24 Nisan 2023 Pazartesi

The Old Oak (2023) Ken Loach Filmi

THE OLD OAK

Ken Loach'ın yönettiği ve yaklaşık 30 yıldır birlikte çalıştığı Paul Laverty'nin senaryosunu kaleme aldığı The Old Oak (2023), izleyicileri İngiltere'nin kuzeydoğusunda bulunan bir köydeki son bar olan The Old Oak'a götürüyor. Eskiden kömür madeni işletilen bu köye Suriye'deki savaştan kaçanlar gelmeye başlıyor...

Ken Loach'ın Dram türündeki son filmi The Old Oak, 76. Cannes Film Festivali'nde Ana Yarışma bölümünde Palme d'Or için yarışacak adaylarından biri. 90'lı yaşlara merdiven dayayan yönetmen önceki yıllarda I, Daniel Blake (2016) ve The Wind that Shakes the Barley (2006) adlı filmleriyle 2 kez Altın Palmiye Ödülü'nü kazanmıştı. Filmin kadrosunda profesyonel oyunculardan ziyade amatör oyuncular yer almış.

The Old Oak (2023)

The Old Oak Konusu:

Kuzeydoğu İngiltere'deki bir köyde kalan son bar olan The Old Oak, madenler kapandığı için insanların araziyi terk ettiği yerdedir. Evlerin ucuz ve ulaşılabilir olması burayı Suriyeli mülteciler için ideal bir yer haline getiriyor.

Vizyon Tarihi: Belli Değil

Yönetmen: Ken Loach / Senaryo: Paul Laverty / Görüntü Yönetmeni: Robbie Ryan / Müzik: - / Dağıtımcı: - / Şirket: - / Birleşik Krallık / 2023 / Süre: ? dakika / Dram / tt19883634

Oyuncu Kadrosu:

Dave Turner, Debbie Honeywood, Andy Dawson, Reuben Bainbridge, Col Tait, Ebla Mari, Abigail Lawson, Joe Armstrong, Alex White, Chris Gotts, Rob Kirtley, Lloyd Mullings, Chris Braxton

10 yorum:

  1. Sabırla ve heyecanla bekleyeceğiz demek ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşan Cannes'a katılan yönetmenleri görünce bayağı bir heyecanlandım. En sevdiğimden Ken Loach'tan başladım yazmaya. Filmleri izlemek için aylarca beklemek; sabır işi hakikaten :)

      Sil
  2. son filmi üzgünüz size ulaşamadık ne güzeldi :) oleeey güzel haber :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Loach, doğal, gerçekçi filmler yapıyor. Tarzını seviyorum. Üzgünüz size ulaşamadık'ta hatırdan çıkmayacak güzel filmlerinden biriydi. :)

      Sil
  3. Yönetmen bayağı ödül kazanmış, yaşına rağmen yeni şeyler üretmesi ne güzel. :) Amatör oyuncular daha renk katıyor bence, aynı yüzleri görmekten sıkılıyoruz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 95 senesinde yönetmenin Kara ve Özgürlük filmini 2 kez sinemaya giderek izlemiştim. O zaman tanıştım onunla. Üretken bir yönetmen. Oyuncular konusunda da hak veriyorum sana, oyuncular öne çıkınca roller bazen gerçekliğini yitirebiliyor. :)
      Teşekkür ediyorum, iyi hafta sonları diliyorum :)

      Sil
  4. Bazen değişik oyuncular izlemek iyi oluyor 🙂

    YanıtlaSil
  5. Yeni bir film keşfettim yine sayende.Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Değişik ve doğal bir film gibi gözüküyor.. Suriyeliler, bu filmden sonra İngiltere'yi istila eder herhalde.. :(

    Bu arada, sitenizin açılışı çok uzun sürüyor, reklam kodlarından dolayı mı yoksa başka sebeple mi bakılması lazım.. :) Kolay gelsin..😊

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön