11 Nisan 2023 Salı

Kör Noktada (2023)

IM TOTEN WINKEL

Almanya'da yaşayan yönetmen Ayşe Polat'ın beşinci filmi olan Kör Noktada (2023), Dünya Prömiyerini 2023 Berlinale'de Karşılaşmalar bölümünde yaptı. Şimdiki durağı 42. İstanbul Film Festivali olan yapım Almanya yapımı olması nedeniyle Uluslararası Yarışma'da, Türk oyuncuların varlığı ve mekanın Türkiye olması nedeniyle de Ulusal Yarışma bölümünde yarışıyor. Dram Gizem Gerilim türlerinde olan politik gerilim olarak türü daha da detaylandırabileceğimiz film 117 dakika sürüyor.

Kör Noktada (Im Toten Winkel), Türkiye prömiyerini 16 Nisan 2023 Pazar günü saat 19:00'da Atlas 1948 Sineması'nda film ekibinin katılımıyla gerçekleştiriyor.

Kör Noktada (2023)

Kör Noktada Konusu:

Almanya’dan gelip Türkiye’nin kuzeydoğusunda ücra bir köyde çekim yapan bir film ekibi, yaşlı bir Kürt kadınla röportaj yapar. Kadın, yıllar önce kaybettiği oğlunun anısını canlı tutabilmek için kadim bir ritüel yürütmektedir. Alman ekibe Kürtçe çeviride yardımcı olan genç kadın, yedi yaşındaki Melek’in de bakıcısıdır. Melek’in babası Zafer, asıl amacı belirsiz, karanlık bir örgüte mensuptur. Gizemli bir varlık Melek’e musallat olduğunda Zafer örgüte sadakatiyle ailesinin esenliği arasında kalakalır. Tüm bu kişilerin bir araya gelişlerinin sonucu yıkıcı olacaktır.

Kör Noktada (2023) Nihan Okutucu ve Ahmet Varlı

Vizyon Tarihi: 5 Ocak 2024

Diğer Adları: Im Toten Winkel, In The Blind Spot / Yönetmen - Senaryo: Ayşe Polat / Görüntü Yönetmeni: Partick Orth / Müzik: Dynamedion / Dağıtımcı: Başka Sinema / Yapım: mîtosfilm / Almanya / 2023 / Süre: 117 dakika / tt26448958 / Dram, Gizem, Gerilim / 16+ ⚥

Oyuncu Kadrosu:

Ahmet Varlı, Çağla Yurga, Nihan Okutucu, Tudan Ürper, Katja Bürkle, Aziz Çapkurt, Aybi Era

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön