11 Nisan 2023 Salı

Cam Perde (2023)

GLASS CURTAIN

Sarı Sıcak (2017) ve Çatlak (2020) adlı bol ödüllü filmleriyle dikkat çeken Hataylı yönetmen Fikret Reyhan son filmi Cam Perde (2023) ile 42. İstanbul Film Festivaline konuk oluyor. Ulusal Yarışma'nın 11 filminden biri olan yapım dünya prömiyerini yapıyor. Kadına şiddet konusuna da yer verilen filmin başrolünü Selen Kurtaran oynuyor.

Cam Perde (Glass Curtain), Dünya prömiyerini 42. İstanbul Film Festivali bünyesinde 17 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 21:30'da Atlas 1948 Sineması'nda film ekibinin katılımıyla gerçekleştirecek.

Cam Perde (2023)

Cam Perde Konusu:

Dört yaşındaki oğluyla yaşayan Nesrin, bir yandan eski eşi Ömer’in baskıları ve bürokratik engellerle uğraşırken bir yandan da sevgilisi Selim ile olan birlikteliğinde kritik kararlar almanın eşiğindedir.

Cam Perde (2023) Selen Kurtaran

Vizyon Tarihi: Belli Değil

Yönetmen - Senaryo: Fikret Reyhan / Görüntü Yönetmeni: Barış Aygen / Müzik: - / Dağıtımcı: - / Yapım: FNR Film / Türkiye / 2023 / Süre: 95 dakika / tt27459388 / Dram /

Oyuncu Kadrosu:

Selen Kurtaran, Uğur Karabulut, Alper Çankaya, Fatih Sönmez, Tuna Kemal Kara, S. Emrah Özdemir, Elif Çakman, Ecre Begüm Bayrak, Onur Gözeten, Leyla Üner Ermaya

9 yorum:

  1. İzlemeli bu filmi. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. ah tam bizim ülkenin tipik konularından bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef çok yaygın bir sorun deep. Yönetmenin Altyazı'da kısa bir söyleşisini okudum. Kadına uygulanan baskıdan şiddetten öte ataerkil yapıyı deşifre etmeye çalışmak hedefiyle yapılmış film.
      Çok sağ ol :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Yönetmen kendi kelimeleriyle filmi için "bir nevi tahakküm okuması tanımını" yapmış. Kadına baskı konusunda yönetmenin dikkate değer bir iş çıkardığını düşünüyorum.
      Fikret Reyhan'ın filmlerinde Sarı Sıcak vizyona girmişti. Çatlak MUBI'de vardı. Bakalım festivaller sonrası Cam Perde'yi nerede izleyebileceğiz. :)

      Sil
  4. Kadına şiddet içerikli filmleri bir türlü izleyemiyorum. Gerçi izlenesi bir filme benziyor. Umarım izleme şansım olur. Paylaşım ve bilgi için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu moral bozucu ama bir yandan da güncel. Ülkemize gelirse izlemeyi düşünüyorum... Çok teşekkürler Nazlı hanım, İyi bayramlar diliyorum :)

      Sil
  5. Başarılı oyuncular varmış

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön