuyor. Pasifikteki ada ülkelerinde kadınlar ve erkekler çiçekli kırmızı yazlık kıyafetleri ile yeni yılı karşılıyorlar. Avustralya'da ise insanlar kumsallarda mayolarının üzerine Noel baba kıyafetleri, özellikle de kırmızı şapka takarak sıcak Noel manzaraları ortaya çıkarıyorlar.

Yeni Yıla İlk Giren Ülkeler:
Pasifikte yeni yılı ilk karşılayan ülkeler ise Kiribati, Samoa ve Yeni Zelanda.
Samoa, 2011 de radikal bir karar alarak takviminden 1 günü atlamış ve 29 Aralık 2011 ten 31 Aralık 2011 tarihine geçmişti. 180. paralele yakın yaşamanın zorluklarını yaşayan ülke 100 küsur yıl önce kendini Amerika’ya göre ayarlamış ancak 2012 ye girerken yeni ayarlama ile Avustralya'ya uymayı tercih etmişti. Samoalıların bu kararı almasının sebebi Asya, Avustralya ve Yeni Zelanda ile olan ticari ilişkilerini kolaylaştırmak amacıyla olmuş. Düşünsenize yanı başınızdaki her ülke pazartesini yaşarken sizin ülkeniz uluslararası tarih değiştirme çizgisi nedeniyle pazar gününü yaşıyor!  Onlarda düzeltmişler... Ayrıca Tokealu'yu da atlamayalım onlarda Samoa ile beraber hareket etmişler.

Fiji Adasından Noel kutlamaları

Avustralya, T.S.İ. 15.00 sularında yeni yıla ilk adımını atacak. Yeni yılda umutlarını gerçekleştirmeye ilk başlayanlar onlar; yani Okyanus ülkeleri olacak. 

Yeni Zelanda, Noel Hazırlıkları

Yeni Yıla Son Giren Ülkeler:
Yeni yıla en son girecek ülkeler arasında ise Amerika ve Brezilya var. İki sene önce olsaydı Samoa ile Tokealu en son yeni yıla giriyor derdik ama onlar uyanıklık yapıp yeni yılı ilk karşılayanların arasına katıldılar.

Vakit ayırıp yazımı okuyan siz sevgili okuyucularıma yeni yıl temalı bu yazım vesilesi ile mutlu yıllar diliyorum. Hemen aşağıda Güney yarım küredeki Noel manzaraları yer alıyor. Şu soğuk günlerde kumsallardaki Noeli gösteren fotoğraflar umarım hoşunuza gider.

En Sıcak 6 Noel Fotoğrafı:


Avustralya Sahilleri 

Avustralya Sahilleri

Fiji
Brezilya Rio, Noel Baba

Brezilya, Porto Alegre

fiji Sun Online'dan bir fotoğraf
Muhtemelen Avustralya Sahillerinden bir kare

2 yorum:

  1. Olmaz noel denince kar olacak. Esprisi orda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten bizim yarım küredekiler sıkı sıkı giyinmişken kumsaldaki Noel babalar garip geliyor :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön