14 Ocak 2023 Cumartesi

Muhteşem Kedi Maurice Animasyon Filmi

The Amazing Maurice (2022)

Almanya, İngiltere yapımı Muhteşem Kedi Maurice Animasyon filmi, para kazanmak için dolandırıcılık yapan serseri sokak kedisi Maurice'i takip ediyor. Farklı çocuk masallarından izler bulunabilecek filmde muhteşem kedimiz Maurice kaval çalan ve fareleri olan bir çocuk yardımıyla köylere uğrayıp insanları dolandırıyor. Filmin anlatıcısı ise kitap kurdu olan Malicia adlı genç bir kız. Belediye başkanının kızı olan zeki Malicia film boyunca olay örgüsü hakkında seyircilere bilgi veriyor. Yetişkinlere de hitap eden film, "Ratatouille" adlı sevilen animasyonun fare karakterleri gibi sevilmeye aday fare karakterlerine sahip görünüyor.

the amazing maurice
Muhteşem Kedi Maurice Animasyon Filmi

Film, fantastik komedi türündeki kitapların yazarı İngiliz Terry Pratchett'in birçok kitabı kapsayan Discworld serisinin çocuklara dair 2001 yayım tarihli 'Muhteşem Maurice ve Değişmiş Fareleri'nden sinemaya uyarlandı.

Toby Genkel'in yönettiği The Amazing Maurice (2022), Bir Film dağıtımıyla yarıyıl tatili başında 20 Ocak 2023 günü gösterime girecek. Yapım, sinemalarda dublaj ve 3D seçeneğiyle izlenebilecek.

Muhteşem Kedi Maurice - The Amazing Maurice Konusu:

Muhteşem Maurice, şehir hayatına alışık serseri bir kedidir ve para kazanacağı bir düzenbazlık planı vardır. Bunun için bulduğu şapşal kavalcıyı ve kavalcıya ait bir fare sürüsünü kullanacaktır. Planını uygulayacağı “Kötü Şans” kasabasına vardıklarında onları büyük bir sürpriz beklemektedir.

Vizyon Tarihi: 20 Ocak 2023

Diğer Adı: The Amazing Maurice / Yönetmen: Toby Genkel, Florian Westermann / Senaryo: Terry Rossio / Kitap Uyarlaması: Terry Pratchett (The Amazing Maurice and His Educated Rodents) / Müzik: Tom Howe / Dağıtım ve İthalat: Bir Film / Almanya, İngiltere / 2022 / Süre: 93 dakika / Animasyon, Aile, 3 Boyutlu / tt10473036 / PG: 6A

Orjinal Seslendirme Kadrosu:
Hugh Laurie (Maurice)
Emilia Clarke (Malicia)
David Thewlis (Patron adam)
Himesh Patel (Keith)
Gemma Arterton (Peaches)

9 yorum:

  1. Kadın karakter tatlıymış. :) Eğlenceli görünüyor animasyon. Kediler hep uyanık oluyor zaten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu animasyonu duymamıştım ben. Olumlu tepkileri okuyunca hoşuma gitti. Yalnızca hitap ettiği yaş aralığı konusunda kafa karışıklığına sebep olmuş anladığım kadarıyla. Kadın karakter çok bilmiş şirin bir şey, benim de hoşuma gitti :)

      Sil
  2. oo yine kedi ve ooo pratchett :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizmeli Kedi'den sonra yine bir kedi karakteri. Seviyorum ama animasyonlara da yakışıyorlar. Pratchett'in kitaplarını merak ettim. Discworld serisinde 41 kitap varmış. Türkçeye çevrilmiş kitaplarından birini alıp tanışmalı. :)

      Sil
    2. pratchett için good omens dizisine bakabiliyin :)

      Sil
    3. Fragmanını izledim şimdi. İngiliz ve eğlenceli duruyor. Beğendim deep çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Severim ben böyle animasyon filmleri. Ailecek izlenir. :)

    YanıtlaSil
  4. Ayyy Çınar çok seviyor kedileri bakayım ona izletebileceğim bir içerik mi? 🙈

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön