16 Haziran 2016 Perşembe

Bin Başlı Canavar (2015)

Bin Başlı Canavar (2015)

Ülkemizde 35. İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde gösterilen ve Altın Lale En İyi Film ödülünü kazanan "Un Monstruo de Mil Cabezas 2015" filmi 17 Haziran 2016 günü gösterime giriyor. Yapım, katıldığı festivallerde beğeni kazanırken Uruguaylı yönetmen Rodrigo Pla, Varşova Film Festivali'nden En İyi Yönetmen Ödülü ile döndü.
Senaryosu Laura Santulla imzalı Meksika yapımı film 74 dakika sürüyor.




Oyuncu kadrosunda ise Jana Raluy (Sonia Bonet), Emilio Echevarria, Sebastián Aguirre, Hugo Albores (Dr. Villalba), Úrsula Pruneda, Veronica Falcón (Lorena Morgan), Daniel Giménez Cacho yer alıyor.

Bin Başlı Canavar (2015) Konusu:

Kanser olan kocasının durumunun ağırlaşmasıyla tedavisinin ve doktorunun değişmesi gerektiğini öğrenen Sonia Bonet, tüm çabalarına rağmen doktorla görüşmeyi başaramaz. Doktor değiştirme hakkı konusunda yaşayacağı zorluk diğer problemlerin habercisi gibidir. Sigorta şirketinin tedavi masraflarını karşılamayı reddetmesi Sonia'yı iyice çaresiz bırakır. Öfkesine tanık olduğumuz Sonia, hayır cevabını kabul etmeyerek eline silah alacaktır.
***
Sağlık sistemi ve bürokrasinin hantal yönlerine dikkat çeken film, insan hayatının, bencillikleriyle ön plana çıkan kişilerin elinde nasıl değersizleştiğini anlatıyor.

3 yorum:

  1. İsmi güzelmiş ama konusu durağan gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır bir drammış gibi geldi bana. Ama izlemeden yapıyorum bu yorumu. :) Teşekkürler :)

      Sil
  2. Sinir bozar gibi bir konusu var. Yaslandikça komedi filmlerini daha çok sever oldum.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön