29 Eylül 2022 Perşembe

49 (2023)

49 Filmi

İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir ve Kerem Alışık'ın rol aldıkları Aksiyon, Dram türlerindeki 49 (2023) filminin yapımcılığını CNP Film üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Hakan İnan'ın oturduğu 49 adlı film, gerçek olaylardan yola çıkarak 2014 yılında Musul'da Türkiye Başkonsolosluğu'nun işgali ve rehine alınanların kurtarılması sürecini perdeye getiriyor. Çekimleri İstanbul, Kilis ve Gaziantep'te gerçekleştirilen yapımın gösterim tarihi ise 20 Ocak 2023 olarak ilan edildi.

49 (2023) Filmi

Filmin yapımcıları arasında bulunan Mehmet Canpolat, Temmuz ayında düzenlediği tanıtım toplantısında filmin konusu, çekim yerleri ve kadro konusunda basını bilgilendirdi. Konsolosluğun işgali üzerindeki giz perdesini aralamak ve aslında neler yaşandığını hem Türk halkına hem de tüm dünyaya anlatmak üzere yola çıktıklarını söyleyen Canpolat 49 filmi ile Türk Devleti'nin operasyonlarından birine ışık tuttuklarını ifade etti.

49 (2023) Konusu:

11 Haziran 2014 Musul'u ele geciren Daeş militanları şehirde faaliyetini devam ettiren tek yabancı misyon konumundaki Türkiye Cumhuriyeti'nin Musul Başkonsolosluğu'nu basar ve içeride bulunan 30'u özel harekatçı olan 49 Türk çalışanı rehin alınır. Bunun üzerine harekete geçen Türk Devleti rehinelerin kurtarılması görevini Milli İstihbarat Teşkilatına verir. Hemen ardından MİT'nın kahraman mensuplarının ince ince dokuduğu bir operasyon planı hayata geçirilir. Başarılı operasyon neticesinde 49 rehine 100 gün sonra burunları dahi kanamadan kurtarılır.

Mehmet Canpolat filmin konusunu aktardıktan sonra "Bu plan neydi, 100 günlük süreçte neler yaşandı, Türk rehineler son anda infaz edilmekten nasıl kurtarıldı, Daeş'in bölgedeki en önemli ismi MİT tarafından nasıl etkisiz hale getirildi? Bu gerçeklerden esinlenerek süreci farklı bir dille sinema izleyicisinin beğenisine sunacağız." dedi.


Vizyon Tarihi: 20 Ocak 2023

Yönetmen: Hakan İnan / Senaryo: Barış Erdoğan, İlker Arslan / Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran / Müzik: - / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: CNP Film / Türkiye / 2023 / Süre: 120 dakika / Dram, Aksiyon / 6+ 10A

Oyuncu Kadrosu:
İsmail Hacıoğlu
Hande Doğandemir
Sinan Tuzcu
Doğukan Polat
Hasan Küçükçetin
Kerem Alışık

Musul'daki olaylarla ilgili gazete başlıkları

11 Haziran 2014 Gazete Başlıkları


12 Haziran 2014 Gazete Başlıkları

22 Eylül 2014 Gazete Başlıkları

5 yorum:

  1. Gerçek bir olayı konu aldığı için daha bir ilgi çekici geldi bana. İsmail Hacıoğlu 'nun oyunculuğunu da çok beğeniyorum. Kaliteli bir film olacağını düşünüyorum. Çıktığında izleriz, paylaştığınız için teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  2. Bu film izlenir dedim yazıyı okuduktan sonra :)

    YanıtlaSil
  3. izlerim, hande yi seviyom :)

    YanıtlaSil
  4. İzleriz vizyona girdiğinde veya sonrasında. İlgi çekici bir filme benziyor...

    YanıtlaSil
  5. Gerçek olaylardan konu alınarak çekilen filmler hoşuma gidiyor, birde Hande var tabii hoşuma giden. :D

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön