21 Kasım 2022 Pazartesi

One Piece Film: Red (2022) Animasyon Filmi

ONE PIECE FILM: RED

Gorô Taniguchi'nin yönettiği Japonya yapımı One Pice Film: Red (2022) Animasyon filmi 25 Kasım 2022 günü sinemalara geliyor. Eiichiro Oda'nın mangasından sinemaya uyarlanan, animasyon dizisi ve 15 civarında sinema filmi olan One Piece serisi sihrin var olduğu, süper güçlere sahip korsanlardan oluşan çetelerin denizlerde yelken açtığı bir dünyayı anlatıyor. Yakında Filmartı dağıtımıyla vizyona girecek olan Macera, Animasyon, Aksiyon türlerindeki "One Piece Film: Red" konu olarak bağımsız bir film. Müziğin gücüyle dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeyi hedefleyen Uta'nın maceralarını anlatıyor.

One Piece Film: Red (2022) Animasyon Filmi Poster

Barındırdığı vokal parçalarla müzikal hissini yaşatan film shounen tarzı aksiyon sahnelerine sahip. Shonen kelimesinin Japonca'da genç erkek, erkek çocukları tanımlamak için kullanıldığını belirtelim. Aksiyondan bahsetmişken meraklısı için söyleyelim, filmde hayli uzun bir savaş sahnesine yer verilmiş...

One Piece Film: Red (2022) Animasyon Filmi Uta ve Luffy

One Piece Film: Red Karakterleri;

Uta, binden fazla bölümü olan One Piece animasyon dizisine 1029. bölümde dahil olan yeni bir karakter. Yediği bir meyve ile şarkı söyleme, efektler yaratma yeteneğine sahip olan Uta'nın One Piece Film: Red filminde söylediği şarkıları ise Japon şarkıcı Ado seslendiriyor. Seyirciler şarkıları Japonca dinleyecek. 

One Piece Film: Red (2022) Animasyon Filmi, Uta

Filmin ana karakteri şarkıcı Uta'dır. Ona, babası olan Shanks ve korsan ekibi, ayrıca yine şeytan meyvesi yiyen vücudu kauçuktan olan Luffy eşlik ediyor. Önceki filmlerden Koby, Trafalgar Law'da animasyonda boy gösterecek olan karakterlerden bazılarıdır.

One Piece Film: Red (2022) Animasyon Filmi, Shank

One Piece evreni (evren kelimesini kullanmak doğru bir tanım olsa gerek) birçok medya biçimiyle hayranlarının karşısına çıkıyor. Orjinal hikayenin 2022'de serinin 25. yıl dönümünü 1000. bölümü ile kutlayan ONE PIECE Manga'sının Guinness Rekorlar Kitabına giren bir başarısı bulunuyor.

Dünyanın En Uzun Kitabı rekorunu kıran kitabı, sevgili kitapcumhuriyetim'in blogundaki One Piece yazısından görüntüleyebilirsiniz; Kitabın kaç sayfa olduğunu tahmin etmek hakikaten zor.

One Piece Film: Red, Konusu:

Müzik adası Elegia’da, dünyanın en iyi sanatçısı olarak bilinen ama daha önce yüzü hiç görülmemiş olan Uta, ilk canlı konserini verecek ve hayranlarına kendini gösterecektir. Dünyanın dört bir yanından konsere gelen hayranların arasında Luffy ve Hasır Şapka Korsanları da vardır. Ancak etkinlikler başladığında Uta’yla ilgili onları şok edecek bir gerçek öğrenirler.

One Piece Film: Red (2022) Animasyon Filmi

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2022

Yönetmen: Gorô Taniguchi / Senaryo: Tsutomu Kuroiwa / Manga: Eiichiro Oda / Görüntü Yönetmeni: Ejian Changgao / Müzik: - / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Filmartı Film / Japonya / 2022 / Süre: 115 dakika / Macera, Animasyon, Aksiyon / tt16183464 / PG13

12 yorum:

  1. Bu yıl hep sevdiğim filmler gösterime girdi hangisini izleyeceğimi şaşırdım ilk defa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. One Piece bildiğim bir konu değildi. İlk defa devasa uzunluktaki kitabını görünce tanışmıştım seriyle. Ki sinema filminin vizyona girişi de takip eden günlerde belli oldu. Ben de izlemeyi düşünüyorum. Ado'nun film şarkıları Japonya'da çok dinlenir olmuş. Hiç sevmesen müzikleri filmi kurtarır diye düşünüyorum.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. oleey işte en iyi habeer :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç yüzmediğim karasuları bunlar. Aslına hep diyorum bir yerden giriş yapayım, yorum yazamıyorum çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar önce bir challenge katılmış bol bol Japon animesi izlemiştim. Hala o zamanların ekmeğini yiyorum ben :) Yoksa Ova neymiş, manga serileri nelermiş hiç haberim yoktu :) Senin de katıldığın sezonluk kitap okuma etkinliklerin vardı. Bir onlara katılamadım. Hala üzülürüm bu konuda.

      Sil
  4. One Piece çok uzun bir seri, bir kısmını izlemiştim. Bu kez konu biraz farklı, şarkıcı kızı görmemiştim, başrolde Luffy olsa daha iyi olurmuş. Animenin karanlık havası yerini ışıltılı bir dünyaya bırakmış gibi. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uta'yla tanışmak için 1029'u bölümü orjinal olarak izledim. Karakter olarak beni çekti açıkçası. One Piece'nin daha önce çekilen sinema filmlerinin başlıklarına şöyle bir baktım ki sayısı 10'dan fazla Luffy onlarda rol almış... Karanlık taraf bu filmde yer buluyor anladığım kadarıyla, hipnotik durumlar söz konusu ve hayli uzun dediğim savaş sahnesi yarım saat gibi bir süreye sahip... Kaç ay sonra olur bilmiyorum ama bu filmi izleyip One Piece evrenine bir giriş yapayım diyorum :)

      Sil
  5. Kız kardeşim sever bunu ben ona önereyim. 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyorsa kaçırmasın diyeceğim ama oralarda vizyon tarihi 4 Kasım olarak görünüyor...

      Sil
  6. Bunun gibi anime filmleri Türkiye'de de mutlaka vizyona giriyor, büyük bir talep var demek ki. Ben bu seriyi elbette duydum ama hiç bulaşmadım, o yüzden benim ilgi alanımın dışında :D Ama kardeşime söyleyeyim, o izler belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Japonya taraflarından Jujutsu Kaisen 0, Doraemon, Sword Art Online gibi filmler yakın zamanlarda sinemalarda gösterildi. En çok tutan da yazdığım filmler arasında açık ara Jujutsu Kaisen 0 oldu. Bakalım One Piece gişe rakamları anlamında ne yapacak. One Piece'in en son 1045. bölümünün yayınlandığını gördüm. Bir maşallahı hak ediyor. Dizisine bulaşılmaz katılıyorum sana. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön