4 Ekim 2022 Salı

Kurak Günler (2022)

Burning Days

Yönettiği filmlerle kariyerinde başarılı bir grafik çizen Emin Alper'in dördüncü filmi olan Kurak Günler'in festival yolculuğu devam ediyor. Altın Portakal için yarışan Kurak Günler (2022), 4 ve 5 Ekim 2022 günlerinde Antalyalı seyircilerle buluşacak. Film, Türkiye genelindeki sinemalarda ise 9 Aralık 2022 günü gösterime girecek. Kurak Günler, vizyona girmeden önce 33. Ankara Film Festivali bünyesinde Ankaralı seyircilerle buluşacak.

Kurak Günler (2022) Poster

Dram türünde olan politik, psikolojik gerilim öğeleri taşıyan filmin başkahramanı olan savcı rolünü 32 yaşındaki Selahattin Paşalı canlandırdı. Yapımda toplumsal eleştiri yapılırken Anadolu gerçekleri bir kasabada yaşayanlar model alınarak işlenmiş; Hakim, Savcı, Belediye Başkanı, gazeteci, avukat ve dişçi perdede hayat bulan karakterlerden bazıları olarak karşımıza çıkacak.

Emin Alper'in yönettiği filmler ise şöyle; Tepenin Ardı (2012), Abluka (2015), Kız Kardeşler (2019) ve Kurak Günler (2022)

Kurak Günler (2022) Konusu:

Emre, Yanıklar kasabasına yeni tayin olmuş çiçeği burnunda bir savcıdır. Bekleyen işlere büyük bir ciddiyetle sarılan Emre, başta belediye başkanı Selim Bey olmak üzere kasaba eşrafı tarafından büyük bir saygıyla karşılanmıştır. Ancak bu hoş karşılamaya rağmen ilk günden itibaren bazı tuhaflıklar ve gerginlikler yaşanır. Belediye başkanlığı seçimleri yaklaştıkça kasabadaki gerginlik iyice artar. Emre, siyasi çekişmelerde taraf olmak istemese de ona karşı yükselen homurtular, onu yavaş yavaş kasabanın manipülasyon ustası muhalif gazetecisi Murat'a yaklaştırır ve genç savcı kısa süre sonra kısır bir döngüye sıkışıp kalır.

Kurak Günler (2022) Selahattin Paşalı

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali "Kurak Günler" Gösterim Tarihleri:

  • 4 Ekim Salı 17:00 - AKM Aspendos Salonu
  • 5 Ekim Çarşamba 21:45 - Yıldızların Altında 1
Vizyon Tarihi: 9 Aralık 2022

Diğer Adı: Burning Days / Yönetmen - Senaryo: Emin Alper / Görüntü Yönetmeni: Christos Karamanis / Müzik: Stefan Will / Dağıtımcı: Bir Film / Yapımcı: Kerem Çatay, Nadir Öperli Yapım: Liman Film, Ay Yapım / Türkiye, Almanya, Fransa, Hollanda, Yunanistan, Hırvatistan / 2022 / Süre: 129 dakika / Dram / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Selahattin Paşalı
Ekin Koç
Selin Yeninci
Erol Babaoğlu
Erdem Şenocak
Sinan Demirer
Nizam Namidar
Ali Seçkiner Alıcı
Eylül Ersöz

8 yorum:

  1. Kadro da ilginç konu da umuyorum sıkıcı değildir. Öyleyse sevebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Alper'in Kız Kardeşler filmini izlemiştim. Sıkılmaya vakit kalmıyor. Kurak Günler'in izleyici tepkileri güzel. Seversin bencesi :)

      Sil
  2. bu oyuncuya gözümüz alıştı :) alina boz un dizisinde vardı :) izleriz artıkın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paşalı'yı diyorsun. Televizyondan ben de hatırlıyorum onu. Kadroda adını görmek beni şaşırtmıştı...

      Sil
  3. Bu yıl Türkiye sinemasında en merak ettiğim film buydu, bir an önce 25 Kasım olsa da izlemeye gitsem :) Sinema yazarları bu filmin Türkiye'nin Oscar adayı yapılmamasına duydukları kızgınlığı dile getiriyor son günlerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurak Günler'e karşı ayak oyunları had safhada. Emin Alper'in takipçisiyim. Zaman zaman yaşanan terslikleri açıklıyor. Açıklamaları hayretler içinde okuyorum...

      Sil
  4. Filmi dün gidip sinemada seyrettim, Kültür bakanlığının ayıbına karşılık destek olmak için. İyi ki gitmişim. Çok iyi çekilmiş, konunun iyi olması yanı sıra çekim ve görüntü kalitesi açısından da aldığı ödülleri hakeden bir film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurak Günler son zamanlarda en çok izlenen festival filmlerinden oldu. İyi işler çıkarıp karşılık bulamayan sonra sektöre mecburen küsen yönetmenler var. Onlara da umut olmuştur bu başarı. Bir sinemasever olarak çok teşekkür ediyorum.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön