5 Kasım 2022 Cumartesi

Black Panther: Yaşasın Wakanda (2022)

Black Panther: Wakanda Forever

İlk filmi 'Fruitvale Station (2013)' ile önemli bir çıkış yakalayan, boks konulu 2015 yapımı 'Creed: Efsanenin Doğuşu'nu çeken sonrasında ise Kaptan Amerika: Sivil Savaş (2016) filminde ilk kez gördüğümüz karakter Black Panther'in solo filmini yöneten Ryan Coogler, Black Panther: Yaşasın Wakanda filminde yeni bir macerayla 4 yıl aradan sonra seyircinin karşısına çıkıyor. 

Black Panther: Yaşasın Wakanda (2022) Poster

Serinin ilk filmi Black Panther (2018)'de, Afrikalı süper kahraman T'Challa'nın kral oluşu ve düşmanları ile yaptığı mücadeleyi izlemiştik. Black Panther: Yaşasın Wakanda (2022) filminde ise Wakanda ulusu, kralları T'Challa'nın yasını tutarken müdahaleci dünya güçleriyle karşı karşı kalacak.

Chadwick Boseman 2020 Yılında Kansere Yenik Düştü

Marvel filmi olan Black Panther'in kadrosundan tanıdık isimlerin çoğunlukta olduğu Black Panther: Wakanda Forever'da gözler kansere yakalanarak hayatını kaybeden sevilen oyuncu Chadwick Boseman'ı arayacak... Filmde "Ramando" karakterine hayat veren Angela Bassett'in Tina Turner'ı canlandırdığı "What's Love Got to Do with It (1993)" biyografisindeki rolüyle bir Oscar adaylığı bulunuyor. Filmin diğer önemli rollerinden birinde göreceğimiz Lupita Nyong'o'u "12 Years a Slave (2013)" ile Oscar'ı kucaklamış. Martin Freeman'ı ise Sherlock dizisindeki Dr. Watson rolüyle hatırlıyoruz.

Black Panther: Yaşasın Wakanda, Disney Stüdyoları'ndan sinemalara geliyor. Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle izlenebilecek olan film 11 Kasım 2022 günü gösterime girecek.

Black Panther: Yaşasın Wakanda (2022)

Black Panther: Yaşasın Wakanda - Black Panther: Wakanda Forever (2022) Konusu:

Queen Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye ve Dora Milaje, Kral T'Challa'nın ölümünün ardından Wakanda ulusunu, onlara müdahale etmek isteyen dünya güçlerinden korumak için savaşmaya hazırlardır. Wakanda halkı, hayatlarının bir sonraki bölümünü kucaklamak için çabalarken kahramanlar, War Dog Nakia ve Everett Ross'un yardımıyla bir araya gelecek ve Wakanda krallığı için yeni bir yol çizeceklerdir.

Vizyon Tarihi: 11 Kasım 2022

Diğer Adı: Black Panther: Wakanda Forever / Yönetmen: Ryan Coogler / Senaryo: Ryan Coogler, Joe Robert Cole / Görüntü Yönetmeni: Autumn Durald Arkapaw / Müzik: Ludwig Göransson / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Disney / ABD / 2022 / Süre: 161 dakika / Macera, Aksiyon, Dram / tt9114286 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Angela Bassett (Ramando)
Lupita Nyong'o (War Dog Nakia)
Letitia Wright (Shuri)
Danai Gurira (Okoye)
Winston Duke (M'Baku)
Alex Livinalli (Attuma)
Mabel Cadena (Namora)
Florence Kasumba (Ayo)
Dominique Thorne (Riri Williams)
Michaela Coel (Aneka)
Tenoch Huerta (Namor)
Martin Freeman (Everett K. Ross)
Shiquita James (Dora Milaje)

8 yorum:

  1. en sevdiğim olmaya aday bu yıl :) gelsin de bir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marvel solo filmleri arasında Black Panther'in ve Shang Chi'nin yerini ayrı tutarım :) Chadwick Boseman yok ama yönetmene güveniyorum. İnşallah beklentiyi karşılar diyelim.

      Sil
  2. Avm de dolaşırken avatar ve u filmin afişleri baya bir ilgimi çekti, izlemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avatar'ın ilk filmini hala gösteriyorlar mı, bunu bilmiyordum. İkincisine de az bir zaman kaldı. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Boseman'lı filmi severek izlemiştim, vefat haberi çok üzücüydü. Bu filmi de izlemeyi düşünüyorum ama onsuz eksik olacak gibi geliyor şuan..

    YanıtlaSil
  4. Ben ilkini de izlemedim. Denk geldiysem de sanırım as geçmişimdir.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön