11 Nisan 2023 Salı

Sanki Her Şey Biraz Felaket (2023)

Umut Subaşı'nın yazıp yönettiği ilk filmi Sanki Her Şey Biraz Felaket, yirmili yaşlardaki dört genç üzerinden yeni neslin kaygılarını mizahi bir dille perdeye taşıyor. Daha önce İstanbul Film Festivali'nde kısa filmleri gösterilen yönetmenin filmi Rotterdam Uluslararası Film Festivali ve Güney Kore'de Jeonju Film Festivali'ne katıldı. Sanki Her Şey Biraz Felaket, İstanbul'da hem "Ulusal Yarışma" hem de "Seyfi Teoman En İyi İlk Film" kategorisinde yarışacak.

Sanki Her Şey Biraz Felaket (Almost Entirely a Slight Disaster), Türkiye prömiyerini 42. İstanbul Film Festivali bünyesinde 16 Nisan 2023 Pazar günü saat 13:30'da Atlas 1948 Sineması'nda film ekibinin katılımıyla gerçekleştiriyor.

Sanki Her Şey Biraz Felaket (2023)

Sanki Her Şey Biraz Felaket Konusu:

İstanbul’da yaşayan yirmilerinde dört genç... Üniversite öğrencisi Zeynep, yalnızlık ve gündelik haberlerin getirdiği endişelerle baş etmeye çalışır. Ev arkadaşı Ayşe, kendine bir gelecek göremediği için Türkiye’den gitmenin yollarını arar. Evli bir mühendis olan Mehmet, ortalamanın üstü bir hayat yaşamasına rağmen bundan bir türlü tatmin olamazken ilkokul arkadaşı Ali, işsiz olduğu için ailesinin evinden ayrılamamanın sıkıntısını çeker. Tesadüfler onları oyunbaz bir şekilde bir araya getirecektir. Sanki Her Şey Biraz Felaket yeni neslin kaygılarını mizahi bir yolla keşfe çıkıyor.

Sanki Her Şey Biraz Felaket (2023) İbrahim Arıcı ve Melisa Bostancıoğlu

Vizyon Tarihi: Belirsiz

Yönetmen - Senaryo: Umut Subaşı / Görüntü Yönetmeni: Mert Özercan / Müzik: - / Dağıtımcı: - / Yapım: Yunik Film / Türkiye / 2023 / Süre: 88 dakika / tt22939030 / Komedi, Dram

Oyuncu Kadrosu:

Melis Sevinç, Melisa Bostancıoğlu, İbrahim Arıcı, Mert Can Sevimli

7 yorum:

  1. Filmi duymamıştım, günümüz sorunlarına değinmiş. Mizahi açıdan nasıl ele almışlar merak ettim. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin ismi ve konusu karamsar görünse de fragman o mizahı yansıtıyor. Normalde sildiğim için fragman koymamaya başlamıştım. Fragmanı ekledim şimdi. :)
      Bende teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. işallah komiktir :) fragmana bakınca yine bizim türk oyuncuların yavaşlığı, tutukluğu, amerikalı oyuncular gibi değil bizimkiler, onlar yaşıyor gibi rolu hep, bizimkilerin rol yaptığı çok belli oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film güldürür mü bilmiyorum ama günümüz gençliğinin sorunlarını perdeye taşımaları hoşuma gitti. Oyuncuları çok tanımıyorum sektörde geçirecekleri yıllar onlara tecrübe kazandıracaktır deep :)

      Sil
  3. Filmi hiç duymamıştım Zulal. Notlarım arasına aldım hemen. Uslanmaz bir yerli film izleyicisiyim, bilirsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu festivalde Barış Fert, Umut Subaşı, Orçun Köksal ve Filiz Kuka'nın ilk filmlerini izleyeceğiz. Yerli film seven biri olarak seçeneklerinin çoğalmasına çok sevindim. :))

      Sil
  4. Bunu da ilk kez gördüm, güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön