14 Şubat 2024 Çarşamba

Bob Marley: One Love (2024)

Bob Marley: One Love (2024)

Jamaikalı reggae sanatçısı Bob Marley'in hayatı, çocukları Ziggy Marley ve Cedella Marley'in yapımcıları arasında olduğu Bob Marley: One Love (2024) filmiyle sinemalara geliyor. Çekimler, özgünlük amaçlanarak Jamaika'nın Trenchtown sokaklarında, kayıt yaptığı Hope Road'da ve Strawberry Hill'de gerçekleştirilen filmin başrolünü Kingsley Ben-Adir canlandırıyor. Sanatçının eşi Rita Marley'e ise Lashana Lynch hayat veriyor.

Biyografi türündeki film, Bob Marley'in 1978 yılında gerçekleştirdiği One Love konserini perdeye taşıyor. Asıl konusu 70'li yıllarda geçen film geriye dönüşlerden de destek alıyor.

Bob Marley: One Love (2024) Afiş

Siyasetten uzak kalmaya çalışan, insanlar için reformlara inanan, maneviyata önem veren Bob Marley eski Etiyopya topraklarından çıkan Rastafaryan inancına sahip. Rasta saç stilini bu inancın neticesinde kullanmış. Afişte kullanılan yeşil, sarı ve kırmızı renklerin sanatçının hayatında önemli bir yeri var. Bu üç renk Etiyopya bayrağı renkleri. Siyah Afrika halkını, Sarı bütün altın, mücevher ve hazineler içindir. Yeşil, insanların üzerinde yürüdüğü dünyadır. Ayrıca bu renkler Rastafaryanlar için çok önemlidir... 1945 yılında doğan Bob Marley, inancı nedeniyle yaşadığı sağlık sorununun tedavisine hayır dedi ve 1981 yılında hayatını kaybetti...

Bob Marley: One Love (2024) Konusu:

ONE LOVE filmi sevgi ve birlik mesajıyla nesillere ilham veren bir ikonun hayatını ve müziğini konu alıyor. Filmde, Bob'un zorlukların üstesinden gelme konusundaki güçlü öyküsünü ve devrim niteliğindeki müziğinin ardındaki yolculuğunu takip ediyoruz.

Bob Marley: One Love (2024)
Vizyon Tarihi: 16 Şubat 2024

Yönetmen: Reinaldo Marcus Green / Senaryo: Zach Baylin, Frank E. Flowers, Reinaldo Marcus Green ve Terence Winter / Görüntü Yönetmeni: Robert Elswit / Müzik: Kris Bowers / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Paramount / ABD / 2024 / Süre: 104' / Biyografi / Derecelendirme: 13+

Oyuncu Kadrosu:
Kingsley Ben-Adir (Bob Marley rolünde)
James Norton (Chris Blackwell)
Lashana Lynch (Rita Marley)
Umi Myers (Cindy Breakspeare)
Tosin Cole (Tyrone Downie)
Michael Gandolfini
Micheal Ward
Anthony Welsh (Don Taylor)

3 yorum:

  1. Efsane Bob Marley'in filmi izlenmez mi, izlenir tabii. O kadar çok dinledim ki şarkılarını, sesini hiç unutmam. :)
    Çok teşekkür ediyorum paylaşım için.

    YanıtlaSil
  2. Bob Marley şarkılarını çok severim filmi de izlemek istiyorum ☺️

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön