5 Ekim 2022 Çarşamba

Amsterdam (2022)

AMSTERDAM

Kadrosu yıldızlarla dolu olan Amsterdam filmi en son 2015 yılında film çeken David O. Russell tarafından yazıldı ve yönetildi. American Hustle ve Umut Işığım, yönetmenin bilinen filmleri arasında bulunuyor. Russell'ın 1933 yılında 'Business Plot' adı verilen komplodan esinlenerek çektiği kısmen suç hikayesi olan filminde, savaş zamanlarında sağlam dostluk kurmuş üç arkadaşın cinayet suçlamasıyla karşı karşıya kalmalarıyla yaşananlar anlatılıyor. Bu üç arkadaşı Christian Bale, Margot Robbie ve John David Washington canlandırıyor. Savaş yıllarına, 20. yüzyılın başlarına geri dönüşler yapılarak arkadaşlıklarının temelini öğreneceğimiz kahramanlarımız işlenen bir cinayeti örtbas etmeye çalışan kötü insanların hedefi olacaklar.

Amsterdam (2022) Poster

Çekimleri Los Angelas'ta gerçekleştirilen Dram, Tarihi, Komedi türlerindeki Amsterdam (2022), UIP Türkiye dağıtımıyla 7 Ekim 2022 günü gösterime girecek.

Amsterdam (2022) Konusu:

Arkadaş olan doktor Burt, hemşire Valerie ve Avukat Harold, 1930'lu yıllarda kendilerini bir suç zincirinin ortasında bulurlar. ABD Senatörü Bill Meekins'in öldürülmesine tanık olmalarının ardından şüpheler bu üç arkadaşın üzerinde toplanır.

Amsterdam (2022) Christian Bale, Margot Robbie ve John David Washington

Vizyon Tarihi: 7 Ekim 2022

Yönetmen - Senaryo: David O Russel / Görüntü Yönetmeni: Emmanuel Lubezki / Müzik: Daniel Pemberton / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Disney / ABD / 2022 / Süre: 134 dakika / Dram, Tarihi, Komedi / tt10304142 /

Oyuncu Kadrosu:
Christian Bale (Dr. Burt Berendsen)
Margot Robbie (Hemşire Valerie)
John David Washington (Harold)
Anya Taylor-Joy ( Valerie'nin kız kardeşi Libby)
Robert De Niro (General Gil Dillenbeck)
Zoe Saldana (Irma)
Timothy Olyphant (Katil Taron)
Mike Myers (Paul)
Michael Shannon (Henry Norcross)
Rami Malek (Tom Voze)
Andrea Riseborough (Beatrice)
Chris Rock (Milton King)
Taylor Swift (Senatörün kızı Elizabeth)
Alessandro Nivola (Dedektif Hiltz)
Matthias Schoenaerts (Dedektif Lem)

20 yorum:

  1. Sanki Sevgili Filmgündemi bana, Buarenors eğer sizde bu film vizyona girerse mutlaka gitmelisin diyor gibi hissettim:) Şu ansa bizde vizyona girmesi için heyecanla dua etmekteyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, yazıyı hazırlarken bir iki inceleme okumuştum. Şimdi de Metacritik ve Rotten tomatoes'in eleştiri önizlemelerine baktım. Film biraz hayal kırıklığı yaratmış gördüğüm kadarıyla. Eğlenceli yanları olduğu da söyleniyor. Çok detaya girmeyeceğim, "Rus Ruleti sever misiniz?" diye sormakla yetineyim :))

      Sil
    2. Severim:) Ondan bağımsız olarak da filmle aramızda bir sıcaklık oluştu ve olumsuz ifadelere rağmen ilgim devam etmekte. Kaderime razıyım, yeter ki buralara gelsin:))

      Sil
    3. İnşallah diyeyim, sizin gözünüzden film yorumu okumak ayrı bir keyif. :)

      Sil
    4. Flaş... Flaş... Flaş...!!!

      Bir son dakika gelişmesi!!!

      Buraneros az önce Amsterdam'a takık vaziyette kedinin ciğere bakması gibi bakınırken... Bir başka AVM'de başka bir işletmeciye aitken kapanmak zorunda kalan sinemanın Cinemaximum bünyesine geçtiğini öğrendi. Ve Cinemaximum Amsterdam'ı o sinemaya koymuş:) Yarın 12'de bir randevusu var, onun akabinde bir terslik olmazsa filmi izleyecek, sonrasında ne yapar bilmiyorum. Hımmm belki yazar:))

      Sil
    5. Haber güzel, sinemanın tekrar açılmış olması daha da güzel bir haber. :) Umarım her şey yolunda gider. Efsane bir Cumartesi olur :) Film hakkında kısa da olsa bir iki satır fikir bile kıymetli bizim için :))

      Sil
  2. İlginç geldi konusu ve oyuncular.. Beklemede kalacağım bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin konusu ve kadroya üstten bakınca güzel görünüyor. Fragman da hoş. Olumsuz eleştirenlere kulak versek mi vermesek mi karar veremedim ben. :)

      Sil
    2. Kararımı kendim vermek istiyorum acıkçası 😂😁😁

      Sil
  3. Kadrosu çok iyi gerçekten. Bu filmi görmüştüm, filmler konusunda kendimi geliştirdim biraz galiba. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin ilk başta ismini çok sevdim ben, kadroyu görünce gözlerim faltaşı gibi açıldı. Beklenti büyük, film bunu karşılayacak mı merak içindeyim. Zaman zaman insan film izleme ihtiyacı duyuyor. Umarım seni mutlu edecek, iyi filmlere rastlarsın hep :)

      Sil
  4. Ayy suç filmi severim. Bale de severim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Margot'u stüdyo filmleri haricinde izlemek ayrı bir keyif, Bale'i de severiz kii :) Suç var ama diğer türleri de tarihi dram komedi hepsini karıştırmışlar iyi bir çorba olmuştur umarım...

      Sil
  5. bale, makinist filminde zayıfladıktan sonra garip bir tip oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O filmi biliyorum, izlediğim hayal meyal geliyor aklıma. Film için insan sağlığını tehlikeye atacak işlere girişmeli bu tartışılır... Teşekkürler deep :)

      Sil
  6. Yönetmeninin trans yeğenine cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkmasına ve kendisinin set ortamlarında saldırgan tavırlar sergilediği bilinmesine rağmen yıldızlar geçidine dönmüş kadrosuyla bu sıralar büyük tepki görüyor bu film. Konu ve oyuncular ilgi çekmesine çekiyor kesinlikle ama benden pas.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bilgileri senden öğrendim. Bazen filmin çok düşük puanı olduğunu görüp araştırınca nedenini anlıyordum ama bu kez 'tür' karmaşasına yormuştum puan düşüklüğünü.

      Sil
  7. Filme beklenilen ilgi gösterilmedi diye biliyorum. Zarar ediyormuş. Christian Bale ve Robert De Niro gibi iki hayran olduğum aktör var. Bu bilgiyi ilk öğrendiğimde bayağı yükselmiştim. Taylor-Joy ve Margot Robbie de ekstrası :D Muhakkak izlenebilir bir şey vardır herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, rakamlara şimdi baktım da elde edilen gelir bütçenin yarısını bile karşılamamış. Görüntü, müzik olarak bir de sanırım dinamik sahneleri var bunlarla izleyeni doyurur diye düşünüyorum. İzlemeden önce Amerikan tarihine vakıf olmak filmin içine girmek için fayda sağlayabilir... İMDb puanı da 6 üstünde oluşmuş.
      Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön