3 Eylül 2022 Cumartesi

Acil İniş (2021)

Emergency Declaration

Güney Kore yapımı olan Acil İniş (2021), seyirciyi bir biyoterörizm hikâyesiyle buluşturuyor. Song Kang-ho (Parasite), Lee Byung-hun (Mr. Sunshine), Jeon Do-yeon (Secret Sunshine) ve Güney Koreli şarkıcı Yim Si-wan'ı kadrosunda barındıran, bir uçakta geçen film Han Jae-rim tarafından yazıldı ve yönetildi.

Emergency Declaration
Acil İniş (2021) Poster

Gerilim, Dram, Aksiyon türlerindeki yapım ilk olarak 16 Temmuz 2021 tarihinde Cannes Film Festivali'nde yarışma dışı olarak gösterildi. Filmin konusuyla ironi oluşturan Covid-19 nedeniyle çekimlerinde erteleme yaşanan film 2022 yılında Güney Kore’nin hasılat ve izleyici sayısı (2 milyon) anlamında popüler filmleri arasında yerini aldı. (Mide rahatsızlığı yaşayanların izleme sırasında filmde bulunan bazı sahneler nedeniyle bir şeyler atıştırmamaları yararlarına olabilir...)

Bir Film dağıtımıyla 9 Eylül 2022 günü sinemalara gelecek olan Emergency Declaration, IMAX ve dublaj seçenekleriyle izlenebilecek.

Emergency Declaration
Acil İniş (2021) Jeon Do-yeon, Bakan rolünde

Acil İniş - Emergency Declaration (2021) Konusu:

Deneyimli komiser In-ho, kimliği belirsiz bir adamın bir uçağa terör saldırısı düzenleyeceği yönünde ihbar alır. Olayı araştırırken şüphelinin KI501 sefer sayılı uçakta olduğunu keşfeder. Uçak Incheon Havaalanı’ndan Hawaii’ye doğru yola çıkar ama uçuşun başlarında bir adam gizemli bir hastalıktan ölür. Korku ve kaos hızlıca yayılır; ama sadece uçağın içinde değil, karada da hızla yayılır... Uçağın iniş isteği tüm havaalanları tarafından reddedilir. Haberi alan Ulaştırma Bakanı Sook-hee bir terörle mücadele görev ekibi kurar. Uçağı güvenli bir şekilde indirmenin yolunu bulmak için terörle mücadele ekiplerini acil durum toplantısına çağırır.

Vizyon Tarihi: 9 Eylül 2022

Diğer İsmi: Emergency Declaration / Yönetmen - Senaryo: Han Jae-rim / Görüntü Yönetmeni: Mo-gae Lee ve Jong-chul Park / Dağıtımcı: Bir Film / Şirket: Bir Film / Güney Kore / 2021 / Süre: 141 dakika / Gerilim, Dram, Aksiyon / tt11535228 / Derecelendirme: 16+

Oyuncu Kadrosu:
Song Kang-ho (Dedektifi In-ho rolünde)
Lee Byung-hun (Yolcu, Jae-hyuk)
Jeon Do-yeon (Ulaştırma Bakanı, Sook-hee)
Kim Nam-gil (Hyun-soo)
Yim Si-wan (Yolcu, Jin-seok)
Kim So-jin (Hee-jin)
Park Hae-joon (Tae-su)

7 yorum:

  1. Ooo Kim Nam Gil varmış ve de Iris'te oynayan adam. İkisinin de oyunculuğunu severim. :)) Film çok ilgi çekici görürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi yazarken Siwan'ın şarkılarını dinlemiştim. Şimdi de Kim Nam-gil'i açtım dinliyorum. :) Kadro izleyiciyi çekecek türden yani. Filmin senaryosu güçlü bulunmamış ama aksiyonu iyi görünüyor. 140 dakikaya neler sığdırmışlar o da merak konusu :)

      Sil
  2. uçak gerilimi bayılırım. liam neeson un vardı bir tane çok heycanlıydı :) güney kore filmi vizyonda görmek ilginçli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liam Neeson'un Non-Stop'unu diyorsun izlemiştim güzeldi, Uçaklarla ilgili filmlerden bir de Yan Gozlan'ın Black Box / Boîte Noire filmi vardır o da iyidir.
      Güney Kore'den Koreeda'nın Broker filmini de bekliyoruz. Bakalım bize geliş tarihi ne olacak. :)

      Sil
  3. Kore yapımlarını seviyorum, kızımla izleyeceklerimiz listemize ekleyelim bunu :)

    YanıtlaSil
  4. yükseklik korkum var zaten filmi izlerken bayılırım herhaldee bir de hastalık varmış amanınn

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön