29 Mart 2023 Çarşamba

31 Mart 2023 Vizyona Giren Filmler

9 yeni filmin gösterileceği bu hafta sinemalara gelen 4 yerli yapımın arasında bir de animasyon bulunuyor. 31 Mart 2023 vizyona giren filmler listesinde Dram ve Gerilim türlerinin baskın olduğu görülüyor. Komedi türündeki tek film ise "Belki Evet, Belki Hayır" adını taşıyor. "Çıldırmış Ayı" adlı yapım ise Gerilim/Komedi unsurlarını aynı anda içinde barındırıyor.
Vizyona girecek olan filmlerdeki güncellemelerden haberdar olmak için sinemaya gitmeden önce filmleri kontrol etmeyi unutmayın :)
 

YABANCI FİLMLER

Çaykovski'nin Karısı - Zhena Chaikovskogo (2022)

Rus yönetmen Kirill Serebrennikov, 2022 Cannes'da yarışan mekân-dönem filmi Tchaikovsky’s Wife ile sinemalara geliyor. Film, ünlü besteci ile evlenen Antonina Miliukova'nın yaşadıklarına odaklanıyor.

Antonina Miliukova, tutkulu bir aşkla bağlandığı tüm zamanların en ünlü bestecilerinden Pyotr Çaykovski ile evlenir. Ancak kocasından hiçbir alanda yakınlık veya destek görmeyen Antonina kendini karmaşık, yaralı, eziyet dolu bir hayatın ortasında bulur. Sevgisi yıkıcı bir takıntıya dönüşürken, sırf Çaykovski’nin yakınında olabilmek için çalkantılara katlanıp kendi benliğini feda etmek zorunda kalacaktır.

Oyuncu Kadrosu: Alyona Mikhailova, Odin Lund Biron, Miron Fedorov, Andrey Burkovskiy

Diğer Adı: Zhena Chaikovskogo / Yönetmen - Senaryo: Kirill Serebrennikov / Görüntü Yönetmeni: Vladislav Opelyants / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Fabula Films / Fransa, İsviçre, Rusya / 2022 / Süre: 143 dakika / Dram, Biyografi / tt17538510 / 16+

Çıldırmış Ayı - Cocaine Bear (2023)

Amerika'nın Tennessee Eyaleti'nde 1985 yılında ormanda bulduğu kokain paketini yedikten sonra ölen bir hayvanın doldurulmuş vücudunun sergilenmesiyle ilgili bir tweet senarist Jimmy Warden'i harekete geçirmiş... Son olarak Acil Durumda Jane'i Ara'da başrolde izlediğimiz Elizabeth Banks'ın yönettiği Gerilim, Komedi türündeki Çıldırmış Ayı filmi, Georgia Ulusal Parkı'na uyuşturucu kaçakçılarının kokain paketleri düşürmesi ve bir ayının bunu yemesiyle çıldırmasını ve çevresine dehşet saçmasını anlatıyor.

Cocaine Bear Oyuncu Kadrosu: Keri Russell, Ray Liotta / Diğer Adı: Cocaine Bear / Yönetmen: Elizabeth Banks / Senaryo: Jimmy Warden / Görüntü Yönetmeni: John Guleserian / Müzik: Mark Mothersbaugh / Dağıtımcı: UIP / Stüdyo: Universal / ABD / 2023 / Süre: 95 dakika / Gerilim / tt14209916 / Derecelendirme: ?

Belki Evet, Belki Hayır - Maybe I Do (2023)

Amerikan yapımı Komedi filmi Belki Evet, Belki Hayır'da Hollywood'un tanınmış emektar yıldızları rol alıyor; Michelle ve Allen ilişkilerini farklı bir boyuta taşıma kararı alır ve evlilik kararlarını görüşmek için ailelerini davet eder. Fakat görünüşe göre aileler birbirini zaten iyi tanımaktadır. Bu da evlilikleri konusunda farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden olur.

Oyuncu Kadrosu: Emma Roberts, Susan Sarandon, Richard Gere, Diane Keaton, William H. Macy, Luke Bracey, Natalie Ortega

Diğer Adı: Maybe I Do / Yönetmen - Senaryo: Michael Jacobs / Görüntü Yönetmeni: Tim Suhrstedt / Müzik: Lesley Barber / Dağıtım-İthalat: Bir Film / ABD / 2023 / Süre: 95 dakika / Komedi / tt20879602 / 10+ 13A

Kayıp - Missing (2023)

Annesi yeni erkek arkadaşıyla Kolombiya'daki tatilinde gizemli bir şekilde ortadan kaybolunca genç June'un cevap arayışı uluslararası bürokrasi tarafından engellenir. Annesinden binlerce mil uzakta Los Angeles'ta olan June, çok geç olmadan onu bulmak için parmaklarının ucundaki en son teknolojiyi dahiyane bir şekilde kullanır. Ancak daha derine indikçe, dijital hafiyeliği cevaplardan çok soruları gündeme getirir. June annesiyle ilgili sırları çözdüğünde aslında annesini hiç tanımadığını fark eder.

Oyuncular: Storm Reid, Daniel Henney, Nia Long / Diğer Adı: Missing / Yönetmen - Senaryo: Will Merrick, Nicholas D. Johnson / Görüntü Yönetmeni: Steven Holleran / Müzik: Julian Scherle / Dağıtım: TME / Stüdyo: Sony Pictures / ABD / 2023 / Süre: 111 dakika / Gerilim, Dram / tt10855768 / 10+ 13A

Öldüren Oyun - The Friendship Game (2022)

Kanadalı yönetmen Scooter Corkle'ın Korku, Gerilim türünde çektiği The Friendship Game'de küçük bir kasabada yaşayan bir grup genç bahçe satışından arkadaşlıklarının gücünü sınamalarını sağlayan garip bir nesne ediniyor. Nesne ile oynanacak arkadaşlık oyununun kuralları ise basittir. Oyunda en derin arzularınızı söylüyorsunuz ve oyun boyunca arkadaş kalabilirseniz kazanıyorsunuz. Tersi durumda ise kimse hayatta kalamıyor.

Oyuncu Kadrosu: Peyton List, Brendan Meyer, Kaitlyn Santa Juana, Kelcey Mawema

Diğer Adı: The Friendship Game / Yönetmen: Scooter Corkle / Senaryo: Damien Ober / Görüntü Yönetmeni: Farhad Ghaderi / Müzik: Blitz//Berlin / Dağıtımcı: CGV / Şirket: Siyah Beyaz Movies / Kanada / 2022 / Süre: 87 dakika / Korku, Gerilim, Bilim-Kurgu / tt7339862 / 16+

YERLİ FİLMLER

Ecinni 4: Ecel (2023)

Sağlam Film'in yapımcılığını üstlendiği yerli korku filmi Ecinni 4: Ecel, Zeynep'in birtakım varlıkları görmeye başlaması ve bu süreçte Zeynep'in kız kardeşi Elif'in kaybolmasıyla gelişen olayları konu ediniyor.

Oyuncular: Merve Ateş, Fatih Paşalı, Yasemin Kurttekin, Batuhan Zeybek / Yönetmen - Senaryo: Mehmet Sağlam / Görüntü Yönetmeni: Berk Aygül / Müzik: Can Kiremitçi / Dağıtımcı: Bir Film / Şirket: Sağlam Film / Türkiye / 2023 / Süre: 83 dakika / Korku / 13+

Kızım (2023)

Yerli yapımda kızı ölümcül bir hastalığa yakalanan ve mesleği doktor bir anne çaresizlik içinde büyüye başvurur sonra suç işlemeye başlar.

Kızım Oyuncuları: Erol Yavan, Sinem Dalkıran, Pınar Kartal, Elif Naz Uyanık

Yönetmen - Senaryo: İhsan Gökhan Gökçay / Görüntü Yönetmeni: Yaşar Özkan / Müzik: Mustafa Arapoğlu / Dağıtımcı: MC Film / Şirket: Mor Yapım / Türkiye / 2023 / Süre: 85 dakika / Gerilim, Dram / Derecelendirme: 16+

Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop (2023)

Bir aslan ailesinin modern şehir hayatında geçen komik ve eğlenceli maceralarını anlatan Kral Şakir, Cartoon Network Türkiye için Grafi2000 tarafından yapılmış bir Türk çizgi dizisidir. Yine Grafi2000'in yapımını üstlendiği Animasyonda; Gizemli bir şekilde ortaya çıkan ve giderek büyüyen bir virüs tüm şehri ele geçirir ve herkesi birer birer canavara dönüştürür. Şakirler virüsü durdurmak için Mirket'ten yardım isterler. Mirket, bulduğu ilaç ile virüsü durdurmayı başarır, ancak bu çözüm virüsü durdurmanın yanı sıra Şakirler'i birer balığa dönüştürmüştür. Onları eski haline döndürmenin tek yolu ise tehlikeli bir köpekbalığını ele geçirmektir. Şakirler açık denizde bir maceraya atılırlar ancak bu yolculukta onları tehlikeli deniz canavarları ve robot balıklar beklemektedir.

Seslendirme Sanatçıları: Mustafa Oral (Şakir), Atilla Şendil (Remzi), Emre Turanlı (Necati), Didem Atlıhan (Canan), Sema Kahriman (Kadriye).

Dağıtım: UIP Türkiye / Yapım: Grafi 2000 / Türkiye / 2023 / Süre: 80 dakika / Animasyon / Genel İzleyici Kitlesi

Paranoid (2022)

Gerilim Derecelendirme: 18+

Doğuş Arslan'ın yazıp yönettiği Paranoid (2022) filmi, İstanbul'un kıyısında kalmış bir semtinde bulunan iyileşme imkanı olmayan hastaların kaldığı bir sanatoryumda iki farklı karakterin başından geçenleri anlatıyor. Yerli gerilim filminin kadrosunda Emre Tetikel, Meryem Turan, Emre Karoğlu ve Gülşen Sezen yer alıyor. Daha fazlası için; Paranoid

10 yorum:

  1. Selamlar,
    Bu haftada epey yeni film vizyona giriyor anlaşılan. Kesin izlerim diyeceğim bir yapım olmadı ama sayenizde bilgi sahibi oldum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Çaykovski'nin Karısı bizde yok. Bu hafta bir sürpriz olmazsa boş geçecek, -muhtemelen- buralara gelmeyecek gibi de görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Başka Sinema'nın programına baktım şimdi, Kars, Diyarbakır illerinde var ama sizin orayı programa almamışlar. Bu saatten sonra da zor görünüyor. Vizyona giren filmler arasında da alternatifi gördüğüm kadarıyla yok. İşin kötüsü önümüzdeki 7 Nisan programında da 'belki şimdilik' görünmüyorlar.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Çaykovski'nin Karısı'nın fragmanına denk gelmiştim, ilginç bir filme benziyordu. Vizyonda yakalamaya çalışacağım ama olmazsa ileride mutlaka izlerim.

    Cocaine Bear'ı Amerikalılar çok sevdi, çok konuştu. Ama benim ilgimi çekmedi pek, bilemiyorum. Komik bir filme benziyor :) Missing'in değişik bir film olduğunu okuyorum, izlemeye değer sanki. Bu haftaya korku ve gerilim filmleri damga vurmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çaykovski'yi izlemeyi düşünüyorsan karısının gerçek hayatını araştırma ki filmin sürprizi kaçmasın :) Cocain Bear ve Missing büyük beklentilere girmeden izlenir. Missing bilgisayar kamera takip gibi konularda bana ilgi çekici geldi. İleriki günlerde bulursam kaçırmam. :)

      Sil
  4. çaykovski varmış nette yeni gelmiş heyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı bekleyeceğim deep. Ama haber güzel 🤗

      Sil
  5. Güzel filmler var gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
  6. Öldüren Oyun ile Paranoid'i merak ettim. Gizem, gerilim filmlerini severim. :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön