22 Ocak 2023 Pazar

The Pod Generation (2023)

Fransız/Amerikalı yönetmen Sophie Barthes üçüncü filmi The Pod Generation (2023)'da kadın merkezli bir hikâye ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. Yapay ve doğal yaşamlarımızın ne kadar iç içe geçtiğini sorguluyor. Konusu yakın bir gelecekte geçen ve bebeklerin bir kapsül / rahim içinde geliştikleri filmde ebeveynlerin bu fikre bakışları da sorgulananlar arasında.

Komedi, Bilim Kurgu, Dram ve Romantik türlerini kapsayan The Pod Generation'ın başrollerini Emilia Clarke ve Chiwetel Ejiofor paylaşıyor.

Yönetmenin hamileliği sırasında gördüğü tuhaf rüyalardan esinlenerek çektiği, uzaktan ebeveynliğin hicvedildiği film prömiyerini 19 Ocak 2023 günü Sundance Film Festivali'nde yaptı.

The Pod Generation (2023)

The Pod Generation, Konusu:

New Yorklu bir çift olan Rachel ve Alvy, teknolojinin her zamankinden daha rahat bir yaşam sağladığı çok da uzak olmayan bir gelecekte yaşıyorlar. Yükselen bir teknoloji şirketi yöneticisi olan Rachel, çiftlere ayrılabilir yapay rahimler veya bölmeler yoluyla uygun bir doğum sunan Womb Center'da gıpta ile bakılan bir yer edinir. Ancak doğayı seven bir botanikçi kocası Alvy, doğal bir hamileliği tercih eder. Ancak yine de Rachel'ın yapay zeka terapistinin dediği gibi, neden "doğal"? Böylece mesafeli ebeveynliğe giden teknoloji döşeli yolda ilerlemeye başlarlar.

Yönetmen - Senaryo: Sophie Barthes / Görüntü Yönetmeni: Andrij Parekh, ASC / Müzik: Sacha Galperine, Evgueni Galperine / Belçika, Fransa, İngiltere / 2023 / Süre: 109 dakika / Komedi, Romantik, Bilim Kurgu / tt15768848

Oyuncu Kadrosu:
Emilia Clarke (Rachel rolünde)
Chiwetel Ejiofor (Alvy)
Rosalie Craig (Linda Wozcheck)
Vinette Robinson (Alice)
Jean-Marc Barr (Kurucu)

10 yorum:

  1. Konu ilginç ama korkutucu görünüyor. İnsanların her şeyi yapay oldu zaten, insanın kendini bozma hızına şaşmamak elde değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin komedi dozu ne seviyede bilmiyorum ama bebeğin gelişimini anneden bağımsız gerçekleştirmesi fikri kulağa ürkütücü geliyor. Kadını biyolojik olarak yenileyen doğum fikrine sıcak bakmayan anne adayının aklından neler geçtiğini de filmde öğreneceğiz. Bir de bebek dünyaya gelince onunla ilgilenmeye başlarız ya bu filmde öyle değil anne baba +9 ay daha ekstradan bebekle bizzat ilgilenmek durumunda kalıyorlar. Yani sanırım öyle. :)
      Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Yumurta ne alaka cözemedim ama bilim kurgu izlemeyi seviyorum bakarım mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek, civcivler gibi dünyaya geleceği zaman yumurtayı kırıp dışarı çıkıyormuş :) Bu işin şakası tabi. Fotoğrafta yumurtanın içindeki bebeğin kalp atışlarını dinliyorlar sanırım. :)

      Sil
  3. değişik konu güzeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmene esin kaynağının hamilelik döneminde gelmesi bana ilginç geldi. Kafasından neler geçmiş merak edilesi :)

      Sil
  4. İlginç geldi ama bu filmden daha iyilerine zaman harcamayı uygun bulacağım sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin başrolünde sevdiğim oyunculardan Chiwetel Ejiofor var. Onun hatırına izlenebilir diye düşündüm. :) Teşekkür ediyorum :))

      Sil
  5. Emilia'yı çok seviyorum ya, sırf hatrına bakabilirim.

    YanıtlaSil
  6. Konusu çok güzelmiş, bir ara bakacağım:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön