22 Ocak 2023 Pazar

Fairyland (2023)

Alysia Abbott'ın 2013 yılında yayınlanan kitabı 'Fairyland: A Memoir of My Father'dan uyarlanan Fairyland (2023) filminin prömiyeri 20 Ocak 2023 günü Sundance Film Festivali'nde yapıldı. USC Film Okulu'ndan mezun olan Amerikalı yönetmen Andrew Durham'ın ilk uzun metrajlı filminde zarifçe anlattığı Fairyland, zamanına göre benzersiz ama anında tanınabilen bir aile hakkında bir film. Konusu 1970'ler ve 80'lerin San Francisco'sunda geçen film gay bir baba-kız ilişkisinin parçası olan sadakat, utanç ve gururun çetrefilli karışımını yakalamayı başarıyor.

Dram, Biyografik türlerindeki LGBTQ+ filminin başrollerini Scoot McNairy ve Emilia Jones (CODA 2021'in başrolündeydi.) paylaşıyor. Andrew Durham, filmin yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımını üstlenirken yapımda ona Sofya Coppola destek veriyor.

Fairyland (2023)

Fairyland Konusu:

Annesinin trajik bir trafik kazası geçirmesiyle ölümünün ardından küçük Alysia, babası Steve tarafından hayatına yeniden başlama umuduyla yerinden edilir. Steve'in şiirsel ve kişisel yazılarını geliştirdiği ve açıktan açığa erkeklerle çıkmaya başladığı 1970'lerin San Francisco'suna taşınırlar. Steve'in bohem yaşam tarzı, hem dış dünyanın hem de babasının ona verdiği bağımsızlığın ara sıra da olsa daha az olmasını isteyen Alysia'nın ebeveynlik beklentileriyle çatışır. Alysia, yetişkinliğin eşiğinde genç bir kadına dönüşürken, birbirlerine olan bağları ve görevleri acı verici ve ani gelişmelerle sınanır.

Yönetmen - Senaryo: Andrew Durham / Kitap Uyarlaması: Alysia Abbott, Fairyland: A Memoir of My Father / Görüntü Yönetmeni: Greta Zozula / Besteci: Michael Penn / ABD / 2023 / Süre: 114 dakika / Dram / tt0601972

Fairyland Oyuncu Kadrosu:
Emilia Jones (Alysia Abbott rolünde)
Scoot McNairy (Steve Abbott)
Geena Davis (Büyükanne Munca)
Cody Fern (Eddie Body)
Adam Lambert (Charlie)
Maria Bakalova (Paulette)

6 yorum:

  1. ooo bu da iyidir herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena görünmüyor, yıl içinde yeri iyice belli olur filmin. Teşekkürler deep :)

      Sil
  2. Konu ilgi çekici. Kız çocuk gözünden bakacağız belki de olaya. Beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sundance'da yazacak prömiyer yapan ilgi çekici film çoktu. İlk gözüme çarpanlardan biriydi Fairyland. Beğeneceğimiz bir yapım olur umarım. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Benden pas, aşırı gülmeli, gülmekten yarılacağım bir film istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Emilia Jones'un adını bu sene daha sık duyacağız sanırım, ne güzel.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön