11 Nisan 2023 Salı

Bir Tutam Karanfil

Bir Tutam Karanfil (2022)

Bekir Bülbül'ün yönettiği Belçika, Türkiye ortak yapımı olan ikinci filmi Bir Tutam Karanfil, yaşlı bir mültecinin karısının cenazesini vatanına götürmek istemesiyle yolculuğunda yaşananları anlatıyor. Tokyo Film Festivali'ne katılan filmde Demir Parcsan başrolde oynuyor. Tetouan ve Sofya Film Festivallerine de katılan ve ödül kazanan filmin genç yönetmeni Bekir Bülbül senaryoyu eşi Büşra Bülbül ile birlikte kaleme almış.

Bir Tutam Karanfil Poster

Ulusal Yarışma filmi Bir Tutam Karanfil (Cloves & Carnations), Türkiye prömiyerini 42. İstanbul Film Festivali bünyesinde 17 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 16:00'da Atlas 1948 Sineması'nda film ekibinin katılımıyla gerçekleştiriyor.

Bir Tutam Karanfil (2022) Konusu:

Yaşlı bir mülteci, karısının cenazesini ülkesine götürüp defnetmek ister. Küçük torununu da yanına alarak tabutla yola çıkar. Fakat ne otobüs ne de kamyon şoförleri, tabutla gezen bu iki mülteciyi araçlarına almak ister. Yola mecburen yayan devam etmek zorunda kalırlar. Ancak tabut, sürüklenmelere ve yol koşullarına daha fazla dayanamaz, çatlamaya ve kırılmaya başlar. Savaşın halen hüküm sürdüğü topraklara geri dönmek istemeyen küçük kız ile özlemini çektiği ülkesine bir an önce kavuşmak isteyen yaşlı adam... Ve her ikisinin de ortak sevgi bağı olan cenaze... Yolculukları boyunca hayata tutunma çabaları ve bu cenazeyi taşıma gayretleri, aralarındaki buzun zamanla erimesine neden olacak ve birbirlerine daha sıkı bağlanacaklardır.


Vizyon Tarihi: Belli Değil

Diğer Adı: Cloves & Carnations / Yönetmen: Bekir Bülbül / Senaryo: Bekir Bülbül, Büşra Bülbül / Görüntü Yönetmeni: Barış Aygen / Müzik: - / Dağıtımcı: - / Yapım: Film Code Dünya / Türkiye, Belçika / 2022 / Süre: 103 dakika / tt22180206 / Dram

Oyuncu Kadrosu:

Demir Parscan, Şam Şerif Zeydan, Yiğit Ege Yazar, Fırat Kaymak, Bahadır Efe, Serkan Bilgi, Tahsin Lale, Selçuk Şimşek, Emine Çiftçi

9 yorum:

  1. Güzel gibi izlemeli.

    YanıtlaSil
  2. iyi filme benziyor, izleriiz :)

    YanıtlaSil
  3. festival filmi gibi havası var zaten eveet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filmhafizasi sitesinde yönetmenle bir söyleşi yapılmış. Orada filmin fikrinin bir cenazede ortaya çıktığını okumuştum... Fragman festival kokuyor :)

      Sil
  4. Hıımm.. güncel konu. İzleyeceğim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film benim de dikkatimi çekti. Konu güncel bir de Demir Parscan'ın performansını merak ediyorum. :) Ben de teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. Dramatik görünüyor, insanlar ne çileler çekiyor, görebilenlerden olmak lazım. Filmi izlerim ileride.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu dramatik, aynı zamanda bildik. Biz de cenazemizi bulunduğumuz yere değil doğulan topraklara götürüp defnediyoruz. Buraya kadar konu bildik ama göçmen olunca neler yaşanabilir onu da filmde göreceğiz. Filmin festival yolculuğu uzun sürer sinemalara gelir mi o da bir muamma şu an. İnşallah diyelim :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön