1 Ekim 2022 Cumartesi

KARANLIK GECE (2021)

Black Night

Özcan Alper'in yönetmenliğini üstlendiği Karanlık Gece (2021) filminin başrollerini Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Pınar Deniz, Taner Birsel ve Sibel Kekilli paylaşıyor. Dram, Suç, Gerilim türlerindeki filmde, gezgin bir müzisyen olan İshak ölmek üzere olan annesiyle vedalaşmak için kasabasına döndüğünde yıllar önce dahil olduğu bir olay yüzünden zor zamanlar geçirecektir.

Karanlık Gece (2021) Poster

1 Ekim 2022 günü start alan 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bünyesinde gösterilecek olan Karanlık Gece / Black Night seyircilerle ilk kez buluşacak.

Yönetmen Özcan Alper, Sonbahar, Gelecek Uzun Sürer, Kars Öyküleri (5 kısadan oluşuyor), Rüzgarın Hatıraları ve son olarak Netflix'te yayınlanan Aşıklar Bayramı filmlerini çekmişti.

Karanlık Gece (2021) Konusu:

İshak’ın hayatı bir dağ kasabasının, sırtını sert dağlara dayamış köylerinden birinde, farklı farklı gelecek hayalleri olan 5 arkadaşıyla büyüyerek geçmiştir. Açılamasa da, köyün genç kızı Sultan’dan  hoşlanmaktadır. İshak aynı zamanda amatör de olsa müzikle ilgilenmektedir. Köye genç şehirli ve yakışıklı memur Ali’nin tayin olması ile İshak engel olamadığı bir kıskançlığa kapılır. Sıcak bir yaz gecesi Ali ortadan kaybolur. Köyün efsanelerindeki gibi acaba bir avda mı kaybolmuştur? Yoksa İshak ve arkadaşlarının Ali’nin kaybolmasıyla bir ilgisi var mıdır?

Karanlık Gece (2021) Sibel Kekilli ve Berkay Ateş

Aradan 8 yıl geçer, İshak ve arkadaşları Ali’yi unutmaya çalışsalar da, bu sakin dağ kasabasında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır... Yerel efsanelerden beslenen bu psikolojik gerilim ve yer yer polisiye hikayede bölgenin ve coğrafyanın kendisi de adeta bir karakter gibi karşımıza çıkacaktır.


59. Antalya Altın Portakal Film Festivali "Karanlık Gece" Gösterim Tarihleri:
  • 6 Ekim 2022 Perşembe 17:00 - AKM Aspendos Salonu
  • 7 Ekim 2022 Cuma 19:30 - Yıldızların Altında 1
Vizyon Tarihi:  28 Nisan 2023

Diğer Adı: Black Night / Yönetmen: Özcan Alper / Senaryo: Özcan Alper, Murat Uyurkulak / Görüntü Yönetmeni: Y. Roy İmer / Müzik: - / Dağıtımcı: Bir Film / Yapımcı: Soner Alper, Necati Akpınar, Bülent Makar / Yapım: Nar Film / Türkiye, Fransa, Almanya / 2021 / Süre: 114 dakika / tt19815094 / Dram, Suç, Gerilim / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Berkay Ateş (İshak)
Cem Yiğit Üzümoğlu
Pınar Deniz (Sultan)
Taner Birsel (Ferhat)
Sibel Kekilli (Sırma)
Tarhan Karagöz (Muhtar)

Güncelleme:
Filmin vizyon tarihi 03.03.2023 olarak açıklandı. 
Filmin vizyon tarihi 28 Nisan 2023 olarak değişti. (24.02.2023)

5 yorum:

  1. Aşıklar bayramını yarısına kadar izleyebildim, içime bir kasvet çöktü izlerken. Aynı hissi bu fragmanda da hissettim. Çok ağır ilerliyor gibi sanki..

    YanıtlaSil
  2. Rüzgarın Hatıraları'nı izleyip çok beğenmiştim, bunu da merak ettim. Paylaşım için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  3. Filmi merak ettim, olaylar nasıl gelişmiş acaba? Mekan manzaraları da güzelmiş. :)

    YanıtlaSil
  4. Sırma mı Sırma olmaz o Shae bizim için. :D

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön