24 Mart 2016 Perşembe

Hatıraların Masumiyeti 2015

HATIRALARIN MASUMİYETİ 2015 - INNOCENCE of MEMORİES

Yönetmenliğini Grant Gee'nin üstlendiği Hatıraların Masumiyeti 2015 - Innocence of Memories (2015) filmi 25 Mart 2016 günü izleyici ile buluşuyor. İngiltere yapımı olan ve 97 dakika süren Belgesel türündeki film, Nobel Edebiyat Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'un 'Masumiyet Müzesi' adını taşıyan romanından senaryolaştırıldı. Aynı zamanda filmin senaristi olan yönetmen Grant Gee, Orhan Pamuk'tan metin katkısı da almış.
Filmin oyuncu kadrosunda Pandora Colin (Ayla) ve Mehmet Ergen (Kemal) bulunuyor.

Hatıraların Masumiyeti 2015 - Innocence of Memories (2015)

Hatıraların Masumiyeti 2015 Filminin Konusu: 

Roman kahramanlarının 70’li yıllarda yaşadığı trajik aşkın ve bu aşka tanıklık eden eşyaların hikâyesinin anlatıldığı filmde hayallerden kurulu bir müze karşımıza çıkıyor. Filmin konusu, başka bir deyişle; Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk ve İstanbul'un duygulu şiirsel buluşması olarak anlatılabilir. İmdb Puanı: 7,6 İmdb Linki: tt4653370

Orhan Pamuk ve Grant Gee
Orhan Pamuk                                           Grant Gee

Masumiyet Müzesi Kitabı Hakkında:
 Masumiyet Müzesi, Nobel ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk'un 29 Ağustos 2008 tarihinde İletişim Yayınları tarafından piyasaya sunulan ve kızı Rüya'ya ithaf ettiği aşk romanıdır. Günlük hayat, resim, arkadaşlık, cinsellik, yalnızlık, mutluluk, gazeteler ve televizyon, aile gibi konuları barındıran roman, Pamuk'un on yıllık çalışması sonucu oluşturuldu. Roman, Türkiye'de piyasaya çıktıktan sonraki ilk üç günde en çok satanlar listesinde birinci sıraya yerleşti. 1975 yılı ile başlayan kitapta, tekstil zengini Basmacı ailesinin okumuş 30 yaşındaki oğulları Kemal ile uzak akrabaları, yoksul Keskin ailesinin 18 yaşındaki güzel kızı, tezgahtarlık yapan Füsun arasındaki aşk anlatılmaktadır. Ayrıca kitaptan esinlenerek bir müze oluşturuldu ve bu müze, 28 Nisan 2012'de açıldı. Orhan Pamuk'un küratörlüğünü yaptığı ve aynı zamanda İstanbul'un ilk şehir müzesi olma özelliğini taşıyan müze, Çukurcuma'da yer alan 1897 yapımı üç katlı tarihi binadan oluşmaktadır. Alıntının Kaynağı : https://tr.wikipedia.org/wiki/Masumiyet_M%C3%BCzesi 

6 yorum:

  1. Orhan Pamuk okuyamayan ben filmini izlemek konusunda başarılı olabilirim belki...
    İmdb puani da fena değilmiş aslında...
    Bilgi verdiğin için teşekkürler, duymamıştım bu filmi çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmdb puanı daha tam oluşmadı aslında. Ben baktığımda oylama yapan kisi sayısı 100 bile değildi. Ama hafta sonundan sonra daha çok netleşir puan durumu... Fragmanı hoştu... Ben teşekkkür ediyorum :)

      Sil
  2. Filmin adı bile yeterli sanırım... İmdb puanı da iyi görünüyor.. İyi bir seçim olabilir film severler için..

    YanıtlaSil
  3. Yönetmen İf İstanbul film festivaline gelip anlattı bu yıl bu filmi. Sırf ismi için bile izlenir ama filmin bir Türk yazardan etkilenip yapılması da bir artı sebep. Çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Film izleyesim geliyor bloguna uğruyorum. Harikasın! :)

    YanıtlaSil
  5. Daha Masumiyet Müzesi'ni okuyamamıştım! :D Kitaplarını okuyamadan, filmleri çıkıyor, yetişemiyorum. :D

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön