4 Şubat 2023 Cumartesi

The Whale (2022)

BALİNA (2022)

Ödüllü oyun yazarı Samuel D. Hunter'ın sahnelenmiş oyunu The Whale, yönetmen Darren Aronofsky tarafından sinemaya uyarlandı. Filmin senaryosunu oyunun yazarı olan Samuel D. Hunter kaleme aldı. Psikolojik Dram türündeki The Whale (2022) filminde, 270 kilo ağırlığında olan ve çevrimiçi dersler vererek hayatını kazanan Charlie karakterine oyuncu Brendan Fraser hayat verdi. Brendan Fraser'e kızı Ellie'yi canlandıran "Stranger Things" dizisi yıldızı Sadie Sink (20 y.) eşlik etti. Filmin diğer rollerinde ise Hong Chau ve Ty Simpkins yer alıyor.

Black Swan - Siyah Kuğu (2010), Bir Rüya İçin Ağıt (2000), Şampiyon (2008), The Fountain (2016) filmleriyle tanınan 54 yaşındaki yönetmen Darran Aronofsky Balina (2022) filmiyle 95. Akademi ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu (Brendan Fraser), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Hong Chau) ve En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı dallarında 3 Oscar adaylığı elde etti. Brendan Fraser ise filmdeki performansıyla çeşitli festivallerden ödülle ayrıldı.

The Whale 2022 poster

Balina (The Whale), Konusu:

Charlie, dünya edebiyatının en önemli klasiklerinden Moby Dick’teki “Beyaz Balina”yı saplantı derecesinde seven ve ciddi obezite sorunları olan, hayatını online dersler vererek kazanan bir eğitmendir. Yeme tutkusundan vazgeçmeyen ve kalbinde sorunlar olan Charlie, yıllar evvel eşinden ayrılarak terk ettiği kızı Ellie’yle arasını düzeltme çabasındadır. Fakat kızına kendini affettirmeye çalışırken işlerin daha da kontrolden çıkmasına yol açar.

Balina Türkçe Altyazılı Fragman süre 1 : 05

Vizyon Tarihi: 10 Şubat 2023

Diğer Adı: The Whale / Yönetmen: Darren Aronofsky / Senaryo: Samuel D. Hunter / Görüntü Yönetmeni: Matthew Libatique / Müzik: Rob Simonsen / Dağıtımcı: Bir Film / İthalat: Fabula Medya / Yapımcı: A24 / ABD / 2022 / Süre: 117 dakika / Dram / tt13833688 / 18+

Oyuncu Kadrosu:
Brendan Fraser (Charlie rolünde)
Sadie Sink (Ellie)
Hong Chau (Hemşire Liz)
Ty Simpkins (Misyoner Thomas)
Samantha Morton (Eski Eş Mary)
Sathya Sridharan (Pizzacı Dan)

7 yorum:

  1. Bu filme -gelirse- gitme olasılığım arzu olarak yüksek... Ama ahhh o Kaynak- The Fountain işte.. İzledin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dekalog'u buldum :) Çok eskiden izlemişim aklımda da çok az sahne kalmış, yazıma da ekledim hemen, bir de tekrar etmek lazım. :)

      Sil
    2. 10'nu buldun mu... eğer bulamadıysan bende var, alt yazılarıyla kaydetmiştim. Çok eskiler, denerim yarın, eğer çalışıyorlarsa ve sende yoksa yollarım hepsini sana:)

      Sil
    3. Set olarak yayınlananlar vardı onlardan aldım. Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. İzleyeceklerim arasında bu film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleme konusunda biraz kararsız kaldım. İzlemek için acele etmeyeceğim. ;)

      Sil
  3. yönetmen açısından ve bir de brendan nasıl oynadı acaba diye merak ettiğim film :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön