29 Kasım 2022 Salı

Buğday Tanesi (2022)

BUĞDAY TANESİ

Birleşmiş Milletler'in tüm dünyada Dünya'da Engelliler Günü olarak ilan ettiği 3 Aralık gününden bir gün önce Milletvekili Serkan Bayram'ın hayat hikâyesinden esinlenerek çekilen Buğday Tanesi isimli film vizyona girecek. Erzincanlı olan ve bir dönem Erzincan, sonrasında İstanbul Milletvekili olan Serkan Bayram'ın hayatının anlatıldığı filmin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca üstlendi. Yapımcısı ise Beyrut Yapım oldu. Bilet fiyatları tüm Türkiye'de 30 TL olarak belirlendi. Filmin geliri ise tahsis edilen bir arazide yapılacak olan engelli yaşam merkezi için kullanılacak.

Buğday Tanesi (2022) Poster

Erzincan Refahiyeli olan Serkan Bayram bebekken tarlada çıkan bir yangında yanmış 40 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayata tutunmuş. Ellerini kullanamayan Bayram, İstanbul Hukuk Fakültesine girip avukat olmuş, hakimlik hayali ise ellerini kullanamaması nedeniyle gerçekleşememiş.

Milletvekili ile yapılan bir söyleşide Bayram, Hakim ve Savcılık Sınavı'nı kazandığını ancak mülâkatta elendiğini anlattı. Elenmesine neden olan kanun maddesinin açılımı şöyle; Hakim ve Savcılar Kanununun 8. maddesinde "alışılmışın dışında, çevrenin yadırgayacağı vücut bozukluğu bulunmamak" ibaresi. Milletvekili Bayram'ın öncülüğünde tüm partilerin de desteğiyle bu madde kaldırılmış...

Kutsi'nin başrolde olduğu ve Serkan Bayram'ı canlandırdığı Buğday Tanesi (2022) filmi 2 Aralık 2022 günü CJ ENM dağıtımıyla sinemalarda gösterilecek.

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2022

Yönetmen: Doğan Ümit Karaca / Senaryo: Volkan Kapkın / Görüntü Yönetmeni: Ahmet Münür Gürsoy / Müzik: Yıldıray Gürgen / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: Beyrut Yapım / Türkiye / 2022 / Süre: ? dakika / Dram /

Oyuncu Kadrosu:
Kutsi
Yeliz Akkaya
Deniz Arna
Yusuf Aytekin
Sinem Reyhan Kıroğlu
Devrim Kabacaoğlu
Taha Yusuf Tan
Erkan Bektaş

6 yorum:

  1. Konusu ilginç, vücut ile alakalı olarak alınmaması baya bir ürkütücü, izlemek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasa yapıcılar neyi baz alarak böyle bir kural getirmişler anlamak zor. "Çevrenin yadırgayacağı bozukluk" Bu söylem çok acı...

      Sil
  2. duymadım bu kişiyi, serkanı, izleriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yıllarda mecliste iki milletvekili dikkat çekti. Biri Serkan Bayram, diğeri de Şafak Pavey'di.

      Sil
  3. Hiç bilmiyordum, amaç çok güzelmiş. Ben bu filmi çok sevecek birini biliyorum iyisi mi ona yılbaşı hediyesi olarak alayım. :)

    YanıtlaSil
  4. Bu kişiyi tanımıyordum, hikayesini de duymamıştım. Seyretmeli filmi tabiki Serkan Bayram hakkında da biraz araştırma yapmalı.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön