13 Ekim 2022 Perşembe

Gulliver Dönüyor (2021)

Gulliver Returns

Ukrayna yapımı Macera, Aile, Animasyon türlerindeki Gulliver Dönüyor (2021), Lilliput halkından acil bir yardım çağrısı alan Gulliver'in adaya gittiğinde içine girdiği zorlu mücadeleyi anlatıyor. Lilliput’un yeni Kralı, geçmişte kendilerine yardım eden Gulliver'i halkı karşısında yüceltmiş dev gibi göstermiştir. Ancak Gulliver geldiğinde onu kendi boylarında biri olarak görünce ve halk bu duruma öfkelenince bir mahkeme kuruyor, sahtekârlıkla suçladığı Gulliver'in idamını istiyor... Harun Can, Uğur Taşdemir, Begüm Günceler'in dublajını yaptığı film 90 dakika sürüyor. Genel izleyici kitlesine hitap eden animasyonda şarkılar da bulunuyor.

Gulliver Dönüyor (2021) Poster

Jonathan Swift'in yazdığı Gulliver'in Gezileri kitabında gemilerde doktorluk yapan Gulliver bir fırtınada gemisi batınca kendisini her şeyin minicik olduğu bir adada, Lilliput'ta bulmuş, bir başka macerasında ise devler ülkesine gitmişti.

Bir zamanlar oyuncu olan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Jonathan Switf'in kitabına alternatif bir yorum yapmış; "Gulliver'in aslında dev olmadığı yüreğinin büyük olduğu" fikrine istinaden de Gulliver Returns filmi start almış. Ilya Maksimov’un yönettiği 2021 yılı yapımı olan animasyon Ukrayna'nın 30. Bağımsızlık Günü'ne adanmış. Gulliver Dönüyor, sinemalara 14 Ekim 2022 günü CJ ENM dağıtımıyla geliyor.

Gulliver Dönüyor - Gulliver Returns (2021) Konusu:

En büyük masal kahramanlarından birinden Gulliver'den yepyeni bir macera! Gulliver yardımını isteyen Lilliput halkından acil bir mektup alır. Adada dikkat çekici değişikliklerin meydana geldiğini gören Gulliver ve arkadaşları, kendilerini olağanüstü olaylar kasırgasının içinde bulurlar. Bu yeni macerada kurnaz düşmanlar ve zorlu kovalamacalarla karşılaşırlar. Ama birlikte her engeli aşabilirler çünkü dostluk ve sevgi her zaman kazanır! Tüm ailenin keyif alacağı yeni ve eğlenceli bir macera.

Vizyon Tarihi: 14 Ekim 2022

Diğer Adı: Gulliver Returns / Yönetmen: Ilya Maksimov / Senaryo: Michael Ryan / Müzik: Yuriy Grom / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Film Medya / Ukrayna / 2021 / Süre: 90 dakika / Macera, Animasyon, Aile / tt11238518 / Genel İzleyici Kitlesi

Seslendirme Kadrosu:

Harun Can, Uğur Taşdemir, Begüm Günceler, Tarkan Koç, Ender Koçyiğit

4 yorum:

  1. oleeeey :) biz de böyle uluslar arası gösterime giren çizgi film yapabilsek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun sonrası merak edip bir iki yerli animasyona baktım. Mesela "Tay" önümüzdeki haftalarda Oman, BAE, Kuveyt ve Suudi Arabistan'da gösterilecekmiş. Karagöz: Yar Bana Bir Eğlence, Almanya'da gösterilmiş. Dar vakitte baktım. Daha eski filmlerden de yurt dışı programları öğrenebilirim... Avrupa ve Uzak Doğu ve Rusya cenaplarına gidebilmiş miyiz ben de merak ettim. :)

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor. Küçükken kitapları vardı sanırım, okuduğumu hatırlıyorum. Ben Gülüver diyordum. 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülüver iyiymiş. Yazarken ben de Güliver diye yazıp hep düzelttim :) Kitap sanırım temel eğitim kitapları arasında. Ama bu filmin kitapla çok alakası yok. Kahramanlar bayağı bir şekil ve kimlik değiştirmiş diyor izleyen yorumları. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön