5 Ağustos 2022 Cuma

5 Ağustos 2022 Vizyona Giren Filmler Sinema Haberleri

5 Ağustos 2022 Vizyona Giren Filmler Sinema Haberleri

5 Ağustos 2022 Vizyona Giren Filmler listesinde altı yeni film bulunuyor. Haftanın en dikkat çeken filmi Brad Pitt'in yeniden sinemaya döndüğü Suikast Treni filmi... Sinema haberleri, haftalık filmlerin konularının hemen ardında yer alıyor. Kadıköy Sineması'nın programı, çocukları ilgilendiren TRT animasyonlarıyla ilgili bir haber ve festivallerle ilgili kısa haberler başlıklar arasında bulunuyor.

5 Ağustos 2022 Vizyona Giren Filmler, Sinema Haberleri

Yabancı Film

Suikast Treni - Bullet Train (2022)

Brad Pitt'in başrolde olduğu Amerikan yapımı ikibuçuk saat süren Suikast Treni filminde; hepsi birbirine bağlantılı ancak çelişkili hedeflere sahip, eklektik suikastçılar görevleri için hızlı trene binmiştir. Beş ayrı suikastçı hedeflerinin kesiştiğini fark edince trende aksiyon dolu bir kovalamaca başlar. 16+

Doraemon the Movie: Nobita's Little Star Wars 2021 (2022)

Japonya yapımı "Doraemon Filmi: Nobita'nın Küçük Yıldız Savaşları 2021 (2022)" animasyon filminde,  Doraemon ve arkadaşları peşindeki uzaylı isyancılardan kaçan minik bir uzaylıya yardım eli uzatıyor. 6A.

Kızıl Kitap - The Red Book Ritual (2022)

Arjantin, Yeni Zelanda yapımı olan korku antolojisi Kızıl Kitap 6 hikayeden oluşuyor. Üç arkadaş evde yalnız kaldıklarında eskilerden kalma Kızıl Kitap oyununu oynamaya karar verir. Ayine başladıklarında grubun bilmediği oyunun aslında çok tehlikeli olduğudur. 16+

Doğmamış - The Unborn (2020)

Korku türündeki Doğmamış, biri hamile olan iki güvenlik görevlisinin, eski bir fabrikada tuttukları gece nöbeti sırasında karşılaştıkları doğaüstü olaylar yüzünden yaşadıklarını anlatıyor. 16+

Çiykinley - Smelliville (2021)

Almanya, Belçika ortak yapımı olan animasyon, çöp yiyen ve çöplükte yaşayan yeşil yaratıklardan oluşan bir aile hakkında. 6A.

Yerli Film

Afarid (2022)

Korku türünde Afarid filmi, Serkan, Koray ve arkadaşlarının eğlenceli bir gece geçirmek için organize ettikleri plato etkinliğinde gizemli bir ayna yüzünden yaşadıkları gerilim dolu anları perdeye getiriyor. 16+

Sinema Haberleri

Yeşim Ustaoğlu Jüri Başkanı Oldu

Yönetmen Yeşim Ustaoğlu, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ana jürisine başkanlık edecek. 1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda ödüller 14 dalda sahiplerini bulacak... Yeşim Ustağolu'nun yönettiği ödüllü Araf filmini izlemek isteyenler 17 Ağustos 2022 saat 22:00'de TRT 2 kanalına bakabilirler...

“Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2” ve “Aslan HÜRKUŞ: Kayıp Elmas” filmleri sinemalarda

TRT'nin haberine göre 29 Temmuz 2022 günü tekrar gösterilmeye başlanan Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2 animasyon filminden sonra 5 Ağustos 2022 gününden itibaren Aslan HÜRKUŞ: Kayıp Elmas filmi de yeniden sinemalara geliyor.

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Onur Ödülleri Açıklandı

12-18 Eylül 2022 tarihlerinde 29.su düzenlenecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde verilecek olan Onur Ödülleri açıklandı. Festivalin Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı Menderes Samancılar üstleniyor. Onur ödülleri ise Hale Soygazi ve Müjdat Gezen'e verilecek.

Başka Sinema 5 – 11 Ağustos 2022: Modern Klasikler Seçkisi

Başka Sinema'nın düzenlediği etkinlik çerçevesinde kendi sinema salonlarında gösterdiği 45 filmlik etkinliğin bu haftasında (5-11 Ağustos) şu filmler yer alıyor: Adrian Lyne'dan "Dehşetin Nefesi - Jacob’s Ladder", Coen Kardeşler’den "Kansız", Jane Campion’dan "Piyano", Ang Lee’den "Buz Fırtınası - The Ice Storm", John Carpenter’dan "New York’tan Kaçış", Emir Kusturica’dan "Arizona Dream", Akira Kurosawa’dan "Ran", Alan Parker'dan "Şeytan Çıkmazı - Angel Heart", Gaspar Noé’dan "Dönüş Yok / Irreversible", Francis Ford Coppola’dan "The Outsiders" ve Marleen Gorris'den "Antonia’s Line".

İstanbul Kadıköy Sineması'nın Başka Sinema film programı İstanbullu sinemaseverler için bir kaynak niteliğinde;

5 Ağustos 2022 Vizyona Giren Filmler Sinema Haberleri Başka Sinema Kadıköy Sineması Programı

14 yorum:

  1. arizona dream/ran/newyorktan kaçış, bu filmleri çok severim :) yeşim ustaoğlu'nu da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arizona Dream'i sinemada izlemiştim. New York'tan Kaçış'ı ve Los Angeles'tan Kaçışı izlememişim. New York'u görmem lazım :)

      Sil
  2. Epey bir gerilim, korku türü var bu ara sanki.

    YanıtlaSil
  3. Kadıköy Sineması herkese Worst Person in the World ve Everything Everywhere All at Once'ı izletecek bu gidişle :) İzlesinler de gerçi. :) Başka Sinema seçkisi bu hafta süpermiş, kaçırdığıma üzüldüm. Bullet Train'i sinemada görmeye değer mi bilemedim ama merak ediyorum o filmi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bullet Train sinemada izlenir :) Yalnız Brad Pitt anladığım kadarıyla tam olarak başrolde değil. İzleyen yorumu dinlemiştim. Filmin tüm ağırlığını onun üstüne vermemişler. Bahsettiğin iki filme C'mon C'mon da dahil ve her üç filmi de severek izledim ben. Haftaya da Başka Sinema'da Pedro Almodovar filmleri gelecek :)

      Sil
  4. Bizde Coen kardeşlerden Sen Şarkılarını Söyle vizyonda. Gitmezsem çok çok ayıp ederim diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filme ben de talip oldum, ama farklı bir yerden :) Vizyon takvimine dahil etmeden cinemaximumlar filmi nasıl yayınlıyorlar, bu konuya vakıf değilim. Bilsem yazardım bu filmi de. Türkiye çapında gösterime vermişler...

      Sil
    2. Yorumun ardından gittim:)

      Sil
    3. Sen Şarkılarını Söyle kaçmaz, izledim ve böyle güzel filmler yaptıkları için Coen Kardeşlere sonra da dikkatimi çekmeye sebep olduğu için sevgili buraneros'a teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  5. Aslında kahraman Filmgündemi:) Burayı takip etmesem bizim sinemada ne var ne yok diye bakmayacaktım:) Çok keyifliydi kesinlikle ve akşam seansında olması da ekstra güzel oldu. Güzel film sonrasında gökyüzünde muhteşem bir dolunay bizi beklemekteymiş meğerse. Çok da keyifle yazdım o nedenle:) Bir teşekkür de bizden Filmgündemine...:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön