7 Kasım 2022 Pazartesi

Tamirhane (2022)

TAMİRHANE

Kadrosundaki oyuncularıyla dikkat çeken Komedi türündeki Tamirhane filminin yönetmenliğini Erkan Kolçak Köstendil üstleniyor. Senaryosunu Bülent Şakrak'ın yazdığı aynı zamanda yönetmenin ve senaristin oyuncu kadrosunda bulunduğu yapım boya ve kaporta dükkanı olan Yılmaz ve Müjdat'ın bir arabayı iki sokak öteye götürmeleri gereken basit bir işle başlayan ancak işlerin çığırından çıkmasıyla sonuçlanan olayları perdeye taşıyor. Nejat İşler, Erkan Can ve bu yıl festivallerde gösterilen Kar ve Ayı filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini toplayan Merve Dizdar'ın kadrosunda yer aldığı Tamirhane (2022) filmi 11 Kasım 2022 günü sinemalara geliyor.

Tamirhane (2022) Poster

1983 doğumlu çok yönlü tiyatrocu / oyuncu Erkan Kolçak Köstendil'in çektiği kısa metrajlı filmleri bulunuyor. Tamirhane filmi ile ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturan Köstendil'in filminin yapımcıları arasında Sky Films, Dentsu Türkiye, Kumbara film, idpro ve ASC Films yer alıyor.

Tamirhane (2022) Konusu:

Ruhun boyaya sirayet ettiği nadir anlardan. Yarı yalan bir hikaye.

Yetiştirme yurdunda büyüyen iki kader kardeşi Yılmaz ve Müjdat’a yine kendileri gibi büyüyen manevi babaları Nuri ve İsmet’den boya ve kaporta dükkanı miras kalır. Bir huysuz ihtiyarın arabasını iki sokak öteye bırakmak için çıktıkları yol, gece yarısı arabaya düz kontakt yapılırken onları gören ihtiyarın kalbinin dayanamaması ile hiç bilmedikleri bir yere çıkar.

Olaylar, Yılmaz ve Müjdat’ın ihtiyarın cesedini tiner kazanına koymalarını gerektiren bir noktaya gelir. Dükkanda araba boyamaya devam eden ikili, cesedin bulunduğu yakıt tankından alınan tinerle boyadıkları arabaların muhteşem gözükmeye başladığını fark ederler. İki sokak ötesi çok ilginç bir yere çıkmıştır.

Vizyon Tarihi: 11 Kasım 2022

Yönetmen: Erkan Kolçak Köstendil / Senaryo: Bülent Şakrak / Görüntü Yönetmeni: Cenk Altun / Müzik: Gazapizm / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: Sky Films / Türkiye / 2022 / Süre: 113 dakika  / tt21215056 / Komedi / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Nejat İşler (Yılmaz rolünde )
Rıza Kocaoğlu (Müjdat)
Merve Dizdar (Aynur)
Bülent Şakrak (Ayhan)
Ali Seçkiner Alıcı (Kayhan)
Gökhan Kıraç (Zargana)
Engin Hepileri (Gürdal)
Yaren Alaca (Meral)
Erkan Kolçak Köstendil
Erkan Can (Polis)

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Kadro kesinlikle güzel, yönetmenin tiyatro ile ilgili olması filme ayrı bir hava katmış olabilir. Röportajlarında okumuştum bunu. Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Oyuncuları çok iyi, seyredilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu çok ilginç geldi bana merak uyandırıcı bir yapıya sahip. Hele de boyamaların gözlerine güzel görünmesi ayrıntısı :)) Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. yarı yalan bir hikaye tanımı çok hoş, izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. merve dizdar ile engin hepileri, sevdiklerim :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön