7 Temmuz 2016 Perşembe

Tarzan Efsanesi (2016)

Tarzan Efsanesi (2016)

David Yates'in yönetmenliğini üstlendiği Aksiyon, Macera türündeki Tarzan Efsanesi (2016) - The Legend of Tarzan (2016) filmi 8 Temmuz 2016 günü vizyona giriyor. ABD yapımı olan ve David Barron'un yapımcılığını üstlendiği film 110 dakika sürüyor. Filmin senaryo ekibinde ise Adam Cozad, Craig Brewer, Stuart Beattie ve John Collee bulunuyor.


Amerikalı yazar Edgar Rice Burroughs'un 1912 yılında yazdığı "Tarzan of the Apes" yazıldığı yıldan şimdiye kadar sayısız filme esin kaynağı oldu. Yazar 1950 yılında hayata veda etti. Burroughs, yarattığı kahramanını defalarca beyazperdede görme şansını buldu. En ünlü Tarzan filmi kahramanı olan Johnny Weissmuller ise 30'lu ve 40"lı yıllarda çekilen seri filmlerde oynamıştı.

Tarzan Efsanesi (2016) Oyuncuları:

 Alexander Skarsgård (John Clayton / Tarzan), Rory J. Saper (Tarzan 18 yaş), Christian Stevens (Tarzan 5 yaş), Christoph Waltz (Leon Rom), Samuel L. Jackson (George Washington Williams), Margot Robbie (Jane Clayton), Sidney Ralitsoele (Wasimbu), Osy Ikhile (Kwete), Mens-Sana Tamakloe (kolo), Antony Acheampong (Kanam), Edward Apeagyei (Kimanga), Ashley Byam (Kasai), Casper Crump (Binbaşı Kerckhover).

Eski Tarzan Filmleri Oyuncuları (1930 yılı sonrası) - Tarzan Efsanesi 2016

Tarzan Efsanesi (2016) Konusu: 

Ormanda goriller tarafından büyütülen Tarzan, Greystoke Lordu John Clayton adıyla medeniyete dönerek Jane Porter'le evlenmiştir. İngilizlerin Avam Kamarası onu ticari ataşe olarak Kongo'ya gönderme kararı alır. Orada Belçika Kralı tarafından kurulan bağımsız devlette görev alacaktır. Fakat Belçika Kralı'nın elçisi Leon Rom'un onunla ilgili hazırladığı komplodan habersizdir. Eşi Jane'in hayatı tehlike altındadır. tt0918940

7 yorum:

  1. Çocukken izlemiştim, gerçekten ne kadar başarılı bir hikaye yazmış, hala ilgiyle izleniyor. Ben Tarzan, sen Jane repliği unutulmaz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi yazarken bir iki eski film parçası izledim. Türklerin çektiği bir filmde Tarzan'ın aaaa diye meşhur bir bağırışı var onu aynen almışlar. İzlerken, o bağırış beni çocukluğuma götürdü. Sokaklarda ciyak ciyak bağırırdık.:) Ama ne mümkün o sesi çıkarmak! O replikte çok yaygındı. :)

      Sil
    2. Hatırladığım kadarıyla vakti zamanınfa bizim çektiğimiz Tarzan telif hakkı sorunuyla karşılaşmış.Bizimkiler de biz sizin Tarzan'ı değil ki Manisa Tarzanı'nı çektik diyerek kendilerini kurtarma yolu bulmuşlar :D

      Bu filme ailece gideriz diye düşünüyorum, bakalım :)

      Sil
    3. Bence de maaile gidilebilecek bir macera filmi :)
      Türklerin çevirdiği Tarzan filmlerini de aslında yazıma ekleyecektim sonra vazgeçtim. Hazır yeri gelmişken onları listeleyeyim.
      Tarzan Rıfkı 1986 Kemal Sunal
      Manisa Tarzan'ı 1994 Talat Bulut
      Tarzan İstanbul'da 1952 Tamer Balcı
      Tarzan Korkusuz Adam 1974 Yavuz Selekman
      Benim izlediklerimden 52 yapımı olan Tarzan İstanbul'da filminde orman görüntülerinde benzerlikler vardı. Tarzan'ın bağırışı deseniz aynıydı :)

      Sil
  2. Klasik ama aleksander'ın hatırına izleyeceğim artık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alexander Skarsgård'la henüz tanışmadım:) HBO nun çektiği filmlerde ve Zoolander'de oynamış. Fırsat yaratıp izlemeli :) Teşekkürler.

      Sil
  3. Arkadaşıma oynayan oyuncu manisalıymış diye şaka yapıp kandırmıştım :) Tarzan deyince aklıma manisa geliyor hep :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön