23 Ocak 2023 Pazartesi

Cat Person (2023)

Sundance Film Festivali'nde prömiyerini yapan Cat Person (2023), yirmi yaşındaki üniversite öğrencisi Margot ile Margot'nun çalıştığı sinema salonunun müdavimi olan kendinden oldukça büyük Robert arasındaki kısa ilişkiyi konu ediyor.

The New Yorker'de yayınlandığında özellikle genç okuyucuların ilgisini çekerek viral olan Kristen Roupenian'ın kurgusal kısa hikâyesi "Cat Person"un sinema uyarlamasında başrolleri Emilia Jones (CODA 2021) ve Succession dizisinde oynayan Nicholas Braun paylaşıyor. Güç dinamiklerini, bazı gri alanların ürkütücü doğasını ve genç kadınların sevgililerinin yanı sıra kendileriyle olan ilişkilerini nasıl dengelemek zorunda olduklarını keşfeden Cat Person, modern flörtün kışkırtıcı bir portresi.

Yönetmen, yazar ve senarist kimliği bulunan Susanna Fogel'in yönettiği Cat Person (2023), kadın merkezli kurgu olup Romantik ama daha çok Dram ve Gerilim türlerini kapsayan bir film. Cat Person, prömiyerini 2023 Sundance Film Festivali'nde 21 Ocak 2023 günü gerçekleştirdi.

Cat Person (2023)

Cat Person Konusu:

Sinemada çalışan üniversite öğrencisi Margot, sık sık sinemaya giden kendisinden yaşça oldukça büyük olan Robert'la ilgilenir ve tanışmak için fırsat kollar, sonunda onunla tanışır. İkisinin flörtü sürekli mesajlaşmaya dönüşür. Arkadaşlıkları romantizme doğru giderken, aralarındaki geçişler, garip anlar, kırmızı alanlar ve rahatsızlıklar birikip büyür. 

Margot'nun içini kemiren tereddütleri, Robert'ın tehdit edici potansiyelini fark ettiği canlı hayallere dönüştüğü için hem bağlı hem de ketum hissediyor. Güvensizliği ve belirsizliği artarken, bir akşam, ilişkileri ve muhtemelen hayatları alt üst olur. (Festival Bülteninden)

Yönetmen: Susanna Fogel / Senaryo: Michelle Ashford / Uyarlama: Kristen Roupenian'ın kısa hikayesi Cat Person / Görüntü Yönetmeni: Manuel Billeter / Müzik: Heather McIntosh / Fransa, ABD / 2023 / Süre: 120 dakika / Dram, Gerilim / tt14647404

Oyuncu Kadrosu:
Emilia Jones (Margot)
Nicholas Braun (Robert)
Geraldine Viswanathan
Hope Davis
Isabella Rossellini
Fred Melamed

19 yorum:

  1. Biraz çerezlik bir kitapmış sanırım. Filmi de aynıdır sanki. Bu ara nedense film beyenemez oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonla mesajlaşma konularına da değinmişler. Çok detaya girmeyeyim ama film gerilime doğru giden bir yapıya sahip. :)

      Sil
  2. hımm güzel konu, izleriim :)

    YanıtlaSil
  3. Süper, beğendim bu filmi.. 👍

    YanıtlaSil
  4. Film oldukça güzeldi tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  5. Ayyy okurken bile daraldım ben, yok izleyemem. Gelemiyorum bu tarz konulara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin gerilim türünde olması biraz handikap gibi, adını neden cat person koymuşlar onu öğrenemedim...
      Çok teşekkür ediyorum :))

      Sil
  6. Paylaşım ve anlatımınız için teşekkür ediyorum. Son yıllarda sinemadan iyice uzaklaştım. Ancak sizin gibi sinemaseverler paylaşınca öğreniyorum. Tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, şu hayat gailesinde hepimizin farklı öncelikleri var :) Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  7. Film ilginç aslında ama yorumları daha ilginç, izlemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı yorumcuların değindikleri bazı ilginçlikler var. Kırmızı alanları varmış filmin. Ne olduklarını da izleyince göreceğiz. :) Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  8. Konusu ve türü ilginç duruyor:)

    YanıtlaSil
  9. Konusuyla ilgi çekiyor, nasıl işlendiğini çok merak ettim. Gelen ilk yorumlar pek iç açıcı değil gibi gerçi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancıların kritiklerini okudum ama yazımda yer vermedim. Ama filmin sıkıntı yaratan bölümleri var bu kesin. Cat Person sonuçta bilmem kaç bin başvurunun ardından festival bünyesine alınmışsa izlenir diyorum :)) Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön