2 Nisan 2023 Pazar

Başkalarının Çocukları Other People's Children

Les enfants des autres

Rebecca Zlotowski, prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan beşinci filmi için, “Kendi anne olmayan bir üvey anne. Maalesef erkeklerin iktidarsızlığı kadar sıradan olan bu durum, yine de anlatmaya değer bir hikâyenin başlangıç noktası oldu. Bu aşk mektubunu çekerken, çocuğu olmayan kadınlarla dayanışma içinde olduğumu hissettim,” diyor. Zlotowski’nin beklenmedik hamileliği sürerken çektiği bu özlem ve aidiyet hikâyesi, son derece kişisel, samimi ve fazlasıyla dokunaklı. (Kaynak İstanbul Film Festivali)

Başkalarının Çocukları Other People's Children

43 yaşındaki yönetmen Rebecca Zlotowski, şimdiye kadar 5 uzun metraj film çekmiş ve içlerinden "Grand Central" öne çıkan yapımı olarak dikkat çekiyor. Küçük anlar üzerine kurulu olan Başkalarının Çocukları ise şimdiye kadar Lumiere Awards, France 2023 ve Seville European Film Festival 2022'den iki ödül kazanmış.

Rebecca Zlotowski Filmografisi

2022 Les enfants des autres (Başkalarının Çocukları) Komedi
2019 Une fille facile (Rahat Kız) Komedi
2016 Planetarium Dram
2013 Grand Central (Nükleer Santral) Dram
2010 Belle Épine (Güzel Diken) Dram

7 Nisan'da başlayan ve 18 Nisan'da sona erecek olan 42. İstanbul Film Festivali'nin dikkat çeken yapımlarından olan Fransa yapımı "Les enfants des autres" 7, 8, 9 Nisan tarihlerinde tek gösterim olarak sinemalara gelecek. Festivalde "Antidepresan" bölümünde gösterilecek olan filmin Türkiye haklarını ise Bir Film satın aldı.

Başkalarının Çocukları Konusu:

Başkalarının çocuklarını sevmek risklidir. 40 yaşındaki Rachel’ın çocuğu yoktur. Çalıştığı lisedeki öğrencileri, arkadaşları, eski sevgilisi ve gitar dersleriyle dolu hayatından memnundur. Ali’ye âşık olduğunda, onun dört yaşındaki kızı Leila’ya da bağlanacaktır. Leila’yı yatağına yatırır, onunla ilgilenir, onu tıpkı kendi çocuğu gibi sevmeye başlar.


Vizyon Tarihi: Belli Değil

Diğer Adları: Les enfants des autres, Other People's Children / Yönetmen - Senaryo: Rebecca Zlotowski / Görüntü Yönetmeni: George Lechaptois / Müzik: ROB / Dağıtımcı: - / Şirket: Bir Film / Fransa / 2022 / Süre: 103 dakika / Komedi, Dram, Romantik / tt15403712

Oyuncu Kadrosu:

Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Callie Ferreira-Gonçalves, Yamée Couture, Henri-Noël Tabary, Victor Lefebvre, Sébastien Pouderoux, Michel Zlotowski

4 yorum:

  1. ah çok seveceğim bir film :)

    YanıtlaSil
  2. İnsanı düşündüren, sade ama etkileyici bir filme benziyor ilk bakışta. Festival gösterimleri bana uymuyor ama filmi aklımın bir köşesine yazacağım. :)

    YanıtlaSil
  3. Konusu güzelmiş, teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Annelik garip bir duygu aslında. Bir arkadaşım anlattı. Tanıdıkları biri boşanmış. Anne küçük çocuğunu istememiş. Adam yeniden evleneceği zaman endişe etmişler, üvey anne nasıl davranacak acaba diye. Kadının bir çocuğu daha olmuş ama kendi çocuğundan ayırmamış diğerini de. Biraz insanlık belki de....

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön