15 Eylül 2022 Perşembe

Peter von Kant (2022)

PETER von KANT

François Ozon'un yönettiği ve 2022 Berlin Film Festivali'nin açılış filmi olan Dram türündeki Peter von Kant filmi, Ozon'un hayranı olduğu yetmişli yıllara, Alman yönetmen Rainer Werner Fassbinder'e saygı duruşu niteliğinde olmasıyla dikkat çekiyor. Fassbinder'in Petra von Kant’ın Acı Gözyaşları (1972) tarihli filmindeki kadın karakterleri tersine çevirerek erkeklerin rol aldığı bir filme dönüştüren Ozon 72 yapımı olan asıl filmden bir oyuncuyu, Hanna Schygulla'yı da sahneleri kısa olsa da Peter von Kant filmine dahil etmiş.

Peter von Kant (2022) Poster

Ünlülüğün acımasız bir hicvi olan takıntı, aşağılama, ilham, baştan çıkarma ve yalnızlığı ele alan Fransa yapımı drama Peter von Kant (2022), 16 Eylül 2022 günü Başka sinema dağıtımıyla izleyicilerle buluşacak.

85 dakika süren yapım aynı zamanda 16-21 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali programında da yer alıyor. Film, festivalde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde 21 Eylül günü gösterilecek. Festivalde ayrıca 1972 yapımı olan "Perta von Kant'ın Acı Gözyaşları" filmi aynı gün aynı sinemada Ozon'un filmi sonrasında perdeye gelecek.

Peter von Kant (2022) Khalil Ben Gharbia Denis Ménochet ve Stefan Crepon

Peter von Kant (2022) Konusu:

Başarılı, ünlü bir yönetmen olan Peter Von Kant, kötü davranmayı ve küçük düşürmeyi sevdiği sessiz asistanı Karl ile birlikte yaşamaktadır. Büyük aktris Sidonie aracılığıyla, mütevazı, yakışıklı bir genç adam olan Amir ile tanışır ve ona aşık olur. Dairesini paylaşmayı ve Amir'in sinema dünyasına girmesine yardım etmeyi teklif eder.

Fragmandaki şarkı bilgisi: Sanatçı; The Walker Brothers In My Room albümü, In My Room şarkısı

Vizyon Tarihi: 16 Eylül 2022

Yönetmen - Senaryo: François Ozon / Rainer Werner Fassbinder'in Petra von Kant’ın Acı Gözyaşları filminden esinle / Görüntü Yönetmeni: Manuel Dacosse / Müzik: Clément Ducol / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Fransa / 2022 / Süre: 85 dakika / Dram / tt14336174 / 16+ ⚥

Oyuncu Kadrosu:
Denis Ménochet (Peter von Kant rolünde)
Isabelle Adjani (Sidonie)
Khalil Ben Gharbia (Amir)
Hanna Schygulla (Rosemarie von Kant)
Stéfan Crépon (Karl)
Aminthe Audiard (Gabriele von Kant)

5 yorum:

  1. Filmin ismine bakıp bakıp nerden biliyorum bu ismi diyorum ya aydınlandım. 🤭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petra ünlü filmi, bakalım Peter'da ünlenecek mi? :)

      Sil
  2. peter von kant ın gözyaşları izledim, fassbinder tüm filmlerini izledim, değişik yönetmenlerden, hanna yı da çok seviyor o zaten, maria braun, lili marlen gibi :) ozon da zarif yönetmen :) ozon dan en çok dans la maison, jeune et jolie, under the sand, new girlfriend seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozon'un 7 filmini izlemişim deep. Siyah beyaz çektiği Frantz en çok sevdiğim. Ama Fassbinder bende yok. Tek tek baktım film isimlerine -çok film çekmiş- ama tanıdık gelen olmadı hiç. Petra'yı da Citroen çıkarmış, hard diskimde var ama bir türlü tamamlayamadım. Yıllarca bekledi sonra da vazgeçtim bu filmden. :)

      Sil
  3. Derhal not aldım.. bakalım internette bulacak mıyım?

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön