6 Nisan 2023 Perşembe

7 Nisan 2023 Vizyona Giren Filmler

Nisan ayının ilk haftasında 7 film gösterime giriyor. Chris Pine'ı "Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur" filminde başrolde izleyeceğiz. Bilim Kurgu türündeki Simülasyon'da ise Sam Worthington'un rolü buluyor. Bruce Willis'in yapımı tamamlanan "Hayalet Suikastçi" filminde ise Prison Break dizisinden tanıdığımız Dominic Purcell'da rol alıyor. Yabancı yapımların sonuncusu ise Rusya ortak yapımı olan festival filmi "Produkty 24". Film gerçek olaylardan esinlenerek çekilmiş.

7 Nisan 2023 Vizyona Giren Filmler listesindeki yerli yapımlar arasında çocuklara yönelik olan "Gizemli Ada Mençuna" haftanın en çok lokasyonu olan filmleri arasında bulunuyor. Komedi türündeki "Mitat" ve Korku türündeki "Gasp" ise haftanın diğer yerli yapımları olarak sinemalara geliyor.

YABANCI FİLMLER

Produkty 24 - Convenience Store (2022)

Özbekistan'da doğup büyüyen yönetmen Mihcael Borodin, 2012 yılında Moskova Golyanovo'da bulunan bir bakkalın göçmen mahkumları olan 'Golyanovskaya kölelerinin' gerçek hikayesini onlarla konuşarak senaryolaştırmış, bu olaydan bağımsız konusu olan Produkty 24 filmini çekmiş. 2022 yılında Berlinale'de gösterilen, ödülleri de olan yapım Rusya'da yasadışı göçmen olarak çalışan Muhabbet'in yaşadığı tüm zulümlere karşı verdiği savaşı anlatıyor.

Moskova banliyösündeki bir bakkal, orada gece gündüz çalışan, tehdit edilen, taciz edilen ve hapse atılan Özbek "çalışanlar" için karanlığın kalbidir. Bakkalda canını dişine takarak kasiyerlik yapan Muhabbet ve diğer çalışanlar, emeklerinin karşılığını alamaz. Yeni doğan oğlunu bakkalın sahibinin elinden alması, Muhabbet için bardağı taşıran son damla olur ve özgürlüğünü kazanmak için harekete geçer. Özgürlüğünü kazanıp, diğerlerini de kurtarmayı başaran Muhabbet, Rusya’dan ayrılıp vatanı Özbekistan’a dönmek zorunda kalır. Muhabbet, ne pahasına olursa olsun çocuğunu geri almak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Oyuncu Kadrosu: Zukhara Sanzysbay, Lyudmila Vasilieva, Tolibjon Suleymanov

Diğer Adı: Convenience Store / Yönetmen - Senaryo: Michael Borodin / Görüntü Yönetmeni: Ekaterina Smolina / Müzik: Aleksey Polyakov / Dağıtımcı: Chantier / Şirket: Karma Film / Türkiye, Almanya, Rusya / 2022 / Süre: 106 dakika / Dram, Suç / tt17079178 /18+

Hayalet Suikastçi (2023)

Bruce Willis'in rahatsızlığının açıklanmasından sonra yapım aşamasındaki birkaç filminden biri olan Assassin (2023) sinemalara geliyor. Gerilim, Suç, Aksiyon türündeki filmde drone operatörleriyle ilgili bir konu işleniyor.... Valmora, liderliğindeki özel bir askeri operasyon, bir ajanın zihninin başka bir kişinin vücudunda gizli, ölümcül görevler gerçekleştirmesini sağlayan fütürist mikroçip teknolojisini icat eder. Ancak bir ajan gizli bir görev sırasında öldürülünce, sorumluyu adalete teslim etmek için eski seçkin bir asker, programa gizlice sızar.

Oyuncu Kadrosu: Nomzamo Mbatha, Bruce Willis, Andy Allo, Dominic Purcell, Mustafa Shakir

Diğer Adı: Assassin / Yönetmen: Jesse Atlas / Senaryo: Jesse Atlas, Aaron Wolfe / Görüntü Yönetmeni: Bryan Koss / Müzik: Mark Tewarson / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Wediacorp / ABD / 2023 / Süre: 88 dakika / Gerilim, Suç, Aksiyon / tt14555174 / 16+

Simülasyon - Simulant (2023)

Ex Machina ve I Am Robot filmlerini buluşturan Bilim Kurgu türündeki Simülasyon heyecan ve aksiyon dolu içeriğiyle seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. Filmde Robbie Amell'in yanı sıra Shang-Chi ve On Halka Efsanesi'nin başrolündeki Simu Liu ve Avatar'ın başrolünü canlandıran Sam Worthington'un da rolleri bulunuyor.

Simülasyon filminde Faye, kocası Evan'ı bir trafik kazasında kaybetmiştir. Çektiği acının üstesinden gelmekte zorlanan Faye, teselliyi kocasının görüntüsünden yaratılan bir android simülasyon olan SIM’de arar. Ancak SIM ve onun gibi programların asıl amacı, insanlara karşı başkaldırıp kendi özgürlüklerini elde etmektir. SIM'leri ve onların ölümcül planlarını durdurmak üzere Ajan Kessler görevlendirilir.

Oyuncu Kadrosu: Robbie Amell, Jordana Brewster, Simu Liu, Alicia Sanz, Sam Worthington

Diğer Adı: Simulant / Yönetmen: April Mullen / Senaryo: Ryan Christopher Churchill / Görüntü Yönetmeni: Russ De Jong / Müzik: Blitz//Berlin / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Şirket: Filmartı / Kanada / 2023 / Süre: 98 dakika / Gerilim, Bilim-Kurgu / tt13130024 / 16+ ⚥

Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur (2023)

Zindanlar ve Ejderhalar kutu oyununun sinema uyarlaması olan Fantastik Macera türlerindeki yapımın başrollerinde Chris Pine ve Michelle Rodrigez (Hızlı ve Öfkeli) oynuyor. Aile dostu filmde, büyüleyici bir hırsız ve beklenmedik maceracılardan oluşan bir grup, kayıp bir kutsal emaneti geri almak için destansı bir maceraya atılır, fakat yanlış insanlarla karşılaştıklarında işler tehlikeli bir şekilde ters gider.

Oyuncu Kadrosu: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Rege-Jean Page, Hugh Grant, Justice Smith

Diğer Adı: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves / Yönetmen: John Francis Daley, Jonathan Goldstein / Senaryo: Michael Gilio, John Francis Daley, Jonathan Goldstein / Görüntü Yönetmeni: Barry Peterson / Müzik: Lorne Balfe / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Paramount / ABD / 2023 / Süre: 134 dakika / Macera, Fantastik, Aksiyon / tt2906216 /13+

YERLİ FİLMLER

Gizemli Ada Mençuna (2022)

Çocuklara yönelik Gizemli Ada Mençuna filminde bir video oyununun gerçek hayata uyarlanması fikriyle bir adaya on çocuğun davet edilmesi ve sonrasındaki gelişmeler anlatılıyor: Doruk, dijital oyun tasarımcısı olan genç bir girişimcidir. Oyunların bağımlılık yaptığı üzerine son dönemde artan eleştiriler üzerine Doruk, çocukların oynayarak da hayatı öğrenebileceğini kanıtlamak ister. Bu amaçla bir duyuru yapar ve yeni oyununu seçilecek on çocuk ile birlikte tasarlayacağını bildirir. Oyunu telefon yerine gerçek dünyada deneyimleyecek olan çocukların, başarısız oldukları zaman oyuna yeniden başlama şansları olmayacaktır. Çocuklar için gerçek dünyada hayatta kalmak, sanal dünyada hayatta kalmak kadar kolay olacak mıdır?

Oyuncular: Şahin Irmak, Masal Günay, Öykü Günay, Berkay Özgür

Yönetmen: Bora Onur / Senaryo: Barış Başar, Ünal Yeter / Görüntü Yönetmeni: Cihan Gedik / Müzik: Cihan Güçlü / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: GNY Yapım, Teknovia İletişim, Bahane Yapım / Türkiye / 2022 / Süre: 95 dakika / Macera, Komedi, Aile / Genel izleyici kitlesi

Mitat (2023)

Dizi dünyasından tanıdığımız oyuncularıyla dikkat çeken Mitat (2023) filmi sıradan bir hayatı olan Mitat'ın gece çalan zille değişen yaşamını perdeye getiriyor: Mitat Karaman, evden işe gidip gelen, rutin bir yaşam süren bir adamdır. Onun hayatı, bir gece yarısı zilinin çalınmasıyla diyafon düğmesine basıp, apartman kapısını açmasıyla bambaşka bir hal alır. Kendisini bir anda beklenmedik bir olayın içinde bulan Mitat, başına gelenlerden kurtulmayı başarabilecek mi?

Oyuncular: Kadir Doğulu, Sinan Albayrak, Dilek Serbest, Bülent Çolak, Beyti Engin

Yönetmen: Süleyman Arda Eminçe / Senaryo: Süleyman Arda Eminçe, Doğu Yücel / Görüntü Yönetmeni: Emre Özel / Dağıtımcı: Chantier / Şirket: Alim Yapım, Kaztele Product / Türkiye / 2023 / Süre: 101 dakika / Komedi, Dram / 16+

Gasp (2022)

Evli ve üç çocuğu olan Sema, eşinin kendisini aldattığından şüphelenmeye başlar. Bunun üzerine Sema, bir büyücüye gidip, eşine büyü yaptırır. Bir süre sonra ise büyücü ölür ve evi cinlerin eline geçer. Eski bir ev satın alan Mustafa, ailesiyle birlikte yeni evlerine taşınır. Ancak çok geçmeden evde bir takım tuhaf olaylar yaşanmaya başlar. Çocukların da duyduğu tuhaf seslerin ardından aile, yaşanılanların cinlerden kaynaklandığından şüphelenir. Bu sırada cinler Sema’nın bedenini ele geçirir. Mustafa, eşini kurtarmak için yaşlı bir hocadan yardım ister. Hoca, cini Sema’nın bedeninden kurtarmayı başarır ancak cinler bu sefer de hocanın bedenine girer.

Mohsen Rabiei'nin yazıp yönettiği dördüncü filmi olan Gasp (2022) Korku türünde ve 87 dakika sürüyor. Daha Fazlası için 16+ ⚥

4 yorum:

  1. ex machina sevdiğim filmlerden peki bu da uyar tabii :) dungeons dragons wick 4 ü geçmiş abd de gişede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zindanlar ve Ejderhalar'dan gişede bir başarı bekliyordum ama John Wick'e yazık olmuş :) Aksiyonlar bu hafta çoğunlukta Simülasyon izlenir :) Çok teşekkürler deep :)

      Sil
  2. Film izleme durumum yerlerde sürünüyor şu aralar. Nedense bakıp bakıp vazgeçiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Hayalet Suikastçi ile Simülasyon ilgi çekici görünüyor. Gasp'ı da merak ettim. :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön