24 Nisan 2023 Pazartesi

Monster (2023) Kore-eda Hirokazu Filmi

MONSTER

Hirokazu Kore-eda'nın yeni filmi Monster (2023) 76. Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapacak, Ana Yarışma bölümünde yarışan film 2 Haziran 2023 günü Japonya'daki sinemalarda gösterime girecek. Japon yönetmen 9. kez Cannes'a katılıyor. Festivaldeki filmleri çeşitli ödüller kazandı, Altın Palmiye Ödülü'ne ise Manbiki kazoku / Shoplifters / Arakçılar (2018) filmiyle ulaştı.

Monster (2023) Kore-eda Hirokazu Filmi

Senaryosunu Yuji Sakamoto'nun yazdığı filmin müziklerini ise dünyaca ünlü sanatçı Ryuichi Sakamoto üstlenmiş. Filmin başrollerinde Sakura Ando (anne rolünde), ​​Eita Nagayama ve Yuko Tanaka'yı izleyeceğiz. Filmin fragman tanıtımında Sakura Ando için "fantazmagorik* performanslarıyla izleyiciyi büyüleyen" tanımı yapılmış. Monster'da rol alan ve iki çocuğu canlı / duygusal bir şekilde canlandıran Soya Kurokawa ile Yota Hiiragi ise genç yıldızlarımız.

Monster Konusu:

Bir anne olan Saori oğlunun davranışındaki rahatsız edici değişikliklerden sonra öğretmeniyle yüzleşir.


Türkiye Vizyon Tarihi: Belli Değil

Diğer Adı: / Yönetmen: Kore-eda Hirokazu / Senaryo: Yuji Sakamoto / Görüntü Yönetmeni: Ryûto Kondô / Müzik: Ryuichi Sakamoto / Dağıtımcı: - / Şirket: - / Japonya / 2023 / Süre: ? dakika / Dram, Gerilim / tt23736044 /

Oyuncu Kadrosu:

Sakura Ando, Eita Nagayama, Yûko Tanaka, Soya Kurokawa, Yota (Hinata) Hiiragi, Mitsuki Takahata, Akihiro Kakuta, Shidô Nakamura,

*Fantazmagorik nedir?

Fantazmagori veya fantazmagorya, "aldatıcı görüntüler" manasındadır. Bir tiyatroda ya da karanlık bir mekânda, projektör ile yapılan göz yanıltmaya dayalı görüntü oyunlarını veya rüyalardaki gibi üst üste binmiş tutarsız hayalleri tanımlamak için kullanılır.

8 yorum:

  1. hayran olduklarımdan olduğuna göre izliycam tabiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum deep :) Yönetmenin filmlerini ben de seviyorum, kaçırmayız :)

      Sil
  2. Fragmanı sevdim, doğal ve ilgi çekici görünüyor. İzlemek isteyeceğim bir filme benziyor. Uzak Doğu filmlerini severim zaten. Paylaşım için teşekkürler. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde festival filmlerini hemen vizyona vermezler, fragmanı bulmak benim için sürpriz oldu aslında :) Güzel bir yapım gibi duruyor. Ki yönetmenin filmleri güzeldir. İzleriz :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. İlginç bir konuya sahipmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japon yönetmen genellikle aileleri aile ilişkilerini anlatan filmler yapıyor. Bu kez denkleme okul ortamını eklemiş, güzel bir film bekliyor bizleri. Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Korelileri bir de Japonları severim.. Çizgi film karakterleri gibiler ama içlerinde yaşayınca, onlarında bizim gibi insan olduğunu anlayabiliyorsunuz.. :) Bu filmi bir ara izleyelim, teşekkürler..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japonlarla ilgili yayınınız vardı hatırlıyorum :) Monster 2 gün önce Cannes Film Festivali'nde ödül aldı. İzlenesi bir yapım yani. Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön