28 Nisan 2023 Cuma

28 Nisan 2023 Vizyondaki Filmler

Nisan ayının son haftasında sinemalara 5 yeni film geldi. 28 Nisan 2023 vizyondaki filmler listesindeki tek yabancı film olan "Kuralsızlar" Güney Kore yapımı. Festivallerden ödülle dönen Özcan Alper'in Karanlık Gecesi'de gösterime giren filmler arasında yer alıyor. Nejat İşler'in rolünün olduğu Komedi türündeki "Oregon" ve iki çocuk filmi de seyircilerle 28 Nisan Cuma günü buluşuyor.

Kuralsızlar

Güney Kore yapımı olan Gerilim, Suç, Aksiyon türlerindeki filmde, Garibong bölgesi toplama operasyonu olaylarından dört yıl sonra Geumcheon Polisinin Büyük Suçlar Birimi'ne, Vietnam'a kaçan bir kaçağı ülkesine geri gönderme görevi verilir. Polis Ma Seok-do, zanlının teslim olma ve ardından Kang Hae-sang adlı korkunç bir katil tarafından işlenen suçları ortaya çıkarma isteğinde bir terslik olduğunu fark eder. Ma ve birimi, iki ülkede araştırmalarına başlar ve Kang'ın geride bıraktığı kanlı ekmek kırıntılarını takip eder.

Oyuncu Kadrosu: Dong-seok Ma, Sukku Son, Gwi Hwa Choi, Heo Dong-won, Ha-Jun

Diğer Adları: Beomjoidosi 2, The Roundup / Yönetmen: Sang-yong Lee / Senaryo: Min-Seong Kim, Sang-yong Lee / Görüntü Yönetmeni: Sung-Lim Ju / Müzik: Kim Tae-seong / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Şirket: Siyah Beyaz Movies / Güney Kore / 2022 / Süre: 106 dakika / Gerilim, Suç, Aksiyon / tt15838850 / Imdb Puanı: 7.0 / 16+

Karanlık Gece

Özcan Alper'in yönettiği Karanlık Gece, Dram, Suç, Gerilim türlerinde. Ödüllü filmin başrollerini Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Pınar Deniz, Taner Birsel ve Sibel Kekilli paylaşıyor.

İshak’ın hayatı bir dağ kasabasının, sırtını sert dağlara dayamış köylerinden birinde, farklı farklı gelecek hayalleri olan 5 arkadaşıyla büyüyerek geçmiştir. Açılamasa da, köyün genç kızı Sultan’dan hoşlanmaktadır. İshak aynı zamanda amatör de olsa müzikle ilgilenmektedir. Köye genç şehirli ve yakışıklı memur Ali’nin tayin olması ile İshak engel olamadığı bir kıskançlığa kapılır. Sıcak bir yaz gecesi Ali ortadan kaybolur. Köyün efsanelerindeki gibi acaba bir avda mı kaybolmuştur? Yoksa İshak ve arkadaşlarının Ali’nin kaybolmasıyla bir ilgisi var mıdır?

Aradan 8 yıl geçer, İshak ve arkadaşları Ali’yi unutmaya çalışsalar da bu sakin dağ kasabasında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır... Yerel efsanelerden beslenen bu psikolojik gerilim ve yer yer polisiye hikâyede bölgenin ve coğrafyanın kendisi de adeta bir karakter gibi karşımıza çıkacaktır. Daha fazlası için PG: 13+

Oregon

Tek bir günde yaşanan olayların anlatıldığı Oregon (2023), Komedi Dram türünde. Kadrosunda Aslı İnandık, Zihni Göktay, Nevra Serezli ve Nejat İşler'in de yer aldığı yerli filmin yönetmenliğini Kerem Ayan üstlendi. Filmde, Bodrum'da hayatlarını sürdüren Gaye ve Hakan'ın yakın arkadaşlarına bir müzik kaseti teslim etmek için İstanbul'a gitmeleri ve orada başlarından geçenler anlatılıyor.

Oyuncu Kadrosu: Aslı İnandık, Serkan Çayoğlu, Ferit Aktuğ, Nevra Serezli, Zihni Göktay, Burcu Biricik, Nejat İşler

Yönetmen: Kerem Ayan / Senaryo: Ümit Ünal / Görüntü Yönetmeni: Barış Aygen / Müzik: Cüneyt Çağlayan / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Şirket: NuLook / Türkiye / 2023 / Süre: 95 dakika / Komedi Dram / 16+ ⚥

Elif ve Arkadaşları Kapadokya

TRT Çocuk'un çizgi dizilerinden Olan Elif ve Arkadaşları'nın sinema filminde kahramanlarımız okul gezisi ile Kapadokya'ya gidiyor. 3-6 yaş grubuna hitap eden çizgi dizinin yönetmenliğini Ömür Elbistanlıoğlu ve Mert Çavuş üstleniyordu. Sinema filminin yönetmenliğini ise İsa Doğmuş üstlendi.

Başarılı geçen bir okul döneminin ardından öğretmen İpek, öğrencilerinin stres atmaları için Kapadokya'ya bir gezi düzenler. Elif ve arkadaşları, Kapadokya'da geçen güzel günün ardından, rehberleri Leyla'nın ateş başında anlatıklarını dinler. Leyla'dan Peribacalarının efsanesini dinleyen çocuklar, böylece gökyüzünde yaşayan Perişler'den haberdar olurlar. Efsaneyi çok seven çocuklar, gökyüzüne çıkıp, Perişler ile tanışmanın hayalini kurar.

Yönetmen: İsa Doğmuş / Senaryo: Arzu Demirel Birinci / Filmin Şarkısı: Safiye / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Şirket: Netco Prodüksiyon / Türkiye / 2023 / Süre: 75 dakika / Animasyon / Genel İzleyici Kitlesi

Büyük Macera: Hazine Peşinde

Afişinde "Arkadaşlık En Büyük Hazinedir" yazan çocuklara yönelik "Büyük Macera: Hazine Peşinde" filmi hazine arayan çocukların yaşadığı macerayı anlatıyor.

Demir “Gömü” Kaya, Eylül “Maviş” Birgül, Can “Cancan” Kantar, Ali “Muhtar” Kaygısız, aynı mahallede yaşayan dört yakın arkadaştır. Onlar, mahallede başlarına bela olan Osman “Junior” Akbaba ve yancısı Ali “Ünsüz” Bakan ile mahallenin tek oyun parkı için mücadele içindedir. Mahallenin zengini olan kayınpederinin vasiyetini ele geçirip saklayan Bekir Akbaba, mahalledeki birçok dükkan ve araziyi haksız bir şekilde ele geçirir. Gözünü babaannesi Nazmiye ile yaşayan Demir’in evlerine diken Bekir, onlardan on gün içinde evlerinden çıkmalarını ister. Bu sırada Gömü, eski bir hazine haritası bulmuştur. Gömü, Maviş, Cancan ve Muhtar, hazinenin de yardımıyla babaannesiyle yaşadıkları evi kurtarmak için zorlu bir maceraya girişir.

Oyuncu Kadrosu: Emir Ali Doğrul, Muharrem Türkseven, Güzin Usta, Kayra Orta

Yönetmen: Ahmet Toklu / Senaryo: Deniz Tuncay / Görüntü Yönetmeni: Cenk Tatarer / Müzik: Doğa Erbişim / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: No:23 Prodüksiyon / Türkiye / 2023 / Süre: 80 dakika / Aile / Genel İzleyici Kitlesi

22 yorum:

  1. Demek ki son dakika kısmetimiz Karanlık Gece imiş... Fakat sorun şu ki film her zamanki AVM'de değil, Paribu'nun bana yakın olanında lakin bilet fiyatı Başka Sinema standartlarının üstünde; 60 nere 105 nere:) Önce bu fiyatlar karşısında -hâlâ- istekli miyim acaba diye test etmem gerekiyor kendimi; bakalım sindirebilecek miyim, ki öğrenci de 90 TL. Sıfır ya da 1 seyirci ile haftayı tamamlaması muhtemel diye düşünüyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Karanlık Gece'nin lokasyonu Başka Sinemaya oranla çok daha fazla 75 salon görünüyor. Bu strateji ile daha çok izleyiciye hitap etmiş olurlar. Ama fiyatlar cep yakmış böyle yaptıklarında. Bu hafta bu ayarda başka bir filmde yok, kararınızı merak ettim şimdi :)

      Sil
  2. Selamlar...
    Animasyon dışındaki filmleri izlemek isterdim. Belki ben kaçırmış olabilirim, Sibel Kekilli ismine uzun zamandır rastlamadım. Oyunculuğu çok iyidir bana göre. Karanlık Gece filmindeki Ali de merak uyandırıyor. Umarım izleme şansı bulurum.:)
    Bilgi ve paylaşım için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Karanlık Gece ilgi çekici görünüyor. Fiyatlar niye o kadar artmış ya, zaten 40 yılda bir gidiyorum sinemaya. 😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enflasyon her şey gibi bilet fiyatlarına da yansıdı. Sinemaya kalabalık gidilse bütçeyi bozar... Karanlık Gece'yi bende çok merak ediyorum. Bu yılın ses getiren filmlerinden. İnşallah izleme şansı buluruz :) İyi pazarlar diliyorum.

      Sil
  4. Karanlık Gece'yi geçen sene Kurak Günler ile benzerliklerine değinen yorumlardan öğrenmiştim. Bir aksilik olmazsa izlemek istiyorum. En azından İstanbul'da ilk hafta seanslarını bol tutmuşlar, gidebilirim diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, aynı coğrafyanın yönetmenlerinden benzer dokunuşların varlığı beni şaşırtmadı. :) Her iki filmi de izleyebileceğim günleri iple çekiyorum :) Umarım düşünceni gerçekleştirmişsindir :)

      Sil
  5. alperin filmi iyi olsa bari :) dün akşam şey vardı, başkalarının hayatı, iki üç defa izlemiştim yine de biraz baktım :) never look away kadar iyi sayılabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gece Başkalarının Hayatı'na ben de baktım deep. Her izleyişte yeni keşifler yaptığım hissine kapılıyorum. Never Look Away'da unutulmazlardan bencesi :)

      Sil
  6. Covid salgınından bu yana sinema salonuna gitmedim. Her şey zamlandığı gibi bilet fiyatları da zamlanmış. Karanlık Gece filmi dikkatimi çekti, izlemek isterim. Emeğine yüreğine sağlık sevgili Film gündemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandemi, farkındayız yada değiliz ama hayatımızda değişikliklere yol açtı. Sanki olmasa da olur dediğimiz şeyler elendi gitti hayatımızdan. Yani bana öyle geliyor. Budadık...
      Çok teşekkürler canım, iyi pazarlar diliyorum. :)

      Sil
  7. Oregon filmini merak ettim. Kadroda iyi oyuncular var 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Oregon'un fragmanını bir izlemek lazım, ben çok ısınamadım o filme. Ama kadroda dikkat çeken oyuncular var :)

      Sil
  8. Kore filmini ilk kez burada gördüm, çok güzel tanıtım olmuş tüm filmler için, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Güney Kore yapımı Beomjoidosi filmlerinden iki tane çekilmiş İlki The Outlaws (2017). Yeni film devam filmi mi onu tam bilmiyorum. İzlemeyi düşünürsen ilk filme de şans verilebilir :)

      Sil
  9. Filmler güzel ama izlemeye fırsatım olur mu bilmiyorum. Film gündemini filmseverlere sunduğunuz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. Güney Kore filmiyle Oregon ilgimi çekti gibi. :)
    Bilet fiyatları sebebiyle sinemada izler miyim bilemesem de listeme aldım.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün ilçe merkezindeki sinemayı ziyaret ettim. Tam bilet 80 Liraydı. Teşekkürler arkadaşım :)

      Sil
  11. Dong-seok Ma'yı bir yerden hatırlıyorum ama benzeri de olabilir. Tarihi Kore dizilerine aşinayım biraz, belki oradan hatırlıyor olabilirim..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dong Seok Ma çok üretken bir oyuncu. En 5 filmini izlemişimdir. Aşinalık normal yani :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön