17 Ağustos 2017 Perşembe

Final Portrait (2017)

Son Portre (2017)

Son Portre (2017)

Stanley Tucci'nin yönettiği, İngiltere yapımı olan Final Portrait (2017) filminde, heykeltıraş Alberto Giacometti'nin yazar James Lord'u model olarak çalışmasına dahil edişinin hikayesini izleyeceğiz. Geoffrey Rush ve Armie Hammer'ın başrolde olduğu filmde bir sanat eserinin meydana gelişine yakından tanıklık edeceğiz.

Alberto Giacometti ve eserleri

Filme konu olan Alberto Giacometti (d.1901-ö.1966) İsviçre asıllı heykeltıraş ve ressamdır. Heykeltıraşın hayat hikayesini okuduğumda meydana getirdiği eserleri bitirse bile geriye dönüp defalarca değişiklik yaptığı bilgisine ulaştım. Sanıyorum filmin konusunu okuyunca bu özelliğinin izlerine de rastlanacaktır.

Son Portre (2017) Konusu

Final Portrait (2017) Geoffrey Rush ve Armie Hammer

İsviçreli sanatçı Alberto Giacometti, Paris'te eski dostu Amerikalı yazar James Lord’a rastlar. Sanatçı, Paris'te bulunan stüdyosundaki ziyaretinde James Lord'un yüzünü enteresan bulur ve onun portresini çizmek ister. Giacometti'nin ısrarı karşısında gururu okşanan Lord, çizimin nasılsa bir iki günde biteceğini düşünerek teklifi kabul eder. Fakat çalışmalar başlayıp üzerinden haftalar geçmesine rağmen portrenin bitmemiş olması karşısında Lord, bu kararsız dahi tarafından tüm yaşamına el konulduğunu fark eder. Keyif ve hayal kırıklığı arasında gidip gelen Lord, en sonunda Giacometti’nin karmaşık aklının matematiğini çözümler. Böylece sanatçının 1960'lardaki başyapıtlarından birinin üretim sürecinin sonuna gelinir.

Vizyon Tarihi: 18 Ağustos 2017
Orjinal Adı: Final Portrait / Yönetmen - Senaryo: Stanley Tucci / Görüntü Yönetmeni: Danny Cohen / Müzik: / Dağıtımcı: Başka Sinema / İngiltere / 2017 / Süre: 90' /tt4494718 / Dram, Biyografi, Komedi
Oyuncu Kadrosu
Geoffrey Rush (Alberto Giacometti rolünde), Armie Hammer (James Lord), Clémence Poésy (Caroline), Tony Shalhoub (Alberto'nun kardeşi Diego ), James Faulkner (Pierre Matisse)

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön