2 Nisan 2023 Pazar

Hayatın Tüm Acıları ve Güzellikleri

All The Beauty and The Bloodshed

2015 yılında Citizenfour (2014) ile En İyi Belgesel Oscar'ını kucaklayan yönetmen Laura Poitras All the Beauty and the Bloodshed ile 79. Venedik Film Festivali'nde Belgesel filmlere nadiren verilen Altın Aslan'ı kazandı. Poitras filminde; fotoğrafçı ve aktivist Nan Goldin'in hayatını, kariyerini ve Sackler ailesine ait Purdue Pharma'yı opioid salgınından sorumlu tutma çabasını inceliyor.

Hayatın Tüm Acıları ve Güzellikleri

Bu yıl Venedik, Cannes ve Berlin Film Festivali'nde gösterilen filmlere yer veren 42. İstanbul Film Festivali bünyesinde gösterilecek olan Hayatın Tüm Acıları ve Güzellikleri'ni sinemaseverler 9, 10, 12 Nisan günlerinde sinemalarda izleyebilecek. Filmin Türkiye haklarını ise Filmartı satın aldı.

Çalışmaları genellikle LGBT alt kültürlerini ve HIV/AIDS krizini belgeleyen tanınmış bir fotoğrafçı olan Nan Goldin, Oxycontin'e olan bağımlılığından sonra 2017 yılında PAIN (Reçete Bağımlılığı Müdahalesi, Şimdi) savunuculuk grubunu kurdu. PAIN, Sackler ailesinin finansal destek verdiği özellikle müzeleri ve diğer sanat kurumlarını iş birliği yaptıkları için hedef alır.

Hulu'nun 2021 yapımı ödüllü mini dizisi Dopesick Amerika'daki opioid bağımlılığının nasıl geliştiğini ve verilen mücadeleleri anlatır. OxyContin adlı ağrıya karşı kullanılan ancak bağımlılık yaratan ilacı çıkaran firma, doktorlar, hastalar, ilaç mümessilleri ve DEA çok yönlü olarak bu dizide irdelenir. Sanatçı Nan Goldin bu dizinin ilk bölümünde de yer almıştır.

Hayatın Tüm Acıları ve Güzellikleri Konusu:

Film tabu yıkan fotoğrafları ve röportajları paralelinde Nan Goldin’in ABD’deki opioid krizine karşı şahsen yürüttüğü mücadeleyi de konu alıyor. Bir dönem OxyContin’e bağımlı olduğunu söyleyen Goldin, bu ilacın üreticisi Purdue Pharma ile şirketin sahibi Sackler ailesini ABD’de bağımlılık yoluyla 400.000’i aşkın kişinin ölümüne neden olmakla suçluyor. Filmde, Goldin’in aile sırlarından arkadaşları ve sanatçı dostlarıyla ilişkilerine, fotoğraflarının arkasındaki hikâyelere uzanan şahsi tarihçesi, Poitras’ın deyişiyle “Amerika’dan kaçanların mirası” da derinlemesine gözler önüne seriliyor.


Vizyon Tarihi: Belli Değil

Diğer Adı: All The Beauty and The Bloodshed / Yönetmen: Laura Poitras / Kurgu: Amy Foote, Joe Bini, Brian A. Kates / Müzik: Soundwalk Collective / Dağıtımcı: - / Şirket: Filmartı / ABD / 2022 / Süre: 117 dakika / Belgesel / tt21374850

7 yorum:

  1. "Hayatın Tüm Acıları ve Güzellikleri" filmi, duygusal ve dokunaklı bir hikayesi olan güçlü bir yapım. İnsanın hayatındaki acılarla başa çıkmak ve onları kabullenmek konusunda derin bir anlayış sunuyor. Film, hayatta karşılaşılan zorlukları ve aşkın gücünü işleyerek izleyicileri etkiliyor. Oyunculuk, senaryo ve müzik gibi tüm unsurların uyumu da filme ekstra bir değer katıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Nan Goldin'ın fotoğrafçı kimliği ve opioid salgını konuları zaten ilgimi cekmisti. Yorumunuz filmde çok daha fazlasının olduğuna işaret ediyor. Teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Bunu da festivalde izleyemeyeceğim ama not aldım. Filmartı'nın dağıtım haklarını satın almasına sevindim, vizyonda izleyebileceğiz bu filmi o halde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Festival filmleri arasinda sinemalara gelecek olan filmlere öncelik verdim. Citizenfour'u seyretmiştim ve etkilenmiştim. Onu baz alarak bu filminde harika olacağını düşünmekteyim. Çok teşekkürler 🙂

      Sil
  3. Anlatım için teşekkürler, filmi ilk burada duydum

    YanıtlaSil
  4. Birkaç gündür nedense sayfalarını açamıyordum. Nihayet girebildim. Şu net işlerinden hiç anlamıyorum. Sıkıntı oldu mu kalıyorum öylece. Bu arada filmi duymamıştım. Bakayım.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön