22 Mart 2016 Salı

Azazil 2: Büyü (2016)

AZAZİL 2: BÜYÜ (2016)

 25 Mart 2016 günü vizyona girecek olan Dram, Korku türündeki Azazil 2: Büyü (2016) filminin yönetmenliğini Mustafa Özen üstlendi. Senaryo ise Murat Gürvardar ve Salih Memişoğlu tarafından yazıldı. Filmin önemli rollerini ise Tuğçe Kurşunoğlu (Aylin), Sertan Erkaçan (Sedat), Ayça Kuru (Esma), Bedia Ener (Vahide), Murat Ercanlı (Rahman Hoca), Zülal Memişoğlu (Ilayda), Zümre Yalçınkaya, Ersoy İlter, Mesut Kalali üstlendi.
Filmin oyuncu kadrosunda konuk olarak yer alan şarkıcı Alişan ise bin yıl önce yaşamış bir din adamını canlandırıyor.


İsminden de anlaşıldığı gibi serinin ikincisi olan yapımın ilki 2014 yılında gösterime giren 'Azazil: Düğüm' filmiydi.
1. Azazil: Düğüm (2014)
2. Azazil 2: Büyü (2016)
Dikkatimi Çekenler:
Filmin yapımcılığını Burak Memişoğlu üstleniyor. Filmin afişinde ise şöyle bir açıklama var: Hocamız Salih Memişoğlu'nun yaşadığı gerçek olaylardan derlenmiştir. Filmde ayrıca ailenin küçük kızı İlayda rolünü adaşım Zülal Memişoğlu üstleniyor.


Azazil 2: Büyü (2016) Filminin Konusu:

Sedat, mesleğinde üstün başarılara imza atmaktadır. Fakat aile hayatında aynı başarıyı gösteremeyen mutsuz genç bir adamdır. Özellikle küçük kızları İlayda doğduktan sonra karısı Aylin ile ilişkileri gün geçtikçe kötüye gider.
Karşısına çıkan genç ve güzel bir kadın olan Esma, Sedat'i kısa sürede kendine âşık eder ve Sedat’ın zaten çatırdamak üzere olan evliliği tamamen yıkılır. Ancak yerle bir olan sadece Sedat’ın evliliği değildir. Azazil'in kendine kurban seçtiği bu yıkılmış ailenin elemanları; Sedat, Aylin ve küçük kızları İlayda çok kuvvetli bir büyünün etkisinde kalır. Büyü yüzünden korku içinde yaşamaya başlayacaklardır. İmdb Puanı : -   İmdb Linki: tt5522892 

8 yorum:

  1. Bizimkilerin aklına korku denince ilk gelen şey büyü galiba :)))
    25 martı iple çekiyorum, bilirsin :))
    Teşekkürler Zülal!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Fenomen, ilk sırayı cin ve büyücülük konularının işlendiği korku türü filmler alıyor. Toplum yapısına göre şerbet veriliyor. Zombi ya da vampir filmlerinin Türkiye'de izlenmeyeceği düşünülüyor olabilir. Ya da bakanlık destek vermiyor olabilir!
      Bir zamanlar Erol Taş ve Nuri Alço'yu görünce korkardık!
      25 Martı bilmem mi, ama ona sıra gelmedi yazmadım daha. :) Bileti şimdiden al bence cuma izler gecesine yorum yazısını yazarsın :) Sevgiler.

      Sil
    2. Aynen öyle Zülal! -zombi, vampir- fantastik ve bilim kurgu pek harcı değil bizimkilerin ya değilse izleyici çok Kore versiyonu bile vasattı... Dizilerden the vampire diaries ve originals filmlerden de the twilight serisi iyiydi bir hayli :)))
      Yer bulabilirsem, niyetim var... yazarım tabi ki :))

      Sil
    3. 10 yıl sonrasını merak ediyorum: Şu an korku filmi yapan yönetmenlerin gelecekteki filmlerini. Birikimleri sayesinde çok daha iyi filmler ortaya çıkaracaklardır, umutluyum Fenomen :)

      Sil
  2. İzleyemeyeceğim bir film. İnanılmaz geriliyorum bu tarz filmlerde. Kore'ye de katılıyorum buarada korku denince direk büyü geliyor bizimkilerin aklına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Testere filminden bahsetsem mi diye düşündüm Sevgili Fenomenin yorumunda ama Korku türü ile yakın temasta olmadığımdan bahsedemedim. Aslında herkes şikayet ediyor. Platformlarda, forumlarda görüyorum, yine mi büyü, yine mi cin, yine mi afişlerde gerçek olaylara dayanmaktadır yazısı. İzleyiciler isyanlarda.
      Yapımcılaaar! Görün bu isyanları.
      Dilekciğim teşekkür ediyorum...

      Sil
  3. Ben böyle filmlere bayılıyorum da izleyecek insan bulamıyorum :) Kuzenimle izlemek istiyorum ama direk dinden girdikleri için o da korkuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim şimdi, kuzen ev ortamında da mı izleyemiyor?

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön