1 Şubat 2023 Çarşamba

Cennetten Gelen Çocuk - Walad Min Al Janna

BOY FROM HEAVEN (2022)

Annesi İsveçli babası Mısırlı olan yapımcı yönetmen Tarik Saleh Cenneten Gelen Çocuk filminde, babası balıkçı olan ve El Ezher Üniversitesi'ne kabul edilen Adem'i takip ediyor. Gerilim, Dram türlerindeki siyasi gerilim filmi Cennetten Gelen Çocuk - Walad Min Al Janna, 2022 Cannes Film Festivali'nde gösterildiğinde En İyi Senaryo ödülünü kazandı. İsveç'in Oscar Adayı olarak seçtiği yapım 15 filmden oluşan Akademi'nın kısa listesine seçilmeyi başardı. Kuzey Amerika'da Cairo Conspiracy (Kahire Komplosu) ismiyle gösterilen yapımın başrolü olan "Adam" karakterini 32 yaşındaki İsrailli oyuncu Tawfeek Barhom canlandırdı.

Cennetten Gelen Çocuk - Walad Min Al Janna

Filmin çekimlerinin bir kısmı İstanbul'da Mimar Sinan'ın eseri olan Süleymaniye Camisi'nde gerçekleştirildi. Mısır'da çekim konusunda sıkıntı yaşayan yönetmen Tarih Saleh bu nedenle Türkiye'yi tercih etti.

Cennetten Gelen Çocuk / Boy From Heaven (2022) filmi Başka Sinema dağıtımıyla 3 Şubat 2023 günü altyazılı olarak seyirciyle buluşacak.

Cennetten Gelen Çocuk (Boy From Heaven) Konusu:

Üniversitenin başındaki, nüfuzu sınırları aşan Büyük İmam, tüm öğrencilerin önünde aniden hayatını kaybedince Adem kendisini hiç istemese de cinayet ve entrikalarla örülmüş bir casusluk ağının tam göbeğinde buluyor. Adem, Büyük İmam’ın yerinin boşalmasıyla Mısır’ın en güçlü siyasal ve dini odaklarının acımasız güç mücadelesinde önemsiz biri olarak çok önemli bir rol oynayacağını fark ediyor.

Vizyon Tarihi: 3 Şubat 2023

Diğer Adları: Walad Min Al Janna, Boy From Heaven, Cairo Conspiracy / Yönetmen - Senaryo: Tarik Saleh / Görüntü Yönetmeni: Pierre Aïm / Müzik: Krister Linder / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Danimarka, Finlandiya, Fransa, İsveç / 2022 / Süre: 126 dakika / Gerilim, Dram / tt15452062 /

Oyuncu Kadrosu:
Tawfeek Barhom (Adam)
Fares Fares (İbrahim)
Mohammad Bakri (General Al Sakran)
Makram Khoury (Şeyh Negm)
Mehdi Dehbi (Zizo)

6 yorum:

  1. Ooo ilginçmiş.. Din üzerinden ne entrikalar izleyelim bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanı izledim de Adam karakteri bir uyanış yaşayacak mı merak içindeyim :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Türkiye'de çekilen film neredeyse Oscar adayı oluyordu. Güzel film, konusu da ilginç :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön