15 Eylül 2022 Perşembe

Üç Bin Yıllık Bekleyiş (2022)

Three Thousand Years of Longing

İngiliz şair ve yazar A.S Byatt'ın kitaplarından olan Tutku (Possession: A Romance), yönetmen Neil LaBute tarafından Tutku - Possession ismiyle sinemaya uyarlanmıştı. Yazarın hikâyelerden oluşan, adını kitaba veren ve içinde Osmanlı İmparatorluğu, İstanbul ve Ankara'ya dair bölümler olan "The Djinn in the Nightingale's Eye" bu kez yönetmen George Miller tarafından beyazperdeye aktarıldı.

Üç Bin Yıllık Bekleyiş (2022) Poster

Three Thousand Years of Longing filminde, Türkiye'de Kapalıçarşı'da kendine bir yadigâr seçen İngiliz kadın aldığı şişeyi yıkarken içinden bir cin çıkacak. Film, kadınların yaşamları ve sihrin hüküm sürdüğü farklı zamanlarda geçen fantastik bir masala dönüşecek.

Erdil Yaşaroğlu ve Begüm Kütük Cannes'da

Tilda Swinton ve Idris Elba'nın başrollerini paylaştığı filmde Türk oyuncular da yer alıyor. Karikatürist Erdil Yaşaroğlu, Seyithan Özdemir ve Berk Öztürk'le filmin hemen ilk dakikalarında tanışıyoruz. Tilda Swinton, bir şişeye hapsedilmiş bir Cin ile karşılaşan parlak bilgin Alithea rolünde. Cini ise Idris Elba canlandırıyor.

Üç Bin Yıllık Bekleyiş (2022) Uyarlandığı Kitap

İlk kez Mayıs ayında 2022 Cannes Film Festivali'nde görücüye çıkan Fantastik, Dram, Romantik türlerindeki Üç Bin Yıllık Bekleyiş (2022) 16 Eylül 2022 günü vizyona girecek.

Üç Bin Yıllık Bekleyiş (2022) Konusu:

Bir konferans için Türkiye'ye giden Alithea, Kapalıçarşı'dan aldığı yadigârı temizlerken içinden cin çıkar. İstanbul'da bir otel odasında uzun bir sohbet sırasında Cin, Alithea'nın özgürlüğünü kazanmasına yardım etmesi halinde üç dileğini yerine getirmek için onunla bir anlaşma yapar. Alithea'nın dilekleri, zaman içinde yirmi yıl atlamayla sonuçlanır, bu arada birbirleri için beklenmedik duygular geliştirirler.

Üç Bin Yıllık Bekleyiş (2022) Tilda Swinton ve Idris Elba

Vizyon Tarihi: 16 Eylül 2022

Diğer Adı: Three Thousand Years of Longing / Yönetmen: George Miller / Senaryo: George Miller, Augusta Gore / Kitap Uyarlaması: The Djinn in the Nightingale's Eye / Görüntü Yönetmeni: John Seale / Müzik: Junkie XL / Dağıtımcı: TME Films / ABD, Avustralya / 2022 / Süre: 108 dakika / Fantastik, Dram, Romantik / tt9198364 / 13+ ⚥

Cinemaximum, Formatlar: 2D, Dublajlı, GoldClass, Altyazılı, VIP

Oyuncu Kadrosu:
Tilda Swinton (Alithea)
Idris Elba (Cin)
Pia Thunderbolt (Orhan'ın Babası)
Berk Öztürk (Semih, Sürücü)
Anthony Moisset (Otel Kapıcısı)
Alyla Browne (Genç Alithea)
Ece Yüksel (Gülten)
Seyithan Özdemir (Soluk görünen cin)
Kaan Güldür (Genç IV. Murad)
Erdil Yaşaroğlu (Profesör Günhan)

9 yorum:

  1. oooo tilda ve idris ooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. As oyuncular iyi , filmi Türkiye'de çekmişler ve çok sayıda Türk oyuncu da rol almış. Bu anlamda da harika bencesi :)

      Sil
  2. Kadro iyi konuyu da sevdim fakat mekan on numara. İzlerim bence. ✌️

    YanıtlaSil
  3. BAYILDIM! BAYILDIM! BAYILDIM!. Bu kadar güzel olabilir, etkisinden kurtulamıyorum sihirli bir film olsa gerek. İnternette buldum üstelik vizyon filmini :) <3 İdris muhteşemdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profesör Günhan nasıldı? Erdil Yaşaroğlu oyuncu bile değil ve George Miller'in filminde oynadı... Doymadım diyorsan yt de Three Thousand Years of Longing - Behind the Scenes videoları var. Kamera arkası görüntüler. Oyuncuları izlemek ilginç olur bazen.
      Beğenmene çook sevindim. :)

      Sil
    2. Haklısın ben onu görünce şaşırdım film hakkında sıfır bilgiye sahiptim. Hemen kamera arkasına bakicam sağol 🤗🙏🌷

      Sil
  4. Bu film kaçmaz! Evet söz dinledim ki hiç niyetim yoktu ve Momentos'un tetiklemesiyle de filmi izledim ve tabii ki bayramlıklarıyla sinemaya koşmuş çocuk sevinciyle de yazdım:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön