24 Aralık 2022 Cumartesi

Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa (2023)

GALAKTİK TAYFA

Rafadan Tayfa ekibinin üçüncü sinema filmi olan Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa (2023) 6 Ocak 2023 günü CGV Mars D. aracılığı ile vizyona giriyor. Animasyon, Rafadan Tayfa'nın en küçük üyesi Akın'ın Dünya yörüngesine yerleşmiş bir uzay gemisini keşfini ve sonrasında yaşanan olayları anlatıyor. Kahramanlarımız Hayri, Akın, Mert, Hale, Sevim ve Kâmil mahalleden uzaktaki yeni maceralarında uzaylı Zobi ile tanışacak, ekibin sevimli üyesi Hayri ise Uzaylı Zobi'nin özel ilgisine mazhar olacak.

Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa (2023) Poster

TRT Çocuk'un sevilen dizisinin sinema filminin yapımcılığını ISF Film Prodüksiyon üstlendi. Senaryosunda Ozan Çivit'in imzası bulunan animasyonun yönetmenliğini ise İsmail Fidan yaptı. Serinin ilk filmi olan Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası'nın sevilmesi ve kazandığı başarı üzerine ikinci film olan Rafadan Tayfa: Göbeklitepe gösterildi. Göbeklitepe, Türkiye'de şu ana kadar en çok izlenen animasyon filmi olma özelliğine sahip oldu. İlk yapım 1 milyon 800 bin, ikinci film 3 milyon 444 bin biletli izleyiciye ulaştı.

Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa filmi Türkiye dışında Azerbaycan ve Avrupa'da vizyona girecek.

Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa (2023) Zobi

Rafadan Tayfa Sinema Filmi Serisi:

2023 Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa
2019 Rafadan Tayfa: Göbeklitepe
2018 Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası

Animasyonun şarkı klibi çıktı! Klibi ve şarkı sözlerini site içinden Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa Şarkı Sözleri sayfasında bulabilirsiniz.

Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa Konusu:

Akın, Astronomi kulübünün en parlak üyesidir. Dünya yörüngesine yerleşmiş bir uzay gemisi keşfeder ve bir anda dünyanın gündemine oturur. Uzay gemisi ile ilgili birçok haber yayınlanıp sayısız teori ortaya atılırken keşfin yapılmasında az da olsa katkısı olan Hayri de ufak bir şöhret kazanmıştır. Hayri’nin gazetelerde yayınlanan fotoğrafları hiç beklenmedik bir kişinin dikkatini çeker; geminin gerçek sahibinin, yani bir uzaylının… Bu gizemli ama sevimli uzaylı, Hayri’yi bulmak ve onu kendisine yardım etmesi için ikna etmek zorundadır. İstanbul’un bir yakasında yaşayan yüzyıllara uzanan tanışıklığın son temsilcisine ulaşmalıdır. Uzaylı Zobi, kader arkadaşını bulmak için yola çıkarken peşinde kötü niyetli bir grup insanın olduğundan habersizdir.

Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa
Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa (2023) Film Afişinden Kesit

Vizyon Tarihi: 6 Ocak 2023

Yönetmen: İsmail Fidan / Senaryo: Ozan Çivit / Müzik: M. Tarkan Ergün, İsmail Fidan / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: ISF Film Prodüksiyon / Türkiye / 2023 / Süre: 86 dakika / Animasyon / Genel İzleyici Kitlesi

Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa Fragman
Seslendirme Sanatçıları:
Levent Kol (Hayri)
Emine Sergen (Hale)
Yağmur Sergen (Kamil)
Şirin Giobbi (Akın)
Hakan Coşar (Mert)
Aysın Işımer
İsmet Numanoğlu
Hakan Bozbey
Sibel Görgülü
Okan Şenozan
İbrahim Bildir

11 yorum:

  1. Eğlenceli bir animasyon gibi :)

    YanıtlaSil
  2. Galiba bunun televizyonda çizgi filmi de var. Bir minik seyrederken görmüştüm sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TRT Çocuk kanalında bazen izliyorum ben. :) Youtube'da da yayınlıyorlar. Galaktik Tayfa olarak serüvenleri de yayınlamaya başlamışlar. :)

      Sil
  3. Bu aralar ne kadar çocuk animasyonu çıkıyor. Çocuklar daha çok sinemaya gidiyor sanırım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçenlerde 2019 yayınlarına dönüş yaptım listelerde animasyon sayısı yine çok göründü gözüme. Sanırım pandemi dönemi nedeniyle bir sekte yaşanmıştı. İşler açıldı. Bir de yerli animasyon üretiminde bariz artış var. Çoğunlukla da TRT Çocuk kanalına iş yapan animasyonlar yer buluyor sinemada. Hazır seyircisi var zaten ekrandan sinema salonlarına bir nevi transfer oluyorlar. Çocuklar tek başlarına gidiyor mudur, bunu gözlemleme şansı bulamadım maalesef. Yaşı biraz daha büyük olanlar gidiyorlardır büyük ihtimalle :)

      Sil
  4. Animasyonda yerli içerik görmek beni mutlu ediyor. 🫶

    YanıtlaSil
  5. Çocuklarımla beraber çok izledim rafadan tayfayı :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön