10 Ağustos 2022 Çarşamba

Aşk ve Savaş (2019)

Traumfabrik

Alman yönetmen Martin Schreier'in ikinci uzun metrajlı filmi olan Aşk ve Savaş (2019), Berlin Duvarı'nın yapılmaya başlandığı yıl filizlenen bir aşkı konu ediyor. Romantik Komedi, Dram türlerindeki filmin başrollerini Dennis Mojen ve Emilia Schüle paylaşıyor. Konusu film setlerinde geçen film içinde film havasının yakalanacağı yapımda dönemin Almanya'sına dair politik olaylara yer verilse de bu konunun derinliğine inilmiyor. Erkek kahramanın aşkının peşinden koşması Traumfabrik filminin odak noktasını oluşturuyor.

traumfabrik
Aşk ve Savaş (2019) Poster

İkinci Dünya Savaşı sonrasında yeniden şekillenen Almanya'nın batılı tarafı doğu tarafına göre büyük bir ekonomik atılım gerçekleştirmiş, Berlin Metrosu aracılığı ile Doğu Almanya'dan batıya birçok insan kaçmıştır. Alınan önlemler yetersiz kalınca Sovyetlerin de onayı ile dönemin Sosyalist Birlik Partisi 1961 yılında duvar örme kararı almıştır.

Aşk ve Savaş - Traumfabrik (2019) Konusu:

1961 yazında Emil işsiz ve beş parasız şekilde ordudan döner. Kardeşi Alex Berlin'deki DEFA stüdyosunda ona bir figüranlık işi ayarlar. Çekim sırasında Fransız dansçı Milou’yu plansız bir şekilde öpünce setten atılır. İlk görüşte aşık olduğu Milou da kendisine karşı boş değildir ve romantik bir randevu için sözleşirler. Berlin’in batısında bir otelde kalan Milou, randevu saatinde yola çıktığında bir grup askerin sınırı kapattığını görür. 

Aşk ve Savaş (2019) Emilia Schüle

1961 Berlin krizinin, aşklarının arasına duvar öreceğinden haberi olmayan Milou çaresizce Fransa’ya döner. Olan bitenden çok geç haberi olan Emil, Milou’yu tekrar görebilmek için sahte bir kimlikle yönetmenlik yapmaya karar verir. Hayatının aşkını tekrar Berlin’e getirebilmenin tek yolu, Milou’nun asistanlığını yaptığı Beatrice Moree’nin hayali olan Kleopatra filmini çekmektir. Fakat aradan çokça zaman geçmiş, kendisine böyle tutkuyla duyulan aşktan habersiz olan Milou başkasıyla nişanlanmıştır. Artık aralarında Berlin Duvarından çok daha büyük engeller vardır.

Aşk ve Savaş (2019) Emilia Schüle ve Dennis Mojen

Vizyon Tarihi: 12 Ağustos 2022

Diğer Adı: Traumfabrik / Yönetmen: Martin Schreier / Senaryo: Arend Remmers / Görüntü Yönetmeni: Martin Schlecht / Müzik: Philipp Noll / Dağıtımcı: Özen Film / Almanya / 2019 / Süre: 125 dakika / Romantik, Komedi, Dram / tt8157074

Oyuncu Kadrosu:
Dennis Mojen (Emil Hellberg)
Emilia Schüle (Milou)
Heiner Lauterbach (Yönetmen Beck)
Ken Duken (Alex Hellberg)
Nikolai Kingski (Omar)
Michael Gwisdek (Opa Emil)
Svenja Jung (Melanie Melzer)
Anatole Taubman (Gregor Grote)

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Başrol oyuncuları parlıyor resmen :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. İzledim ama pek beğenmedim sıkıldım izlerken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif bir dönem filmi anladığım kadarıyla, aşkın alt zeminine politikayı değil de politikanın altına aşkı yerleştirselerdi talip olabilirdim...
      Sıkıldığına göre filmde bir yavanlık var galiba.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
    2. Kişiden kişiye değişir tabi :D

      Sil
  3. hımm alman sineması çok severim izleyim :)

    YanıtlaSil
  4. İlginç bir film gibi duruyor. Okurken sevdim ama izlerken sanırım sıkacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Traumfabrik tam benlik vir film gibi. Hemen bakayım bulabilecek miyim ☺️

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön