10 Aralık 2022 Cumartesi

Ajan Kedi (2018)

Marnie's Welt

Yönetmen Christoph ve Wolfgang Lauenstein kardeşler uzun yıllar önce 'Balance (1989)' isimli kısa animasyonları ile Oscar kazanmışlardı. Kardeşler, yıllar sonra tekrar bir araya gelerek iki animasyon filmi çekti. Ajan Kedi (2018) özetle bir köyde yaşayan Marnie adlı bir ev kedisi ve sahibinin hırsız olan akrabası arasında geçenleri konu ediyor. Aile, Animasyon türlerinde olan ve 92 dakika süren yapımda Marnie'nin macerasına yoga yapan kendini beğenmiş horoz Eggbert, korkak ama tehditkâr bekçi köpeği Elvis ve şovmenlik yapan egzotik bir eşek dâhil oluyor.

Marnie's Welt
Ajan Kedi (2018) Poster

Ebeveynlerin konuyu ve işlenişini klişe bulacakları film, Animasyon grafiklerinin ayrıntılarına önem verilmesi, gerçeğe yakın görüntüler ortaya koyması ve antropomorfik karakterlerin dinamik yapıda olmaları nedeniyle küçük izleyicilerin beğenisini toplar gibi görünüyor.

Belçika, Almanya ortak yapımı olan Marnie's Welt, Bremen Mızıkacıları'ndan esintiler taşıyor. Animasyon, sinemalara TME Films dağıtımıyla, 16 Aralık 2022 günü Türkçe dublajlı olarak gelecek.

Ajan Kedi (2018)

Ajan Kedi, Konusu:

Drabville köyünde sahibiyle birlikte yaşayan kedi Marnie, televizyondaki suç ve dedektif programlarına takıntılı şımarık bir ev kedisidir. Suçları çözmek ve macera yaşamaktan başka bir şey istemiyor ancak Sunshine ailesinde ona bahçeye çıkma izni bile verilmiyor. Bir gün sahibi Rosalinda'nın akrabası Paul iki bacağı da sargılı bir şekilde tekerlekli sandalyesiyle birlikte evlerine geldiğinde Marnie'nin hayatında bir dönüm noktası yaşanır. Paul usta bir hırsızdır ve ekibiyle gittikleri yerlerde soygunlar yapmaktadır. Marnie'nin evde yürürken fotoğrafını çektiğini fark eden Paul onu eşyalarıyla birlikte bir kolinin içine girmeye ikna eder ve kargo ile Kuzey Kutbu adresine yollar. 

Ajan Kedi (2018) Filmden sahne

Yolda, pişirilmemek için yaşadığı çiftlikten kaçan bir horoza ve onu takip eden tavuklara çarpmamak için fren yapan kargo aracından Marnie'nin kutusu düşer. O sırada hırsızların soyduğu evi koruyan köpek Elvis korkarak evden kaçmış, yolda Marnie ve Horoz Eggbert'i yanına almıştır. Otostop çeken şovmen eşek de onlara katılır. Hayatı bir anda hareket kazanan Marnie, yeni arkadaşlarıyla birlikte suçu çözmek ve temize çıkmak için televizyon karşısında öğrendiklerini hayata geçirmelidir.

Vizyon Tarihi: 16 Aralık 2022

Diğer Adları: Spy Cat, Marnie's Welt, Marnie's World / Yönetmen - Senaryo: Christoph Lauenstein ve Wolfgang Lauenstein / Müzik: Andreas Radzuweit / İthalat ve Dağıtım: TME Films / Almanya, Belçika / 2018 / Süre: 92 dakika / Animasyon, Macera, Aile / tt5746054 /

8 yorum:

  1. Çok sevimli bir animasyona benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film hakkında fikir edinmek için nette bir kısmını izledim. Derinliği olmayan karakterlere sahip ama bir albenisi de var. :) Çok teşekkürler.

      Sil
  2. Tatlı bir animasyona benziyor. Sinemada izleyeceğimi sanmıyorum. :))
    Bilgilendirmeniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin derecelendirmesi henüz belli değil ama 6 yaş altı için daha uygun bir film gibi gördüm ben. Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön