26 Ekim 2022 Çarşamba

Aya Sihirli Yolculuk (2021)

Moonbound

Alman yazar ve oyun yazarı Gerdt Von Bassewitz, 1912 yılında oyunlaştırdığı Peter'ın Ay'a Yolculuğu'nu (Peterchens Mondfahrt), 1915 yılında çizimli çocuk hikâye kitabı olarak bastırdı. Fantastik bir peri masalının anlatıldığı hikâyede, Peter ve küçük kız kardeşi Anneli, Bay Zoomzeman adlı bir Mayıs böceğine, Ay'da bulunan kayıp altıncı bacağını geri alması için yardım ederler. 2007 yılında bu kitabın İngilizce çevirisi yapıldı.

Aya Sihirli Yolculuk (2021) Poster

Yönetmen Ali Samadi Ahadi ise bu hikâyeyi Moonbound adlı Animasyonla sinemaya taşıdı. Almanya, Avusturya ortak yapımı Macera, Aile, Animasyon türlerindeki Aya Sihirli Yolculuk (2021), Bir Film dağıtımıyla 28 Ekim 2022 günü seyircilerle sinemalarda buluşacak.

Orjinal Peterchens Mondfahrt Kitabı

Aya Sihirli Yolculuk - Moonbound (2021) Konusu:

Peter ve kardeşi Anne yakın zamanda astronot olan babalarını bir görevde kaybettikten sonra anneleriyle yeni bir eve taşınmıştır. Peter babasını kaybettiği için üzgündür. Yeni evlerinde hayalperest küçük kız kardeşi Anne ile aynı odayı paylaşmaktan pek memnun değildir.

Aya Sihirli Yolculuk 2021, Bay Böcek ve Anne

Yeni evleri kurumuş otlarla çevrili bir yerdedir. Bir zamanlar yemyeşil olan bu yerlerde var olan bir huş ağacında Mayıs böcekleri mutlu bir hayat sürmektedir. Bay Böcek (Zoomzeman) evlendiği sırada kötü kalpli Ay Adamı, iki yardımcısı ve kaniş köpekleri, böceklerin yaşadığı bu yere iş makineleriyle saldırır. Bayan Zoomzeman kocasından Gece Perisi'ne gidip kendilerini kurtarmasını ister. Dolunay ışığının vurduğu su yansımasına giren ve aya doğru uçan Bay Böcek Ay Perisi'ni bulup istediği yardımı alır ancak Peri kötü adamlarla birlikte yaşadıkları huş ağacını da Ay'a hapsetmiştir. Bay Böcek'in karısı ve altıncı koluyla birlikte! Bu noktadan sonra görevini bitirdiğini söyleyen Gece Perisi Bay Böcek'e "sadece hayvanları seven insanların ona yardım edebileceğini" söyler. Aradan uzun yıllar geçer ve bay böcek bu hikâyesini her gördüğü böceğe anlatmaya devam eder...

Peter ve Anne'in yolu yeni okullarına gidecekleri ilk gün üç öğrenci tarafından kesilir. Yeni çocukların alay merkezi olan Peter'ın kendini kanıtlaması için bir sapanla kavanoz içine konulan bir böceği öldürmesi gerekmektedir. Peter bir taşa nişan alır ve seken taş bir arı kovanına çarpar. Kötü çocuklar arılardan kaçarken Anne, kavanozun içinde bulunan böceğin konuştuğunu duyar. Kavanozdaki böcek Zoomzeman'dır ve aradığı iyi kalpli insanları bulduğuna inanmıştır.

Bay Böcek'e sadece Anne inanır ve onunla Ay'a gitmek için dolunayın olduğu gece yola çıkar. Peter durumu fark eder ve peşlerinden o da suya yansıyan dolunay görüntüsünün içine dalar, kendini uzayda bir yerde bulur. Burada yaşlı Kum Adamla tanışır.

Aya Sihirli Yolculuk 2021 Peter, Kum Adam ve Bay Böcek

Anne ve Bay Böcek Yıldızlı Çayır'a ulaşmış orada Kayan Yıldız okulu öğrencileri minik perilerle tanışmıştır. Konuştukları sırada Ay Adam'ın saldırısına uğrar ve kaçırılırlar. Geride kalan Bay Böcek'i Kayan Yıldız okulunun öğretmeni olan Kum Adam ve Peter bulur.

Peter Ay'a ulaşmak ve Anne'i kurtarmak, Bay Böcek huş ağacını, karısını ve kolunu bulmak, Kum Adam öğrencilerine ulaşmak için birlikte bir maceraya atılır.

Aya Sihirli Yolculuk 2021 Gece Perisi ve Arkadaşları

Derecenlendirmesi 6A olan Moonbound, kötülere karşı güçlerini cesaret ve azimle birleştiren varlıklar, kardeşi Anne'e iyi davranmayan Peter'in iyi yönde değişmesi, Anne'in yardım beklemek yerine kendi çözümlerini üretebilmesi filmin olumlu yönlerinden. Fantastik animasyon da böcekler ve insanların karşı karşıya geldiği bir çatışma sahnesi, şimşek atan bir karakter, saldıran kaniş köpekleri gibi şiddet içeren sahneler bulunuyor. Kolu olmayan ve kolunu bulmak için çabalayan bir böcek, Peter'in ölen babasına üzülmesi gibi sahneler duygusal anlamda destek gerektirecek bölümler arasında bulunuyor.

Vizyon Tarihi: 28 Ekim 2022

Diğer Adı: Moonbound / Yönetmen: Ali Samadi Ahadi / Senaryo: Ali Samadi Ahadi, Arne Nolting / Müzik: Ali N. Askin / Dağıtımcı: Bir Film / Şirket: Bir Film / Almanya, Avusturya / 2021 / Süre: 84 dakika / Macera, Animasyon, Aile / tt14534992 / 6A

5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Konu güzel, fakat karışık bir film. Çocuk olsaydım bazı sahneler kesin korkuturdu beni. Periler çook tatlı ama :)
      Çok teşekkürler deep :)

      Sil
  2. Fragman çok hoşmuş, izlemesi keyifli olur. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmden karışık sinyaller aldım ben. Fragman kesinlikle çok güzel. Ama büyükler sıkılır bu filmden. Demedi deme :))

      Sil
  3. Yılın beklenen zamanı geldi bu hafta sıpamızı sinemayla tanıştırcaz. Ay çok heyecanlıyım ya film bakınıyorum, önerilere açığım. 🤭

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön